reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Tak w ogóle dzień dobry.
My już po zakupach i spacerze. Dobrze mieć park ze stawem niemalże pod samym blokiem.
Biorę się za sprzątanie i obiad a od 13 dzieci zostają z moją mamą a ja mam ginekologa i spotkanie organizacyjne w przedszkolu. Zobacz załącznik 896771Zobacz załącznik 896772Zobacz załącznik 896773
Spora już się wydaje w tym nosidełku☺ nie taka kruszynka już. Ja juz musiałam wyjąć wkładkę niemowlęcą i mały ma tylko taki klinik pod pupą żeby się za bardzo nie zapadał.
Jak zostawisz małą po południu to będziesz miała swoje mleko odciągnięte czy mm?

Dzien dobry,
Czy któraś z Was miała tak ze swoją dzidzia, ze zwracała chyba praktycznie wszystko po jedzonku? Czyżby nie podchodziło jej moje mleko? Ale dopiero teraz? W sumie to trwa już od weekendu...
To chyba za długo to trwa jak cały czas zwraca po jedzeniu. I co ile karmisz? Ja miałam tak dwa razy że myślałam że wylecialo wszystko co zjadł ale spał po tym 3 godz czyli coś tam w brzuszku jednak zostało skoro nie był szybko głodny

Ale ona ulewa i chce dalej, napewno nie jest odwodniona, tylko ciagle głodna :(
To ja myślę , że może być przejedzona a nie głodna. Mój mały jak zje to te 3 godz spokojnie wytrzyma. Jak marudzi to daje smoczek, ponoszę trochę i dopiero jak już nic nie pomaga to cycuś. A jak mu na początku dawałam co godzinę bo myślałam, że jak marudzi to głodny i wtedy bardzo ulewał bo cycusia nie odmówił a co podurdał to mu coś leciało i to za dużo było.

Byłyśmy odebrać wyniki z moczu. Wyszły okej. Mała prawdopodobnie nie toleruje laktozy. Mało śpi i ciągle poplakuje przez brzuszek. Przepisala delicol. HiPP mam zamienić na HiPP HA. I teraz pytanie. W domu mam całe pudełko zwykłego. Czy mogę mieszac żeby je skończyć ?

Dziewczynki zaczynam się obawiać, bo moja Kornelia od wczoraj nie zrobiła kupki.. strzela bączki śmierdzące normalnie, sika normalnie ciagle, masowalam brzuszek żeby coś pobudzić, zginąłam jej do brzuszka nóżki i rozprostowywalam i nic.. karmie ją piersią i maxymalnie raz dziennie daje mm. I nie wiem czy to normalne, że aż ponad 24 h nie robiła kupy.. i się niepokoje.

Druga sprawa to w prawym oczku zaczęła jej się zbierać w kąciku oka taka ropka.
Czym to spowodowane i czym mam jej oczko przemywać i ile razy dziennie?

My po wizycie u pediatry. Mlody waży 4330 , przy wyjściu ze szpitala ważył dokładnie kg mniej a mamy 4 tyg więc chyba jest ok. Dostaliśmy receptę na 5 w 1 i szczepić się będziemy na początku października. Na bóle brzuszka mamy kupić windi i doraźnie stosować i oprócz tego probiotyk biogaja. Poza tym wszystko super

Ile przybyły wasze maluszki w 4 tyg? Czytałam że prawidłowo to 600-800 g na miesiąc to myślę że u nas jest ok. Lekarka mówi że ok ale powiedziała tez zobaczymy jak będzie za 3 tyg.

reklama
Dziewczynki zaczynam się obawiać, bo moja Kornelia od wczoraj nie zrobiła kupki.. strzela bączki śmierdzące normalnie, sika normalnie ciagle, masowalam brzuszek żeby coś pobudzić, zginąłam jej do brzuszka nóżki i rozprostowywalam i nic.. karmie ją piersią i maxymalnie raz dziennie daje mm. I nie wiem czy to normalne, że aż ponad 24 h nie robiła kupy.. i się niepokoje.

Druga sprawa to w prawym oczku zaczęła jej się zbierać w kąciku oka taka ropka.
Czym to spowodowane i czym mam jej oczko przemywać i ile razy dziennie?
Moja tez miala nie raz zastoj w wyproznieniu ;) wczoraj nadrobila dwa dni ;)

Do góry