reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Wiecie co daje małej HiPP combiotic ale chyba jej nie służy i kupiłam kilka saszetek Bebilon pronutra by zobaczyć jak będą działać. Walka z gazami u nas jest ostra.
Jest jeszcze Bebilon profutura ale nie wiem jaka jest różnica.

To ja zaczynałam od Bebilonu, był dramat przy kupie, to jest ciężkie mleko nie wiem czy będzie lepiej. Teraz byliśmy na hipp to było okej. Ja jeszcze daje małej Bobogast, to jest bez recepty, poleciła mi pediatra i faktycznie gazy już tak nie dokuczają. Teraz w szpitalu zmieniliśmy mleko na Nutramingen, nie dawałam bobogastu od soboty i znów problem z gazami. Muszę zacząć znów jej dawać bo będzie istny Meksyk [emoji22]

reklama
Dziewczynki zaczynam się obawiać, bo moja Kornelia od wczoraj nie zrobiła kupki.. strzela bączki śmierdzące normalnie, sika normalnie ciagle, masowalam brzuszek żeby coś pobudzić, zginąłam jej do brzuszka nóżki i rozprostowywalam i nic.. karmie ją piersią i maxymalnie raz dziennie daje mm. I nie wiem czy to normalne, że aż ponad 24 h nie robiła kupy.. i się niepokoje.

Druga sprawa to w prawym oczku zaczęła jej się zbierać w kąciku oka taka ropka.
Czym to spowodowane i czym mam jej oczko przemywać i ile razy dziennie?
Może Ty jadlaś też coś co może zatwardzać. Zjedz kilka jabłek w ciągu dnia, winogrona. Mój od razu reaguje kupami częstszymi jak ja jem więcej takich owoców. Samo mieszanie kp plus mm może mieć też takie skutki.
Oczko zakrapiaj solą fizjologiczna i przecieraj zawsze w stronę kacika oka nie na zewnątrz. Przed i po przecieraniu oczka myj ręce dokładnie.

My po wizycie u pediatry. Mlody waży 4330 , przy wyjściu ze szpitala ważył dokładnie kg mniej a mamy 4 tyg więc chyba jest ok. Dostaliśmy receptę na 5 w 1 i szczepić się będziemy na początku października. Na bóle brzuszka mamy kupić windi i doraźnie stosować i oprócz tego probiotyk biogaja. Poza tym wszystko super

Ile przybyły wasze maluszki w 4 tyg? Czytałam że prawidłowo to 600-800 g na miesiąc to myślę że u nas jest ok. Lekarka mówi że ok ale powiedziała tez zobaczymy jak będzie za 3 tyg.
Mój w 2 tyg przybrał prawie 700g. Jest od początku tylko na piersi. Ale nie sugeruj się za bardzo bo każde dziecko w swoim tempie rośnie. Jedno na początku słabiej przybiera a po paru miesiącach robi się pulpecik. Ale Twój też ładnie. Jak dr mówi że ok to ok☺

Ale jest on dla alergikow ,tylko normalny tak?
Bebilon pepti dha jest dla alergików. Bebilon comfort dla dzieci z problemami gastrycznymi.
Screenshot_20180911-134740.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180911-134740.jpg
    Screenshot_20180911-134740.jpg
    74,9 KB · Wyświetleń: 361
Mój w 2 tyg przybrał prawie 700g. Jest od początku tylko na piersi. Ale nie sugeruj się za bardzo bo każde dziecko w swoim tempie rośnie. Jedno na początku słabiej przybiera a po paru miesiącach robi się pulpecik. Ale Twój też ładnie. Jak dr mówi że ok to ok☺
Sprawdziłam jeszcze córkę i ona po 3 tyg ważyła 4 kg równe a urodzeniowa miała taką samą jak on także idą łeb w łeb więc przestałam się martwić:)

Wiem wiem nie ma co porównywać dzieci ale jednak wychodzi że przybrał w normie więc bez paniki.

A ile wcześniej ściągasz? I jak dużo ? Pytam bo mnie też czeka wizyta u gina i nie wiem kiedy i ile ściągnąć żeby mały na bieżąco miał co jeść. Ściągnę np rano czy do południa może na kilka razy tak po 50 ml.
Kochana teraz nie mam takiego nadmiaru jak wcześniej miałam, więc jedna porcje odciagnelam wczoraj. Druga dzisiaj.
Mleko w lodówce (dolna polka, z tyłu lodówki) może stać do 96h. Jeśli nie jesteś w stanie odciągnąć na raz całej porcji to sciagasz po trochę i możesz mieszać to 'po trochę', ale... Pierwsza i ostatnia porcje nie powinno dzielić więcej niż 12, Max 24h i porcje muszą być schłodzone. Nie dolewamy do schlodzonego świeżego mleka. Obie muszą być schłodzone żebys mogła je połączyć.

Dziewczynki zaczynam się obawiać, bo moja Kornelia od wczoraj nie zrobiła kupki.. strzela bączki śmierdzące normalnie, sika normalnie ciagle, masowalam brzuszek żeby coś pobudzić, zginąłam jej do brzuszka nóżki i rozprostowywalam i nic.. karmie ją piersią i maxymalnie raz dziennie daje mm. I nie wiem czy to normalne, że aż ponad 24 h nie robiła kupy.. i się niepokoje.

Druga sprawa to w prawym oczku zaczęła jej się zbierać w kąciku oka taka ropka.
Czym to spowodowane i czym mam jej oczko przemywać i ile razy dziennie?
Nie ma czego sie obawiac :) moj Mis tez potrafił kilka dni nie robic kupki i to niby normalne przy kp. Dopiero jak zaczely sie bole brzuszka, nie bylo gazow i kupki to byl problem. A do oczka ktos juz pisal kiedyś, ze mleko z piersi wkropic :)

reklama
Wiem, że już pisałyscie o tym preparacie na te pleśniawki ma języku itd a mogłaby mi proszę ktoras z Was, która miała ten sam problem napisać co lekarz zalecił albo w aptece farmaceuta na te plesniawki?

U mojej bidulki od wczoraj kumulacja. Nie dość, ze kupki nie zrobiła już ponad 1 dzień to jeszcze ropiejące lekko oczko lewe i te plesniawki na języku jej się zrobiły, bo próbowałam to zetrzeć wacikiem namoczonym wodą z nadzieja ze to tylko ślady po mleku czy coś a to jest na języku jednak :(

Do góry