G
gosc12
Gość
I są normalnie na NFZ ? A ile kosztują pneumokoki i te drugie ? I kupuję kupuje się w aptece czy jak ?Z tego co mi pielegniara mowila to pneumokoki juz sa obowiazkowa szczepionka.. weszla ustawa niedawno chyba..
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
I są normalnie na NFZ ? A ile kosztują pneumokoki i te drugie ? I kupuję kupuje się w aptece czy jak ?Z tego co mi pielegniara mowila to pneumokoki juz sa obowiazkowa szczepionka.. weszla ustawa niedawno chyba..
Zdrówka dla psinki.Jakoś ostatnio zauważyłam że mniej pampersów schodzi nam niz na początku wcześniej co parę min kupki a teraz co parę godz rczej
Dzisiaj ciepło to ze 2 godz byliśmy na dworze póki Malwinka nie zgłodniała .
Moja suczka po sterylizacji była na kontroli i wtedy się chyba zaraziła psia choroba zakazńą przez którą nawet pies może zdechnac jeśli nie podejmie się leczenia . Bylo z nią zle wczoraj dostawała kroplówki , antybiotyk leki , miala badania .. i znów poszło parę stówek a dopiero co byla sterylizacja . W łapce ma wenflon i znów dzisiaj dostanie kroplówki , mam nadzieję że szybko wyzdrowieje bo szkoda mi jej traktujemy ją jak członka rodziny . No i leczenie kosztowne ale co zrobić
Idziesz leczyć zwierze do weterynarza a wraca jeszcze bardziej chore
Zobacz załącznik 897215 Zobacz załącznik 897216 Zobacz załącznik 897217
Maja tez poplakuje przy jedzeniu dużo powierza łapie, nie zawsze odbije. Staram się podawać jej esputiconTylko ona przy tym placze
Dopiero w brzuchach siedziały [emoji7]Rosną te wasze dzieciaczki, jak na drożdżach [emoji16][emoji16] aż miło się to czyta [emoji16]
Tak normalnie refundowaneI są normalnie na NFZ ? A ile kosztują pneumokoki i te drugie ? I kupuję kupuje się w aptece czy jak ?
Dzięki :*Zdrówka dla psinki.
Córka śliczna. Gdzie kupiłaś opaskę??
Bo ja na punkcie opasek mam bzika [emoji23]Zobacz załącznik 897218Zobacz załącznik 897219Zobacz załącznik 897220
Ile tego jest .. muszę chyba poczytac bo kompletnie zielona w temacie szczepień jestem .. nie wiem , ile co kosztuje, czy jest bezpieczne itp..W temacie szczepień mam taką kartkę od pediatry. Pneumokoki są już za darmo od jakiegoś czasu. Kilka z was pisało, że będzie szczepić na rotawirusy. A ktoś będzie szczepić na meningokoki?
O dzięki [emoji173]️Dzięki :*
Ja też lubię opaski ale mamy tylko 4 narazie bo jakoś nie mogę nigdzie znaleźć na mały obwód głowy ta jeszcze taka luznawa ale jeszcze trochę i będzie ok . Jak szukam to zawsze dla większe dzieci są .
Piękna Majeczka , mała modnisia :*
Na allegro kupiłam Link do: Opaska PIN UP 2w1 dla niemowląt 0-6 mc 60 WZORÓW
Ja sobie tłumacze że to dla dobra dziecka te badania i tylko chwilę trwają. Nieraz dzieci bardziej cierpią jak są podłączone pod różne aparatury np na oiomie i na prawdę są chore i bardzo cierpiąNie wiem jak bedzie na szczepieniu np ale ja sie rozplakalam jak Stasiu mial rtg robione. Taki malutki a ten sprzet taki wielki i on tak strasznie plakal az zaczelam sie obwiniac, ze to przeze mnie ten ciezki porod
Raany jakie biedulka ;((Jakoś ostatnio zauważyłam że mniej pampersów schodzi nam niz na początku wcześniej co parę min kupki a teraz co parę godz rczej
Dzisiaj ciepło to ze 2 godz byliśmy na dworze póki Malwinka nie zgłodniała .
Moja suczka po sterylizacji była na kontroli i wtedy się chyba zaraziła psia choroba zakazńą przez którą nawet pies może zdechnac jeśli nie podejmie się leczenia . Bylo z nią zle wczoraj dostawała kroplówki , antybiotyk leki , miala badania .. i znów poszło parę stówek a dopiero co byla sterylizacja . W łapce ma wenflon i znów dzisiaj dostanie kroplówki , mam nadzieję że szybko wyzdrowieje bo szkoda mi jej traktujemy ją jak członka rodziny . No i leczenie kosztowne ale co zrobić
Idziesz leczyć zwierze do weterynarza a wraca jeszcze bardziej chore
Zobacz załącznik 897215 Zobacz załącznik 897216 Zobacz załącznik 897217