reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A Wy trzymajcie kciuki! Małej uspokoiły się objawy alergii, więc dziś zjadlam maly kawałek pizzy żeby zobaczyć jak Mała zareaguje (ser żółty). Laktaze podaję cały czas bo po niej widziałam poprawę niemalze natychmiast i podejrzewam że Maja nie ma jak Aleks alergii na bmk, a na laktoze :)
Miesiąc czasu rystrykcyjnej diety, więc czas na ekspozycję na alergen.

reklama
Dziewczyny ratunku bo ja w histerie wpadam!! Mikroskopijne robaczki w kuchni mam! W szafce gdzie mąką itp. To na pewno nie larwa mola. Może z pół mm to ma. I nawrt nie mam jak zdjęcia zrobić bo to tak małe jest!!! Wiecie co to może być? Skąd się wzięło i jak się tego pozbyć??

Wymyj octem wszystko

Dziewczyny to poproszę o diagnozę ☺ podejrzenia są skazy białkowej. Potówki to raczej nie są. Potówki miał na buzi teraz już buzia ładna.
20180905_183747.jpg

Załączniki

• 20180905_183747.jpg
    20180905_183747.jpg
    584,6 KB · Wyświetleń: 415
Córka po szczepieniu jak była malutka to cały dzień we śnie poplakiwała. I zaraz po szczepieniu też bardzo.
Bidulka. Tyle razy kłuta..
To ładnie Ci przybiera na piersi. Mój też się klocek zapowiada.

Dlatego tak się boje szczepienia .. będę płakać równo z Alicja pewnie ...

Moja przy wyjściu do domu ważyła 3550 a po miesiącu 4550 ;D idealny kilogram ci do grama :D

Dziewczyny pocieszcie mnie, bo odebrałam dzisiaj swój wypis ze szpitala i zmroziło mnie jedno zdanie: "W czasie zabiegu stwierdzono torbiel okołojajowodową jajowodu prawego oraz lewego, które usunięto i przesłano do badania histopatologicznego."
Myślę, że jak by było bardzo źle to by mi powiedzieli, bo tak to do dzisiaj byłam nieświadoma, bo olałam wypis ze szpitala, ale że jutro mam gienia, to pewnie chciałby go zobaczyć... a tam takie rewelacje i że wynik mam sobie jeszcze odebrać... Masakrejszon.

Moje dziewczyny dzisiaj po szczepieniu, marudne, płaczliwe. Pani pediatra piała nad dziewczynkami, pani pielęgniarka też :D Marta waży 5200 a Emilka 4900 :D
Nie martw się :* usunęli co nie potrzebne i nie mówili bo po co. Nic Ci nie grozi a po porodzie stres Ci byłby nie potrzebny. Co innego gdyby się coś działo. Do badania oddać musieli, żeby zbadać dokładnie co to :) ale nawet jak coś groźnego to masz poza ciałem :**

Dziewczyny to poproszę o diagnozę [emoji5] podejrzenia są skazy białkowej. Potówki to raczej nie są. Potówki miał na buzi teraz już buzia ładna.
Zobacz załącznik 895092
Wyżej właśnie dodałam linki odnośnie skazy. Sama wysypka o alergii nie świadczy.
Jakie są kupy?
Czy po jedzeniu są bóle brzucha?
W jakich miejscach jest jeszcze wysypka?
Czy są suche plamy na policzkach i/lub za uszami?

Dodam, że alergia na białko mleka krowiego i alergia na laktoze maja bardzo podobne objawy. Ba nawet Maja miała takie same objawy jak Aleks przy skazie na białko, a u niej najprawdopodobniej to laktoza. Dowiemy się pewnie w nocy albo jutro bo zjadlam ser żółty, ale delicol (laktaze) podaję dalej. Jeśli to laktoza to jej nic nie będzie. Jeśli białko czeka mnie zielone kupsko.

Moja córka jak była mała spala tylko na brzuchu specjalnie kupowałam spacerówkę rozkładana na płasko żeby mogła spać na spacerach.
Okazuje się że brat podobny do niej bardzo dzisiaj znowu usnął na brzuchu:) narazie ma za słaba szyję także pozwalamy spać tak tylko w dzień póki nie wzmocni trochę mięśni. Ale szczerze cieszę się bo widzę że mniej go brzuch boli jak śpi na brzuchu w dzień:))

Dziewczyny pocieszcie mnie, bo odebrałam dzisiaj swój wypis ze szpitala i zmroziło mnie jedno zdanie: "W czasie zabiegu stwierdzono torbiel okołojajowodową jajowodu prawego oraz lewego, które usunięto i przesłano do badania histopatologicznego."
Myślę, że jak by było bardzo źle to by mi powiedzieli, bo tak to do dzisiaj byłam nieświadoma, bo olałam wypis ze szpitala, ale że jutro mam gienia, to pewnie chciałby go zobaczyć... a tam takie rewelacje i że wynik mam sobie jeszcze odebrać... Masakrejszon.

Moje dziewczyny dzisiaj po szczepieniu, marudne, płaczliwe. Pani pediatra piała nad dziewczynkami, pani pielęgniarka też :D Marta waży 5200 a Emilka 4900 :D
Ale dziewczynki pięknie rosną, super:)
Będzie dobrze, musi:) dobrze, że miałaś cc to wycieli dziadostwo. Ja tez mam się zgłosić po wynik histopatologiczny tego guza co mi z jaknikiem wycieli, leży w sekretariacie szpitala od pn, może jutro dam radę odebrać ale boję się cholernie.

reklama
Dziewczyny które opłacają sobie same pakiety luxmed. Są to płatności co miesiąc czy co jakiś okres? I czy wtedy wizyty są darmowe (przysługujące do danego pakietu) czy jeszcze płaci się dodatkowo?
Screenshot_20180905-191103.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180905-191103.jpg
    Screenshot_20180905-191103.jpg
    56,2 KB · Wyświetleń: 606
Do góry