reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Kobietki u mnie dramat.. wlosy mi sie zaczely szybciej przetluszczac i wypadaja.. cera tez juz sie robi z krostkami.. paznokcie miekkie.. ech.. to nie to co w ciazy.. chyba zaczne brac folik z powrotem.. no i mezul mi zamowil D3 i K2mk7 bo sie zaczyna sezon grypowy ,a ja nie chce byc chora :p
Lepiej coś łykaj , ja całą ciążę nie miałam choćby kaszlu a od trzech dni mnie gardło bóli i czuję , że angina blisko.. poza ciąża miałam dosyć często :/

Ale nie obwiniaj się, najważniejsze żeby dziecko było najedzone, a i Ty też jeśli będziesz dostarczała do organizmu dużo płynów, jadła tak żeby być najedzona i miała dobre nastawienie i była zrelaksowana to i pokarm może się zwiększy, nie martw się :) u mnie tez raz dzień, ze ściągnę laktatorem 60, a nieraz w 20 min uda się z 110 ml także zależy od dnia [emoji5] u Ciebie pewnie tez tak będzie, nie poddawaj się i też wiadomo nic na sile. Ja tez mojej nieraz daje mm, jak już pod koniec dnia grymasi i nie umie złapać sutka, ale nie możemy mieć wyrzutów, najważniejsze żeby dziecko było najedzone, bo jak pełny brzuszek to szczęśliwy [emoji16] i maluchy przybierają i to jest najlepszy wskaźnik też rozwoju i najadania się [emoji5]
No wiem . Tłumacze sobie , że co najlepsze to już zjadła w 5 tygodni. Ja nie miałam czasu jeść ani spać i już siły walczyć nie miałam z karmieniem. Ale siły wróciły i mam nadzieję , że coś zaradze :) a jak nie .. to chociaż będę miała.ta świadomość , że próbowałam do samego końca.

Ja zazwyczaj myje się przy zlewie [emoji23]
A dlaczego? Ja nawet jak młody nie śpi to żyje normalnie. Kładę go w łóżeczku i idę no myć włosy czy się kąpać. On sobie leży a nawet jak zacznie płakać to wiem że nic mu się nie dzieje jest bezpieczny w łóżeczku.
Normalnie gotuje, robię zakupy, ogarniam zmywarkę i pranie i sprzątanie.

A dlaczego? Ja nawet jak młody nie śpi to żyje normalnie. Kładę go w łóżeczku i idę no myć włosy czy się kąpać. On sobie leży a nawet jak zacznie płakać to wiem że nic mu się nie dzieje jest bezpieczny w łóżeczku.
Normalnie gotuje, robię zakupy, ogarniam zmywarkę i pranie i sprzątanie.
Też tak się staram. Jak chwilę popłacze, a ja wiem że najedzony i przebrany, to nic mu się nie stanie ;)

Też tak się staram. Jak chwilę popłacze, a ja wiem że najedzony i przebrany, to nic mu się nie stanie ;)
No dokładnie, nie dajmy się zwariować. Znam dziewczyny co z dzieckiem nawet do toalety chodziły bo jak nie śpi to nie może być samo.
Ja póki co nie odciągam mleka myślę że dotrwam do rozszerzania diety tzn. ja chyba będę rozszerzać po 4 miesiącu no chyba że będzie ok ze mną to może dotrwam do 6 na samym mleku wszystko zależy od sytuacji.
Natomiast nie czuje się uwiązana, spędzam czas z córką też np czy mąż idzie z młodym na spacer a ja mam chwilę dla siebie. Jak nakarmię to trochę tego czasu jest:)

reklama
@Maljan nie wiem czemu nie chce mi wysłać do Ciebie zdjęć więc przesyłam tu
IMG_20180824_172540.jpg
IMG_20180829_152334.jpg

Załączniki

• IMG_20180824_172540.jpg
    IMG_20180824_172540.jpg
    44,3 KB · Wyświetleń: 355
  • IMG_20180829_152334.jpg
    IMG_20180829_152334.jpg
    67,6 KB · Wyświetleń: 361
Do góry