reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Moja mała ma problem z gazami, najpierw był problem z kupkami ale przy Hippie jest okej, 1-2kupki dziennie, ale teraz puszcza baczki i niekiedy płacze przy tym. Przyszła moja teściowa i wymyśliła ze zrobi jej delikatna lewatywę ‍♀️[emoji35] mnie już ręce opadają, ja swoje ona swoje :/

reklama
To ja również łącze się z Wami w bolu. Mały w nocy spalby przy cycku, odstawiony wpada w histerie, przy cycku śpini błędne koło. Dzisiaj dał czadu w nocy. Dobrze, że Marta śpi i nie słyszy jak Leo krzyczy. A teraz śpi w najlepsze. Zrobiłam ciasto i chciałam zanieść do pracy. Leonardo zasnął i śpi już 4 godzinę. Żebym wiedziała, że tak będzie spal to byśmy poszli wcześniej, a czekałam na następne karmienie i juz nie zdążymy, bo zaraz to możemy iść Martę odebrać z przedszkola. Ale chociaż mieszkanie wysprzątane i obiad gotowy. Mogłam jeszcze poprasowac, ale nie myślałam, że mały książę tyle będzie spal. Ostatni raz jadl przed 10, a obudzić się nie da.
To mój na razie daje mi pospać w nocy. Wydurda oba cyce i do łóżeczka. Marudzi tylko jak mu smoczek wypadnie zanim dobrze zaśnie ale to kwestia może maks 20 min. A nieraz od razu zasypia bez smoczka. Dzisiaj do południa mi marudził i cyc co pół godziny i kupa co godzinę. O 12 zasnął i jeszcze sobie spacerujemy. A mnie się mleka chce.. jogurtu.. poczekam ten tydz ale myślę , że to nie będzie skaza tylko ten trądzik u małego. Oby.
Wczoraj piłam mleko ryżowe , jeszcze sojowe czeka w szafce. Powiem Wam że dupy nie urywa. To ryżowe smakuje jak posłodzona woda z gotowania ryżu. I 7 zł litr. Masakra.

On jest taki malutki czy to ubranko ma za duże? Śpioszek [emoji5]
Też woli główkę na prawą stronę trzymać?

Moja tez bardziej na prawo woli, bo niestety czesciej lewy cyc jest jedzony, bo wygodniej jej i chyba czesciej właśnie tez spała na tym boku i ciocia wczoraj była w odwiedzinach, a ona pracuje w temacie fizjoterapii i przyuważyla, ze mała chętniej główkę w prawo obraca niż w lewo i żebym tego pilnowała, bo pediatra opieprzy ze dziecko jest czesciej kładzione na jednym boku i trzeba równomiernie to „ćwiczyć” żeby nie miało skrzywien itd

Moja mała ma problem z gazami, najpierw był problem z kupkami ale przy Hippie jest okej, 1-2kupki dziennie, ale teraz puszcza baczki i niekiedy płacze przy tym. Przyszła moja teściowa i wymyśliła ze zrobi jej delikatna lewatywę ‍♀️[emoji35] mnie już ręce opadają, ja swoje ona swoje :/

Robi tylko 2 kupki dziennie? Jak to możliwe [emoji5][emoji16] wiem, ze na kp jest szybsza przemiana materii i o wiele więcej pampersow schodzi, moja max 20 czasami zużywa

Dziecko podczas robienia kupy czy puszczania bakow może poplakiwwc :)
Dziecko nie potrafi tak jak starszy utworzyć ciśnienja w brzuchu by 'wyprzec' kał czy gazy. Dlatego płacze. Bo wtedy tworzy to ciśnienie :)

To mój na razie daje mi pospać w nocy. Wydurda oba cyce i do łóżeczka. Marudzi tylko jak mu smoczek wypadnie zanim dobrze zaśnie ale to kwestia może maks 20 min. A nieraz od razu zasypia bez smoczka. Dzisiaj do południa mi marudził i cyc co pół godziny i kupa co godzinę. O 12 zasnął i jeszcze sobie spacerujemy. A mnie się mleka chce.. jogurtu.. poczekam ten tydz ale myślę , że to nie będzie skaza tylko ten trądzik u małego. Oby.
Wczoraj piłam mleko ryżowe , jeszcze sojowe czeka w szafce. Powiem Wam że dupy nie urywa. To ryżowe smakuje jak posłodzona woda z gotowania ryżu. I 7 zł litr. Masakra.
Ryżowe jak woda. Sojowe dużo lepsze. Ja kupuje naturalne i waniliowe :) kawa zbożowa z mlekiem sojowym waniliowym pyyyycha :D

Obserwuj dalej. Jakby się zrobiły że sama zielona woda i śluz to może alergie oznaczać.
Ale jeśli to jedna taka kupa była to ja bym się póki co nie martwiła. Wyżej wrzuciłam dziewczynom link bo już dziś o kupy pytały :)
Ja jem mleko praktycznie codziennie, myślisz ze dopiero teraz objawiłaby sie alergia? Mała bedzie mieć 9 tygodni we czwartek.

reklama
Do góry