reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

O dzięki [emoji173]️
Szara Maja dostała od dziewczyny mojego brata. Ona u siebie w mieście kupiła. I na moją prośbę dokupiła dwie. Beżowa i jeszcze taka różowa. Ale nie chciała kasy jak jej chciałam oddać więc... Więcej jej nie poproszę żeby jeszcze jakieś kupiła [emoji23]
Obkup sie w opaski na aliexpress. Jest do wyboru, do koloru

reklama
Maja tez poplakuje :) przy jedzeniu dużo powierza łapie, nie zawsze odbije. Staram się podawać jej esputicon :)
Kasiu, a powiedz mi ten bebilon comfort jest lepszy niz pronutra? Chodzi wlasnie o te kupki.. nie chcialabym jej podawac zadnych lekow na zaparcia czy kupki.. a moze czopek jakis na bazie ziol?

Kochana póki masz choćby odrobinę to dawaj swoje. Ja Aleksa 15 miesięcy mieszane z przewaga mm. Ale z Twoim zawsze choćby trochę przeciwciał dostanie. Druga kwestia jak będziesz czesto odviagac to rozbujasz laktacje.
Ja jak zaczynam mieć wrażenie że zmniejsza mi się ilość (np Maja może zbyt mało efektywnie ssać bo mam tak mocne strumienie że ona się nie napracuje) posiedzę że dwa dni z laktstorem i znów mnie zalewa.
Na blogu mamy ginekolog było o odciaganiu laktstorem. W jaki sposób i jak w jakim celu ściągać :* skoro masz pokarm, choćby nawrt trochę to nie jesteś na straconej pozycji.
Wyobraź sobie że kobiety które nigdy nie byly w ciąży, które adoptowaly dziecko byly w stanie rozbujsc laktacje. To są hormony. Prolaktyna i oksytocyna. Miłość i dziecko potrafią działać cuda na to by te hormony skończyły i wytworzyłu laktacje. Gdzieś na moim profilu też kiedyś udostępnia łam post pod tytułem : karmie piersią adoptusia
Chodziło mi o to, ze po prostu dodatkowo bede podawac mm. Zmartwilo mnie to, ze spadl z wagi. Do tej pory glownie kp, ze 4 razy moze podalam mm. Polozna mowila, ze mleko jest zawsze wiec juz sama nie wiem. Inna polozna prosila, zebym nie podawala mm tylko karmila piersia. Na poczatku mialam nawal chyba jakos 2-3doba, ze jak jedna piersia karmilam to z drugiej lecialo a teraz nie wiem co sie porobilo :( najwiecej ile sciagnelam to 60ml

Chodziło mi o to, ze po prostu dodatkowo bede podawac mm. Zmartwilo mnie to, ze spadl z wagi. Do tej pory glownie kp, ze 4 razy moze podalam mm. Polozna mowila, ze mleko jest zawsze wiec juz sama nie wiem. Inna polozna prosila, zebym nie podawala mm tylko karmila piersia. Na poczatku mialam nawal chyba jakos 2-3doba, ze jak jedna piersia karmilam to z drugiej lecialo a teraz nie wiem co sie porobilo :( najwiecej ile sciagnelam to 60ml
To kochana karm cycem (jeden i drugi cyc) i jak będzie mało to dorob trochę mm :* dziecku jedzenia nie żałuj :* a jak po karmieniu masz puste pierdi to wis na laktatorze :) rozbujasz i po kilku dniach wystarczy Wam sam cyc :* ja tak podganiam właśnie jak widzę że w cycavj mam mniej

Ja tez nie mam za wiele pokarmu ale nie rezygnuj :* dopajaj mm jak bedzie za malo malemu ;) to nie zbrodnia ;) tez nie chcialam ,bo to sztuczne i niejako chemia.. ale nie chce zeby mala byla glodna, a na posilki za wczesnie ;)

reklama
To kochana karm cycem (jeden i drugi cyc) i jak będzie mało to dorob trochę mm :* dziecku jedzenia nie żałuj :* a jak po karmieniu masz puste pierdi to wis na laktatorze :) rozbujasz i po kilku dniach wystarczy Wam sam cyc :* ja tak podganiam właśnie jak widzę że w cycavj mam mniej
Myślisz, ze ile razy dziennie powinnam używać laktatora? system 7-5-3 działa? Nie wiem czy to nie przez moje nerwy tak slabo z tym mlekiem:/ po porodzie strasznie nerwowa sie zrobiłam

Do góry