reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Jak już w "kupowym" temacie jesteśmy... moja robi czasem kupę gazowane, zdarzy jej się też np z trochę zielonymi grudkami:(:(:( śluz też jest,ale mniej... zapisuje co jem i jaka kupa po kilku godzinach... I chyba będzie trzeba odstawić nabiał...

Moja w nocy kup nie robi, w dzień co chwilę...

reklama
Dziękuje Ci bardzo :*
Kamil próbował wziąć mała na ręce, nawet ja rozebrał do kapania. Wiesz, on nigdy nie miał styczności z tak maleńkim dzieckiem. Ale ma coś w sobie, że wszystkie dzieci, taki plus pół roku heh , do niego lgną. Nawet obce podchodzą i chcą się bawić. Czasem jest to frustrujące bo gdzie nie pójdziemy do znajomych z dziećmi , cały dom ludzi a dzieci podchodzą tylko do niego i wręcz siedzą na głowie :D teraz jak przyjedzie w przyszły piątek na urlop chce się uczyć zmieniać pampersa, kąpać itp :) wiem, że mu przykro , że nawet nie umie idealnie trzymać Alicji ale był dwa dni, nie ma się co dziwić. :)
Pierwsza noc spał i chrapał bo pierw dzień spędzil na budowie a później noc i dzień w busie plus te nerwy z kradzieżą. Druga noc za to ja pierwszy raz od porodu tak padłam, że nie słyszałam płaczu małej obok mojej głowy. On siedział , zabawiał i usypial. :)

A co do mleka to tak :( bardzo bardzo chciałam karmić piersią. Wiesz, co innego gdyby mała zassała i zjadła , wtedy mogę ją przykładać co pół godziny nawet , niech sobie pije. Ale to meczy. 6 tygodni i my nie umiemy się nakarmić jak należy. Raz na dzień złapie tak pięknie , że mam świeczki w oczach z zadowolenia a resztę dnia się bawi cyckiem albo je , puszcza i płacze. W końcu zaczyna się zanosić i nie mam serca jej męczyć.. jeszcze staram się odciągać a jak nie doje to dokarmiam. Ale już słabo jest.. dzisiaj kupię HiPP , ale otwierać nie bede póki co
Probowalas z nakladkami karmic? Polozna mi doradzila sprobowac, bo maly sie wkurza i trzepie glowka na wszystkie strony jak zlapac nie moze. A taka nakladka prawie jak smoczek od butli ;)

Czyli trochę śluzu jest normalne można powiedzieć...zielona kupa sporadycznie też...wczoraj zjadłam kilka zelkow i po kilku godzinach w kupie byly że 4 ziarenka zielone...
A po śniadaniu, kanapki z twarogiem i dżemem były 2 kulki śluzu..
Odrobina sluzu jest normalna. Gorzej jeśli są to kupy totalna zielona woda i śluz. Takie jak Maja miała.
Bo to była sama zielona woda i śluz.
W tym momencie ma. Wodnista kupe, (nie wodę!), żółta, z pojedynczymi pasmami śluzu i taka kupa już przy KP Normalna :)

W sierpniu dostałam za sierpień i wyrównanie od lipca od dnia porodu.
Podstawowe pytanie czy dostałaś już decyzję? Kiedy są u Was wypłaty pieniądzy z mops. U nas są 15, a jak 15 wypada na weekendzie to dostajemy w piątek przed weekendem. Czyli np 13 czy 14 dnia miesiąca.
Jeśli dostaniesz dezycje we wrześniu przed dniem wypłat to powinnaś we wrześniu dostać za wrzesień i wyrównanie za sierpień. Jeśli nie zdążą z decyzją do dnia wypłaty teraz we wrześniu tylko po tym dniu to najpewniej w październiku dostaniesz wyrównanie za sierpień, wrzesień i październik.
W każdym bądź razie nic nie stracisz ani za sierpień ani za wrzesień.
Na dezycji będziesz miała dokładnie wyliczone ile którego miesiąca dostajesz.
Ja za lipiec miałam 130 zł. Teraz co miesiąc po 1000. I w lipcu 2019 jak będę dostawać oststnia wypłatę kosiniakowego będę miała 870 zł.
I będziesz na decyzji też miała którego dnia miesiąca są u Was wypłaty.

500 plus wyplacaja u Nas tak 16,17 więc nie wiem czy to będą tak samo wypłacać.
Decyzji jeszcze nie mam, składałam tydzień temu więc może zdarza:)

500 plus wyplacaja u Nas tak 16,17 więc nie wiem czy to będą tak samo wypłacać.
Decyzji jeszcze nie mam, składałam tydzień temu więc może zdarza:)
To wszystko zależy kiedy dezycja będzie :) u nas wszystko wypłacaja tego samego dnia. Bo mam fundusz alimentacyjny, 500+, rodzinne i kosiniakowe. I kosiniakowe mam płacone w jednym przelewie z rodzinnym. 500+ w drugim przelewie i w trzecim przelewie fundusz alimentacyjny

To wszystko zależy kiedy dezycja będzie :) u nas wszystko wypłacaja tego samego dnia. Bo mam fundusz alimentacyjny, 500+, rodzinne i kosiniakowe. I kosiniakowe mam płacone w jednym przelewie z rodzinnym. 500+ w drugim przelewie i w trzecim przelewie fundusz alimentacyjny

To u Nas troche inaczej bo rodzinne wyplacaja 25 tego:)
Dzięki za odpowiedz :)

Dawno Stasia tu nie bylo :D polozna stwierdzila, ze robi sie podobny do ojca
IMG_20180903_173710.jpg

Załączniki

• IMG_20180903_173710.jpg
    IMG_20180903_173710.jpg
    102,5 KB · Wyświetleń: 336
reklama
Do góry