reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja tez nie mam za wiele pokarmu ale nie rezygnuj :* dopajaj mm jak bedzie za malo malemu ;) to nie zbrodnia ;) tez nie chcialam ,bo to sztuczne i niejako chemia.. ale nie chce zeby mala byla glodna, a na posilki za wczesnie ;)
Mama mi tez mowila, ze najważniejsze zeby dziecko nie bylo glodne i ona tez dokarmiala mm. Michalinka tez dluzej spi po mm? U mnie to sie bardzo przeklada na czas spania

Dziewczyny ten środek na plesniawki to trzeba skonstultowac z pediatra. Ale dopiero za tydzień idziemy na szczepienie i do lekarza. A coś co mogę kupić w aptece bez kłamania, ze lekarz zalecił?

Mama mi tez mowila, ze najważniejsze zeby dziecko nie bylo glodne i ona tez dokarmiala mm. Michalinka tez dluzej spi po mm? U mnie to sie bardzo przeklada na czas spania
Moja mama tez dokarmiala sztucznym ;) Michasia spi i po mm i po cycu tak samo ;) w nocy jedynie dluzej spi, dzis np co 2 godzinki sie budzila ,a w dzien no coz.. roznie to jest.. czasem co godz ,czasem co 30 minut czasem 2 godzinki ;) budzi sie i chce jesc :D takze u mnie mm nie dziala jako "dlugo usypiacz " :D

I odciagasz cos? Czy po prostu po to aby laktacje pobudzic?
Na początku co w piersiach zostało to odciagne z dwóch łącznie z 20-30 ml. Ale tak ogólnie robię to już po karmieniu żeby pobudzić laktacje. Mała zbyt mało efektywnie chyba ssie. Bo mam duży strumień więc się najada bez wysiłku. I jak mniejsza się ilość pokarmu to wtedy tak że dwa dni laktatorem pobudzam. I wraca wszystko do normy

reklama
Chodziło mi o to, ze po prostu dodatkowo bede podawac mm. Zmartwilo mnie to, ze spadl z wagi. Do tej pory glownie kp, ze 4 razy moze podalam mm. Polozna mowila, ze mleko jest zawsze wiec juz sama nie wiem. Inna polozna prosila, zebym nie podawala mm tylko karmila piersia. Na poczatku mialam nawal chyba jakos 2-3doba, ze jak jedna piersia karmilam to z drugiej lecialo a teraz nie wiem co sie porobilo :( najwiecej ile sciagnelam to 60ml
Unormowało ci się :* masz w piersiach tyle ile dziecko potrzebuje .Laktator nie wydziela hormonu który działa na laktację

Do góry