Bioderka powinny być wcześniej. Natomiast szczepienia pal licho. Ja sama jak tylko mogę zawsze przeciągam szczepienia. Aleks nie raz nawrt i 2 miesiące miał opóźnione. Ale ja muszę mieć pewność że dziecko jest na 10000% zdrowe i wszyscy w domu (jak ktoś chory w domu to nie mam pewności czy dziecko się nie zaraziło już tylko nie ma jeszcze objawów choroby). Maja będzie miała 7,5tyg podczas szczepienia o ile do poniedziałku Aleks z przedszkola nic nie przyniesie. Bioderka się udało akurat 6,5 tyg. Ale to tylko dlatego że moja mama pracuje na ortopedii dziecięcej i jadę bezpośrednio na oddział do lekarza, a nie do przychodni.A my dopiero 2 października :// już będzie miała skończone 2 miesiące. trochę późno mi się wydaje .. i bioderka w skończonym trzecim :/
reklama
Paulana
Fanka BB :)
Bebilon comfort jest na bodginki i wzdęcia. My na nim teraz jesteśmy. Bo zeszłam z bebilonu pepti
Spróbuję może ten comfort. Kurcze żal.mi małej podaje Espumisan pomaga tyle o ile.
A delicol albo kolzym? W sensie Laktaza? Czasami gazy są przez nietolerancje laktozy.Spróbuję może ten comfort. Kurcze żal.mi małej podaje Espumisan pomaga tyle o ile.
U nas po odstawieniu nabiału była poprawa. Ale jsk zaczęłam podawać laktaze to niemalże od pierwszej dawki była poprawa. Dlatego teraz podejrzewam że Mai jednak to nie alergia na białko jsk u Aleksa a nietolerancja na laktoze.
Paulana
A delicol albo kolzym? W sensie Laktaza? Czasami gazy są przez nietolerancje laktozy.
U nas po odstawieniu nabiału była poprawa. Ale jsk zaczęłam podawać laktaze to niemalże od pierwszej dawki była poprawa. Dlatego teraz podejrzewam że Mai jednak to nie alergia na białko jsk u Aleksa a nietolerancja na laktoze.
Tyle że ja karmię głównie mm. Nie wiem juz sama. Spróbuję wyłączyć nabiał u siebie ale sądzę że to mm. A tą laktaza jest na receptę? Mogę ją podawać bez wiedzy lekarza? Nic jej nie będzie?
Biedroneczka10
@miloscwczasachpopkultury jak uda ci się karmić piersią do 6 miesiąca to i tak super później przyjdzie rozszerzanie diety i dziecko będzie coraz więcej normalnych rzeczy jadło. Ja to się tak pilnuje z piciem bo jak odrobinę mniej wypije to już od razu mleczka mniej. Właśnie odstawiam femalti.ker i póki co daje radę bez niego.
Z jedzeniem to już mam stałe rytuały. Śniadanie, owoc na spacerze, obiad, owoc lub inną przekąska z córką po przedszkolu i kolacja.
Z jedzeniem to już mam stałe rytuały. Śniadanie, owoc na spacerze, obiad, owoc lub inną przekąska z córką po przedszkolu i kolacja.
Nie jest na receptę. Ja zaczęłam dawać bez konsultacji. Ale to już mój drugi dziec z 'jakąś' alergią. Ale na ostatniej wizycie powiedziałam pediatrze, wcześniej położnej. Tym nie zaszkodzisz. Po prostu jeśli to nie wina nietolerancji laktozy to nie będzie poprawy. Kolzym ma dwa rodzaje Laktazy : kwaśna i neutralna. Jest tańszy i wydajniejszy. Delicol ma tylko laktaze neutralna, droższy i dajesz dwa razy więcej kropelek. W mm też jest laktoza. Tak samo jak w kobiecym mleku w Mleku krowim.Tyle że ja karmię głównie mm. Nie wiem juz sama. Spróbuję wyłączyć nabiał u siebie ale sądzę że to mm. A tą laktaza jest na receptę? Mogę ją podawać bez wiedzy lekarza? Nic jej nie będzie?
Laktoza to cukier który ogólnie znajduje się w mleku i jeśli dziecko nie daje rady z trawieniem laktozy to podaję się laktaze bo to enzym który 'za dziecko' trawi tą laktoze.
Załączniki
Bajunia
A robisz małej badania z krwi przed szczepieniem? Bo my jutro jedziemy z małym na pobranie krwi a szczepienia w przyszłą środęMy w poniedziałek szczepienie...
Bajunia
My usg bioderek będziemy mieli w 11 tygA my dopiero 2 października :// już będzie miała skończone 2 miesiące. trochę późno mi się wydaje .. i bioderka w skończonym trzecim :/
reklama
Mała ma świeże wyniki morfologii i moczu. A w piątek robię jej prywatnie crp. Jeśli będzie ok to szczepimy w poniedziałekA robisz małej badania z krwi przed szczepieniem? Bo my jutro jedziemy z małym na pobranie krwi a szczepienia w przyszłą środę
Mam nadzieje ze teraz babom pójdzie sprawniej pobranie krwi niż ostatnio i mała nie będzie cała podziurawiona.