reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja to mam chyba jakaś depresję. Ciągle płacze, ostatnio tak wylam że aż się całą trzeslam i bardziej zanosilam niż moje dziecko. Wkurzam mnie to że muszę karmić mm. Mam pokarm, sutki mnie już nie bolą jak młody ciągnie ale tak się przyzwyczail do butli że się drze w nieboglosy jak chce mu zapodac cyca. Do tego widzę że mam dość sporo pokarmu, bo jak uda mu się chwycić piersc i chwilę possac to słyszę jak polyka i mleko wycieka bokiem. A laktatorem ledwo odciagam 40 ml z obu piersi :(
Kochana sprobuj mu dac mimo placzu moze? Raz,drugi ,trzeci.. moze zaskoczy :* nie placz :* cierpliwosci i na spokojnie.. przeciez nikt was nie goni ❤ moja ryczy pod koniec karmienia.. tak jakby moj sutek robil sie miekki i miala trudosc z jego chwyceniem.. mysle o nakladkach :/

reklama
Kochana sprobuj mu dac mimo placzu moze? Raz,drugi ,trzeci.. moze zaskoczy :* nie placz :* cierpliwosci i na spokojnie.. przeciez nikt was nie goni [emoji173] moja ryczy pod koniec karmienia.. tak jakby moj sutek robil sie miekki i miala trudosc z jego chwyceniem.. mysle o nakladkach :/
Mam dokladnie to samo, maluszek macha glowa i ma.problem ze zlapaniem miekkiego sutka... dzisiaj kupilam nakladki. Na poczatku szlo gladko i wszystko super ale pod koniec karmienia placz. Mialam dosc glodnego dziecka i dalam mm pierwszy raz :(

Mamusie co polecacie na przeziębienie przy kp ? Od wczoraj mam katar i zatkany nos.. super .. :( :( dzisiaj byłam na zakupach 3 godz ,obkupilam Maliwinke i Filipa na konto nawet nie zaglądam , ale kupić.. trzeba za darmo nikt nie da ubranek i od kogo nie ma dostać po dzieciach bo nie mamy w rodzinie maluszków wszystko stare ludzie.. :pP pierwsz raz dzisiaj mała została z kimś , zostawiłam ja u siostry , w tym czasie zjadła sztuczne mleczko 90 ml , cały czas miałam wyrzuty sumienia że ja zostawilam jest bez mnie ale tak chociaż na spokojnie zrobiłam sobie zakupki , naswet sobie cos wkoncu kupiłam buty za 30 zł z wyprzedazy , jakoś ostatnio wszystko dla dzieci , czasem o sobie trzeba pamiętać coś kupić odpoczac psychicznie od codzienności
Ciężko mi ostatnio nadrobić forum
Sprobuj wode morska disne mar dla doroslych(zielony chyba)

Ewuś napisz mi w wolnej chwili jak ty zaparzalas te ziele , w dużym garnku gotowalas wodę i na wrzątek wrzucalas czy na gotujaca się wode i gotowałas jeszcze trochę ? I później dodawałas do tego wody jeszcze ?
Wsypywalam do zimnej wody i na ogien ;) i gotowalam :* odcedzilam przez sitko do wanienki ,nie dodawalam wody,czekalam az wystygnie tzn az bedzie odpowiednie do kąpania malej :* chyba ze nie chcialo mi sie czekac to dodawalam w wanience zimna wode ;)

Dobry wieczór.
Młoda od 19 do teraz prawie cały czas na cycu nie wiem o co kaman. Do tej pory jej starczyło mojego mleka. Dopiero usunęła ale dalej szuka chcą więc pewnie jeszcze głodna.
Przez te 3,5 godziny wypiłem felmatiker, 2 herbatki na laktację, pół szklanki piwa bezalk i 1,5l wody A cycka nadal miękkie.
Piotrek nadal chory 39.8 gorączki ma. Michał i Iza narazie się trzymają i niech tak zostanie.

reklama
Mam dokladnie to samo, maluszek macha glowa i ma.problem ze zlapaniem miekkiego sutka... dzisiaj kupilam nakladki. Na poczatku szlo gladko i wszystko super ale pod koniec karmienia placz. Mialam dosc glodnego dziecka i dalam mm pierwszy raz :(
Ja tez wtedy daje mm,nie smuc sie , w koncu nie chcemy, by nasze maluchy byly glodne ❤ :* wole dac mm niz patrzec jak placze ;)

Do góry