GorzkaPomarańcza
Fanka BB :)
U Was tak zimno, ze taka opatulona jestes? U nas mozna sie ugotowacA my do przedszkola po braciszka idziemy [emoji173]️Zobacz załącznik 894573
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U Was tak zimno, ze taka opatulona jestes? U nas mozna sie ugotowacA my do przedszkola po braciszka idziemy [emoji173]️Zobacz załącznik 894573
Mi też smakujeMoze.. Bede obserwowac.. zrobilam jej nawet herbatke z kopru :/ najwyzej sama wypije hyhy
Moj tez usypia z cyckiem a tylko go odkladam do lozeczka i oczy jak 5zl [emoji23] i tak kilka razy walczymyTo ja również łącze się z Wami w bolu. Mały w nocy spalby przy cycku, odstawiony wpada w histerie, przy cycku śpini błędne koło. Dzisiaj dał czadu w nocy. Dobrze, że Marta śpi i nie słyszy jak Leo krzyczy. A teraz śpi w najlepsze. Zrobiłam ciasto i chciałam zanieść do pracy. Leonardo zasnął i śpi już 4 godzinę. Żebym wiedziała, że tak będzie spal to byśmy poszli wcześniej, a czekałam na następne karmienie i juz nie zdążymy, bo zaraz to możemy iść Martę odebrać z przedszkola. Ale chociaż mieszkanie wysprzątane i obiad gotowy. Mogłam jeszcze poprasowac, ale nie myślałam, że mały książę tyle będzie spal. Ostatni raz jadl przed 10, a obudzić się nie da.
No właśnie ja sceptycznie podchodzę do tego,że nie ma diety matki karmiącej. Skoro jej nie ma to skąd reakcje dzieci bólami brzuszka np na smazone czy alergiami na nabiał? Mamy wpływ na to jak bobasy się czuje,więc po co ryzykować i jeść chemię? Wiadomo że od czasu do czasu jakaś drobna przyjemność w postaci kupnego słodkiego to nie grzech,ale ja i tak jestem przewrazliwiona na punkcie skladow ...Ale do krwi nie przechodzi wszystko z pożywienia także żelki możesz bez obaw jesc. Nie ma diety kobiety karmiącej, jedynie trzeba wszystko co „niedozwolone” jesc z umiarem w dobrej ilości, a nie kg
Hmm myślę,że ten miesiąc po porodzie to minimum, poczekaj pon i co jak podbiegakam na zielonym świetle to tak mi cycki się trzesly,że będę musiała je na truchtanie unieruchomucJeszcze nie. Dopiero rano zauważyłam że coś nie tak. Mam nadzieję że i u nas pomoże
Mnie też ruchu brakuje. Normalnie niby wszystko zrobione ale przez to zasiedzenie jestem jakaś niezadowolona. Myślę że trochę aktywności by mi pomogło. Ale póki co jeszcze się nie odważylam spróbować. No ale u mnie jeszcze nawet 3 tygodnie od porodu nie minęły...
O widzisz, śpioch w dzien moja w niedzielę spała od 13.30 do 18.30... dziś ja karmiłam o 11.30 i dopiero teraz...W nocy miała już kilka przerw 5-6 godz,ale zazwyczaj karmię koło 21, 1 i 5.30,więc nie narzekam. Ale...no właśnie... W nocy biorę ja do łóżka. Bo tak to się drze i chce być na raczkach...jak się wszystko unormuje, ja będę się wysypać to zacznę walkę z odkladaniem pon i co chce mieć siłę na funkcjonowanie A z czasem może mniej bliskości będzie potrzebowała... marzenie ściętej glowyTo ja również łącze się z Wami w bolu. Mały w nocy spalby przy cycku, odstawiony wpada w histerie, przy cycku śpini błędne koło. Dzisiaj dał czadu w nocy. Dobrze, że Marta śpi i nie słyszy jak Leo krzyczy. A teraz śpi w najlepsze. Zrobiłam ciasto i chciałam zanieść do pracy. Leonardo zasnął i śpi już 4 godzinę. Żebym wiedziała, że tak będzie spal to byśmy poszli wcześniej, a czekałam na następne karmienie i juz nie zdążymy, bo zaraz to możemy iść Martę odebrać z przedszkola. Ale chociaż mieszkanie wysprzątane i obiad gotowy. Mogłam jeszcze poprasowac, ale nie myślałam, że mały książę tyle będzie spal. Ostatni raz jadl przed 10, a obudzić się nie da.
Moja miała duże odparzenie i sudocrem pomógł. Nie zmieniam na nic innego. Parę dni i zeszło a było od pipusi po kość ogonowaA na odparzenia pieluszkowe jaką maść polecacie? Moja mama upiera się żeby puder Alantan zastosować bo kiedyś to stosowała na mnie i siostrze
U nas też dzisiaj padało i zimno. Jesień jeszcze okej ale zimy nie lubięDobre wiesci ostatnio po poludniu wyszliśmy na spacer to bylo tak jesiennie
Na cycu nie na sensu dopajac woda a herbatek ani tyle to już rozszerzanie diety czyli po 4 Mż na mm i 6 Mż na KPPrzepajaj nam się takie mocne ulewanie skończyło i wymioty (chlustanie), z dniem kiedy wprowadziłam wodę i herbatkę koperkowa
No u nas dziś chłodno i chłodny wiatr.U Was tak zimno, ze taka opatulona jestes? U nas mozna sie ugotowac
Mam to samo dlatego wózek buja aż się koła urwia w końcu [Emoji23]Moj tez usypia z cyckiem a tylko go odkladam do lozeczka i oczy jak 5zl [emoji23] i tak kilka razy walczymy
Ja też nie lubie zimy. I jesieni tez [emoji14] szkoda, ze upaly przemeczylam z brzuchemU nas też dzisiaj padało i zimno. Jesień jeszcze okej ale zimy nie lubię