reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
@klaudiaa975 łączę się w bólu.. Młody dał mi dziś popalić w nocy. Mąż miał nockę a Mały zasnął o 22, obudził się o 23.30 i dopiero po 3 zasnął, obudził się o 6 i o 9.30 znów zasnął.. A ja wyglądam jak wampir :p

Wasze dzieci też są takie złośliwe? Kacper szybko się denerwuje.. O minutę za późno zmienię pieluszkę i już jest masakra. Nawet na sesji pani powiedziała że to typ który jak coś chce to musi to mieć na już.
Jak już się wkurzy to podczas karmienia piersią pociągnie raz, wypuści sutka i znów się zassa tylko że boleśnie i tak kilka razy pod rząd...a matka cierpi

My na hipp combiotik i od przedwczoraj kłopoty z kupką..A dajesz jej tez delicol do mleka?
Daje jej prosto do buzi. Mm mam tak wiesz czasem od święta jak nie doje z cycka. Ale wtedy daje bo butelki. I u nas niemalże od pierwszej dawki była poprawa. Ale polecam Ci bardziej kolzym. Dwa razy tańszy. Dwa razy mniej kropelek się podaję a raz 15ml i ma dwa rodzaje Laktazy. Kwaśna i neutralna. A delicol ma tylko neutralna

Dziewczyny jak to jest z obcinaniem pazurków u niemowląt? Każdy mówi inaczej i sama już nie wiem...
Ja obcinałam już w szpitalu bo mały urodził się już z długimi pazurkami i jak się pierwszy raz podrapał to wysłałam męża od razu do sklepu po nożyczki. U stóp dopiero w 3 tyg obcięłam bo wolniej rosną.

Wasze dzieci też są takie złośliwe? Kacper szybko się denerwuje.. O minutę za późno zmienię pieluszkę i już jest masakra. Nawet na sesji pani powiedziała że to typ który jak coś chce to musi to mieć na już.
Jak już się wkurzy to podczas karmienia piersią pociągnie raz, wypuści sutka i znów się zassa tylko że boleśnie i tak kilka razy pod rząd...a matka cierpi

Dzieci nie potrafią jeszcze być „złośliwe”.. płacz to po prostu ich jedyna forma komunikacji na wszystko i o wszystkim tak zawiadamiają nas :) moja tez księżniczka i jak nasiusia to zaraz grymasi i płacze i niezadowolona :) jak głodna to tez :D

Ja obcinałam już w szpitalu bo mały urodził się już z długimi pazurkami i jak się pierwszy raz podrapał to wysłałam męża od razu do sklepu po nożyczki. U stóp dopiero w 3 tyg obcięłam bo wolniej rosną.

U mnie na patronażu położna powiedziała że dopiero po 6 tygodniach. Tyle że Mały ma długie te pazurki i już się miał okazję podrapać...

Dzieci nie potrafią jeszcze być „złośliwe”.. płacz to po prostu ich jedyna forma komunikacji na wszystko i o wszystkim tak zawiadamiają nas :) moja tez księżniczka i jak nasiusia to zaraz grymasi i płacze i niezadowolona :) jak głodna to tez :D

Kacper musi się wkurzyć żeby tak się zachowywać.. Jak szybko zareaguje na jego grymas to uda mi się oszczędzić cycki :D

reklama
Mój mały zaraz po urodzeniu subtelnie dawał znać że coś chce, mruczał, stękał i po jakimś dopiero czasie zaczynał płakać. Z czasem się to zmieniło i jak się budzi to pokręci się chwilę i od razu głośny krzyk. Biegiem trzeba zmieniać pieluchę i dawać cyca. Zbawienny jest smoczek chociaż w nerwach łatwo go gubi. Fajnie wtedy durda tego smoka jak jest głodny i zdenerwowany, warczy jak psiak i mruczy.☺ ale jak już dostanie pierś to tak się śmiesznie spina, kuli na początku i zaciska piąstki jakby sam złapał w rączki cycusia. Jak już chwilę poje to się rozluźnia i leży już na rękach normalnie. A na koniec jak puści cyca to aż mu głowa do tyłu opada i nic mu już do szczęścia nie brakuje ☺
Zdjęcie mu nawet zrobiłam jak odpłynął po jedzeniu
20180909_171526.jpg

Załączniki

• 20180909_171526.jpg
    20180909_171526.jpg
    673,8 KB · Wyświetleń: 409
Do góry