reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Najchętniej to bym te pneumokoki zrobiła zaraz przed pójściem do żłobka a nie teraz. Może można tak :) póki jest w domu ze mną to nie ma sensu chyba...

Jak to nie ma sensu? Mi się wydaje, że im wcześniej tym lepiej. Skad wiesz, że Ty do domu albo ktokolwiek inny nie przyniesie czegoś i chcesz przez to dziecko narażać? Zreszta szczepienia działają na takiej zasadzie, że teraz szczepimy, później znowu za jakiś czas i później znowu jak dziecko większe jest. Tak tłumaczyła ta Pani w poradni dziecka i dała mi cała broszurkę o tych szczepieniach płatnych i darmowych :)

Zanka ja bym nie wpadła na to by używać tamponów przy odchodach poporodowych :) teraz krwawisz podejrzewam właśnie dlatego że wszystko się kumulowało i krzeplo. Mi wychodziły ogromne skrzepy wielkości pięści i byłam przerażona. Wszystko dlatego że dużo leżałam i krew nie wypływała.

Dokładnie tak. Ja to się nr „2” po porodzie bałam pare dni zrobić, a co dopiero zamykać tamte drugie ujście tamponem, które tez podobno nie są zbytnio dobre dla nas nawet i bez połogu.

Iza miała pobieraną krew z główki już chyba z 8razy. Ja z nią nie chodzę na pobieranie krwi ani inne badania bo mi się płakać chce. Jak miała wenflon w rączce jakoś mnie to nie ruszało ale w niedzielę zrobili jej w główce to jak ją zobaczyłam to ryczałam jak bóbr. Jedyny plus że w główce długo trzyma już 4dzien bo w rączce 1,5 i przeciekalo i trzeba było zmieniać.
Zaraz obchód. Są już te wyniki zaraz mi powiedzą co za dziadostwo wywołało zapalenie opon.
Właśnie z mężem rozmawialiśmy że masz miał tylko krew pobrana i szybko i sprawnie poszło. A te dzieci które w szpitalach leżą i są co chwilę kłute albo pod jakąś aparaturą.. współczuję mamom..serce pęka

Dziewczyny u mnie hit, mala śpi już od jakiegoś czasu z kawałkiem mojego stanika w ręce haha tak jakby nie chciała mnie wypuścić z łóżka i „mamo masz spać koło mnie”
IMG_1325.JPG

I super noc miałyśmy, bo spała od 23-3, później do 6:30, później do 8:30 i od 9 do teraz nadal śpi mi dziecko aż żal wstawać żeby nie obudzić [emoji22][emoji5]

Załączniki

• IMG_1325.JPG
    IMG_1325.JPG
    579,6 KB · Wyświetleń: 311
reklama
Do góry