reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

U mnie na patronażu położna powiedziała że dopiero po 6 tygodniach. Tyle że Mały ma długie te pazurki i już się miał okazję podrapać...
Ale ja nie rozumiem dlaczego nie można wcześniej? Nie każdy paznokieć można było od razu obciąć bo kilka było jakby przyrośniętych do opuszka ale te co odstawały to obcięłam bo po dziecko ma się drapać.
2 razy w tygodniu obcinam u rączek bo tak szybko rosną

reklama
U mnie na patronażu położna powiedziała że dopiero po 6 tygodniach. Tyle że Mały ma długie te pazurki i już się miał okazję podrapać...
Jakbym miała czekać 6 tygodni bo mała dawno by sobie oczy wudlubala [emoji33]
Już trzy razy jej obcinalam a w sobotę 6 tygodni skończyła

W kwestii mm ja zaczęłam od tego co znam z doświadczeń. Karmię małego babydream z rosmana. Już przy dziewczynach wiele o tym mleku przeczytałam i się okazuje że pochodzi od Humany czyli producent dobry. Poza tym ma dobry skład. Jest najtańszym mlekiem na rynku ale wiele rodziców je sobie chwali. Oczywiście nie mówię że każdemu podpasuje ale u nas jest ok, ale też żadne z moich dzieci nie miało nietolerancji czy alergii.

A co do pazurków to obciełam w pierwszym tygodniu życia bo mały by się zadrapal. Pierwsze słyszę że dopiero po jakimś czasie można... nawet położna mówiła że mam obciąć na pierwszej wizycie bo miał stosunkowo długie.

Dziewczyny używalyscie takie chusteczki ? Tak myślę czy by nie kupić :)
Screenshot_20180910-110859.png

Załączniki

• Screenshot_20180910-110859.png
    Screenshot_20180910-110859.png
    156,8 KB · Wyświetleń: 385
Co do obcinania paznoci , to ja małej obcięłam tydzień po urodzeniu piereszy raz , trzeba jej obcinać 1-2 razy w tygodniu bo szybko rosną , bo jak ma dłuższe odrazu podrapana

reklama
Mój mały zaraz po urodzeniu subtelnie dawał znać że coś chce, mruczał, stękał i po jakimś dopiero czasie zaczynał płakać. Z czasem się to zmieniło i jak się budzi to pokręci się chwilę i od razu głośny krzyk. Biegiem trzeba zmieniać pieluchę i dawać cyca. Zbawienny jest smoczek chociaż w nerwach łatwo go gubi. Fajnie wtedy durda tego smoka jak jest głodny i zdenerwowany, warczy jak psiak i mruczy.[emoji5] ale jak już dostanie pierś to tak się śmiesznie spina, kuli na początku i zaciska piąstki jakby sam złapał w rączki cycusia. Jak już chwilę poje to się rozluźnia i leży już na rękach normalnie. A na koniec jak puści cyca to aż mu głowa do tyłu opada i nic mu już do szczęścia nie brakuje [emoji5]
Zdjęcie mu nawet zrobiłam jak odpłynął po jedzeniu
Zobacz załącznik 896457
Mój robi dokładnie tą samą minkę [emoji16][emoji7]

Do góry