reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Jery jest cos takiego? :D i skad to?
Takie małe coś. Ma z 0.5mm. Wygląda jak pajaczek ale nie jest okrągły tylko podłużny.
Przyniosłam najprawdopodobniej z biedronki w mące. Wszystko co w szafie kasze, mąki, ryż, cukier oblezione. Wszystko wywaliłan. Szafki octem umylam stoją puste i otwarte. Jeszcze postoja tak kilka dni i kilka dni pomyje póki nie znikną. A i tak od tej pory wszystko trzymam w szczelnych opakowaniach. I nie kupuje na zapas. Tylko na bieżąco. Bo zamiast ułatwić sobie życie to sobie utrudnilam.
Na zdjęciu w kółku ten robal. I wyraźniejszego zdjęcia się nie da zrobić. Bo to dziadostwo po 0.5 mm ma.
No i najgorsze ze to gatunek roztoczy i u Aleksa mogła znów się pojawić alergia. Dobrze ze to zauważyłam.
IMG_20180905_151311.jpg

Załączniki

• IMG_20180905_151311.jpg
    IMG_20180905_151311.jpg
    41,4 KB · Wyświetleń: 294
Dlaczego tak się dzieje. [emoji53]
Pewnie taki okres. A dziecko też im bardziej zmęczone tym bardziej marudne i tym gorzej mu usnac. Plus potrzeba bliskości. Też coraz bardziej ciekawe więc chcę noszenia na rękach. Rozglądać się.
Teraz zaczyna się etap że można dziecku karuzele z projektorem włączać, czarno białe książeczki pokazywać, zabawki. Bo zaczyns się wszystkim interesować.

Ciekawe.. nie wiedzialam ze koty moga miec chore zeby :/ moze od karmy sie psuly? Bo zwierzeta, jedzac naturalnie, nie powinny miec chorych zebow..

Ewka co ty opowiadasz. Zwierzęta jak ludzie mają problemy z zębami. Nie są myte, więc siłą rzeczy się psują. Tyle że nie każdy się zastanawia nad tym czy kot cierpi bo one nie okazują tak bólu. Czasem kamień trzeba zdjąć, czasem zęba wyrwać :)

U nas nocka w miare, mały spał od 19tej z przerwami na karmienie o 22, o połnocy, o 2 i potem o 6tej.

Ja dziś z racji braku sensownego sklepu pod ręka, pierwszy raz biorę się za samodzielne zrobienie pyz drożdżowych :) ale jestem ciekawa czy mi z tego coś wyjdzie :)

Ma może ktoraś przepis lub sposób na prosty a efektywny tort dla dzieci? Moje dziecko za tydzień ma urodziny i chciałabym coś wysmyczyć ale nie wiem czy podołam...

Iza wstała rano z gorączką 39,5. Dałam jej czapek i czekamy u pediatry. Ostatnio hasła o 2 w nocy, za cholerę nie chce jeść. Chcę w buzi A ona nie ciągnie nie ma siły. Dałam jej moje ściągnięte mleko w butelce i też nie piła.
Bidulka. Zdrówka dla niej. Napisz od razu co dr powiedział.
Dziewczyny, dzięki za słowa wsparcia :O)
Gina odpuszczam dzisiaj, bo nie mam co z bliźniaczkami zrobić, w sobotę będzie moja mama, przyjedzie na tydzień, to po niedzieli podejdę razem z nią :) przy okazji wsparcie się przyda, aczkolwiek teraz nic jej nie mówię, bo jak ją znam to panikę zasieje :D Ona miała raka szyjki macicy, na szczęście szybko wykrytego (powiedziałam, że jak do lekarza nie pójdzie, to mnie na oczy nie zobaczy) i obyło się bez chemii, sama operacja styknęła. I co za tym idzie mama moja by większym stresem żyła niż ja teraz :)

A panienki faktycznie, pięknie rosną. Pochwalę się Wam uśmiechami Martusi, Emilka jeszcze nieśmiało i bardzo rzadko, Martę to bardzo łatwo rozbawić. Mam za to minę Emilki (pt. "Mamo! daj mi to mleko w końcu, bo się obrażę"), która rozwala mi konstrukcję :p Jak ja kocham te moje wszystkie dzieci...
Zobacz załącznik 895208 Zobacz załącznik 895209
Cudowne są te laleczki Twoje. ❤❤❤
A mamie faktycznie nie mów nic na razie. Będzie się kobieta tylko niepotrzebnie denerwować a na pewno nie ma o co bo wszystko będzie dobrze.
Ja mam wizytę u swojego gina 26.09 i będę musiała małego zostawić z babcią.
Dziewczyny nie wiem co się dzieje ale od wczoraj młoda mi nie śpi. Nie może zasnąć. Na rękach oczy zamknięte ale próba odlozenia kończy się płaczem i na nowo usypianie. Zawsze co mi zasypiala sama to teraz takie coś ? ?[emoji53][emoji53]
To przez całą noc Ci nie spała? Tyle co na rękach? Takie maluchy to jedyn dzień tak drugi inaczej mają.

Bidulka. Zdrówka dla niej. Napisz od razu co dr powiedział.

Cudowne są te laleczki Twoje. [emoji173][emoji173][emoji173]
A mamie faktycznie nie mów nic na razie. Będzie się kobieta tylko niepotrzebnie denerwować a na pewno nie ma o co bo wszystko będzie dobrze.
Ja mam wizytę u swojego gina 26.09 i będę musiała małego zostawić z babcią.

To przez całą noc Ci nie spała? Tyle co na rękach? Takie maluchy to jedyn dzień tak drugi inaczej mają.
W nocy coś tam spala ale ze mną w łóżku ale budziła się co po chwile albo yo smoczek wypadł a to herbatka a to mizianie po rączce. I teraz od rana to samo

reklama
U nas nocka w miare, mały spał od 19tej z przerwami na karmienie o 22, o połnocy, o 2 i potem o 6tej.

Ja dziś z racji braku sensownego sklepu pod ręka, pierwszy raz biorę się za samodzielne zrobienie pyz drożdżowych :) ale jestem ciekawa czy mi z tego coś wyjdzie :)

Ma może ktoraś przepis lub sposób na prosty a efektywny tort dla dzieci? Moje dziecko za tydzień ma urodziny i chciałabym coś wysmyczyć ale nie wiem czy podołam...
Ja robie zazwyczaj biszkopt (można zrobić kolorowe dzięki barwnikom spożywczym w proszku) z jakąś prostą najprostsza masą. Też można zrobić kolorowe. Plus kupuje jakiś opłatek z bohaterem z jakiejś bajki, perełki, płatki kolorowe. Młody szczęśliwy, a roboty przy tym wiele skomplikowanej nie ma :)

Do góry