Moja mała ma problem z gazami, najpierw był problem z kupkami ale przy Hippie jest okej, 1-2kupki dziennie, ale teraz puszcza baczki i niekiedy płacze przy tym. Przyszła moja teściowa i wymyśliła ze zrobi jej delikatna lewatywę [emoji35] mnie już ręce opadają, ja swoje ona swoje :/
reklama
Bajunia
Fanka BB :)
To mój na razie daje mi pospać w nocy. Wydurda oba cyce i do łóżeczka. Marudzi tylko jak mu smoczek wypadnie zanim dobrze zaśnie ale to kwestia może maks 20 min. A nieraz od razu zasypia bez smoczka. Dzisiaj do południa mi marudził i cyc co pół godziny i kupa co godzinę. O 12 zasnął i jeszcze sobie spacerujemy. A mnie się mleka chce.. jogurtu.. poczekam ten tydz ale myślę , że to nie będzie skaza tylko ten trądzik u małego. Oby.To ja również łącze się z Wami w bolu. Mały w nocy spalby przy cycku, odstawiony wpada w histerie, przy cycku śpini błędne koło. Dzisiaj dał czadu w nocy. Dobrze, że Marta śpi i nie słyszy jak Leo krzyczy. A teraz śpi w najlepsze. Zrobiłam ciasto i chciałam zanieść do pracy. Leonardo zasnął i śpi już 4 godzinę. Żebym wiedziała, że tak będzie spal to byśmy poszli wcześniej, a czekałam na następne karmienie i juz nie zdążymy, bo zaraz to możemy iść Martę odebrać z przedszkola. Ale chociaż mieszkanie wysprzątane i obiad gotowy. Mogłam jeszcze poprasowac, ale nie myślałam, że mały książę tyle będzie spal. Ostatni raz jadl przed 10, a obudzić się nie da.
Wczoraj piłam mleko ryżowe , jeszcze sojowe czeka w szafce. Powiem Wam że dupy nie urywa. To ryżowe smakuje jak posłodzona woda z gotowania ryżu. I 7 zł litr. Masakra.
miloscwczasachpopkultury
On jest taki malutki czy to ubranko ma za duże? Śpioszek [emoji5]
Też woli główkę na prawą stronę trzymać?
Moja tez bardziej na prawo woli, bo niestety czesciej lewy cyc jest jedzony, bo wygodniej jej i chyba czesciej właśnie tez spała na tym boku i ciocia wczoraj była w odwiedzinach, a ona pracuje w temacie fizjoterapii i przyuważyla, ze mała chętniej główkę w prawo obraca niż w lewo i żebym tego pilnowała, bo pediatra opieprzy ze dziecko jest czesciej kładzione na jednym boku i trzeba równomiernie to „ćwiczyć” żeby nie miało skrzywien itd
miloscwczasachpopkultury
Moja mała ma problem z gazami, najpierw był problem z kupkami ale przy Hippie jest okej, 1-2kupki dziennie, ale teraz puszcza baczki i niekiedy płacze przy tym. Przyszła moja teściowa i wymyśliła ze zrobi jej delikatna lewatywę [emoji35] mnie już ręce opadają, ja swoje ona swoje :/
Robi tylko 2 kupki dziennie? Jak to możliwe [emoji5][emoji16] wiem, ze na kp jest szybsza przemiana materii i o wiele więcej pampersow schodzi, moja max 20 czasami zużywa
Dziecko podczas robienia kupy czy puszczania bakow może poplakiwwcMoja mała ma problem z gazami, najpierw był problem z kupkami ale przy Hippie jest okej, 1-2kupki dziennie, ale teraz puszcza baczki i niekiedy płacze przy tym. Przyszła moja teściowa i wymyśliła ze zrobi jej delikatna lewatywę [emoji35] mnie już ręce opadają, ja swoje ona swoje :/
Dziecko nie potrafi tak jak starszy utworzyć ciśnienja w brzuchu by 'wyprzec' kał czy gazy. Dlatego płacze. Bo wtedy tworzy to ciśnienie
Ryżowe jak woda. Sojowe dużo lepsze. Ja kupuje naturalne i waniliowe kawa zbożowa z mlekiem sojowym waniliowym pyyyychaTo mój na razie daje mi pospać w nocy. Wydurda oba cyce i do łóżeczka. Marudzi tylko jak mu smoczek wypadnie zanim dobrze zaśnie ale to kwestia może maks 20 min. A nieraz od razu zasypia bez smoczka. Dzisiaj do południa mi marudził i cyc co pół godziny i kupa co godzinę. O 12 zasnął i jeszcze sobie spacerujemy. A mnie się mleka chce.. jogurtu.. poczekam ten tydz ale myślę , że to nie będzie skaza tylko ten trądzik u małego. Oby.
Wczoraj piłam mleko ryżowe , jeszcze sojowe czeka w szafce. Powiem Wam że dupy nie urywa. To ryżowe smakuje jak posłodzona woda z gotowania ryżu. I 7 zł litr. Masakra.
niemamco
Ja jem mleko praktycznie codziennie, myślisz ze dopiero teraz objawiłaby sie alergia? Mała bedzie mieć 9 tygodni we czwartek.Obserwuj dalej. Jakby się zrobiły że sama zielona woda i śluz to może alergie oznaczać.
Ale jeśli to jedna taka kupa była to ja bym się póki co nie martwiła. Wyżej wrzuciłam dziewczynom link bo już dziś o kupy pytały
Alergia w każdym wieku może wyjść. Ale jedna zielona kupa alergii nie zwiastujeJa jem mleko praktycznie codziennie, myślisz ze dopiero teraz objawiłaby sie alergia? Mała bedzie mieć 9 tygodni we czwartek.
reklama
Każda z nas ma w diecie ogrom białka mleka krowiego. Bo mleko czy serwatka jest praktycznie wszędzie dodawanaJa jem mleko praktycznie codziennie, myślisz ze dopiero teraz objawiłaby sie alergia? Mała bedzie mieć 9 tygodni we czwartek.