reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Wiem, że już pisałyscie o tym preparacie na te pleśniawki ma języku itd a mogłaby mi proszę ktoras z Was, która miała ten sam problem napisać co lekarz zalecił albo w aptece farmaceuta na te plesniawki?

U mojej bidulki od wczoraj kumulacja. Nie dość, ze kupki nie zrobiła już ponad 1 dzień to jeszcze ropiejące lekko oczko lewe i te plesniawki na języku jej się zrobiły, bo próbowałam to zetrzeć wacikiem namoczonym wodą z nadzieja ze to tylko ślady po mleku czy coś a to jest na języku jednak :(
Aphtin albo fiolet na bazie wody. Ale ja polecam Aphtin. Szybko zadziałał [emoji4]

reklama
Moja mala ma uczulenie na twarzy :/ wypilam wczoraj herbate z rumianku ,zjadlam danio jagodowe i zupe brokulowa.. co mogloby jej zaszkodzic? Jak myslicie? Bo te 3 produkty wczoraj jadlam pierwszy raz.. tzn herbatke pilam juz kiedys zmieszana z koprem wloskim i nic jej nie bylo.. tzn zawsze jest jakies "ale"..

Moja mala ma uczulenie na twarzy :/ wypilam wczoraj herbate z rumianku ,zjadlam danio jagodowe i zupe brokulowa.. co mogloby jej zaszkodzic? Jak myslicie? Bo te 3 produkty wczoraj jadlam pierwszy raz.. tzn herbatke pilam juz kiedys zmieszana z koprem wloskim i nic jej nie bylo.. tzn zawsze jest jakies "ale"..
Jagody raczej wątpię.
Białko mleka krowiego / laktoza i ewentualnie jak w zupie był seler. Seler też jest dość sporym alergenem

Dziewczynki zaczynam się obawiać, bo moja Kornelia od wczoraj nie zrobiła kupki.. strzela bączki śmierdzące normalnie, sika normalnie ciagle, masowalam brzuszek żeby coś pobudzić, zginąłam jej do brzuszka nóżki i rozprostowywalam i nic.. karmie ją piersią i maxymalnie raz dziennie daje mm. I nie wiem czy to normalne, że aż ponad 24 h nie robiła kupy.. i się niepokoje.

Druga sprawa to w prawym oczku zaczęła jej się zbierać w kąciku oka taka ropka.
Czym to spowodowane i czym mam jej oczko przemywać i ile razy dziennie?

Rumiankiem przemywaj. A skoro dajesz mm to przepajaj koperkiem lub woda.

reklama
My po wizycie u pediatry. Mlody waży 4330 , przy wyjściu ze szpitala ważył dokładnie kg mniej a mamy 4 tyg więc chyba jest ok. Dostaliśmy receptę na 5 w 1 i szczepić się będziemy na początku października. Na bóle brzuszka mamy kupić windi i doraźnie stosować i oprócz tego probiotyk biogaja. Poza tym wszystko super

Ile przybyły wasze maluszki w 4 tyg? Czytałam że prawidłowo to 600-800 g na miesiąc to myślę że u nas jest ok. Lekarka mówi że ok ale powiedziała tez zobaczymy jak będzie za 3 tyg.
Moja przy wyjściu ze szpitala 3550 a dokładnie co do dnia , po miesiącu 4550 :)

Do góry