reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@Lustysia ja karmie przez nakładkę, więc jest lepiej dla moich sutkow. Jak zaczyna mnie boleć to smaruje maltanem. Wczoraj była w odwiedzinach sąsiadka i przyniosła mi masc z DM. Mówiła, że u niej się super sprawdzała
image.jpg

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 550
reklama
Moja w miarę spi w ciągu dnia tak roznie , 1-3 godzin ciągiem potem je, zmiana pampersa trochę ja ponoszę porozgląda się polezy i dalej śpi i tak znowu , ale jak spi to mogę cos zrobić pranie , ugotować czy posprzątać albo robię to jak mąż wraca z pracy on zajmuje się małą i synkiem tylko nakarmię a ja sobie robię coś :) w nocy ostatnio 2 razy się budzi . Wiadomo ma też takie dni że w ciągu dnia mało chce spac tylko się kręci . Jakoś ze 2 dni już częściej chce jeść w ciągu dnia :)
Mąż ostatnio był chory a dzisiaj synka cos bierze .. :/ bo ma katar i śpi teraz już z godzinę oby tylko na Malwinkę nie przeszło ja zreszra też się czuje jakoś nie wyraźnie :( ehh .. :( takie życie
Same zdehlaki ...a w sobotę chciałam wybrać się do lumpeksu bo już wieki nie byłam ...
Zdrowia dla Was!

U nas dzisiaj córka płakała w nocy i chciała do nas. Raczej to śpi u siebie, ale dzisiaj chciała do nas. Leonardo ma lozeczko przy naszym łóżku po mojej stronie i odkladam go po każdym karmieniu do jego łóżeczka.
Moja też sporadycznie przychodziła ale teraz chyba zazdrość i jakaś taka chęć bycia z nami się włączyła. Niestety nie jest super wygodnie więc powiedzieliśmy że może przyjść nad ranem więc ok. 5 przychodzi. No ja nie odkładam Młodego bo śpię usypiamy razem przy karmieniu. Póki co nam to nie przeszkadza.

Dostaliśmy dzisiaj 500+ za sierpień także szybko im poszło:) decyzja jeszcze nie zdążyła przyjść tylko SMS że wysłali ja a kasa już na koncie:))

Nasza dziś skonczyla tydzień o 11.22 :) Jeszcze tak nie reaguje na muzyczkę z karuzeli, kiedyś jej włączyłam gdy płakała te ptaszki i nic. Potrzebowała chyba bliskości, a nie sztucznych dźwięków :p A o misiach to nawet nie ma co mówić, bo ona nie widzi jeszcze. Zastanawiam się właśnie kiedy dziecko zaczyna widziec coś więcej jak kontury czy kontrasty. Około miesiaca właśnie? ;)
Leo w koszyku ma obszycie z czarnymi konturami i od jakiś 2-3 dni zaczyna się im przyglądać.
image.jpg

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 524
Leo w koszyku ma obszycie z czarnymi konturami i od jakiś 2-3 dni zaczyna się im przyglądać.
Zobacz załącznik 893012
Już powoli nasze dzieciaczki coraz bardziej będą się rozglądać. Maja juz od pewnego czasu potrafi skupić uwagę na pozytywce z lezaczka :)
Tutaj wlasnie patrzyła jak jej miga ta pozytywka :)
PicsArt_08-29-10.07.21.jpg

Załączniki

• PicsArt_08-29-10.07.21.jpg
    PicsArt_08-29-10.07.21.jpg
    100,2 KB · Wyświetleń: 516
Zobacz załącznik 893012
A my od początku pokazujemy kontrastowe ksiazeczki i opowiadamy. Córka bardzo lubi braciszkowi opowiadać a on patrzy w jej stronę spokojny:) mamy też takiego ptaka który skrzydła z tyłu ma czarnobiale i jak latam nim nad głową Olka to on już wzrokiem idzie za ptakiem:)
Cudownie patrzeć jak dzieciaczki się zmieniają:)
A i jeszcze byliśmy dzisiaj pobrać krew na to tsh i ft4 także pewnie jutro będą wyniki .Nie mogli pobrać za pierwszym razem bo krew nie leciała ale dokarmilismy się i się udało:)

A my od początku pokazujemy kontrastowe ksiazeczki i opowiadamy. Córka bardzo lubi braciszkowi opowiadać a on patrzy w jej stronę spokojny:) mamy też takiego ptaka który skrzydła z tyłu ma czarnobiale i jak latam nim nad głową Olka to on już wzrokiem idzie za ptakiem:)
Cudownie patrzeć jak dzieciaczki się zmieniają:)
A i jeszcze byliśmy dzisiaj pobrać krew na to tsh i ft4 także pewnie jutro będą wyniki .Nie mogli pobrać za pierwszym razem bo krew nie leciała ale dokarmilismy się i się udało:)
Ja dla bratanka kupowałam takie właśnie książeczki, ale u nas takich nie mogę znaleźć. Chcę zamówić i jak brat przyjedzie może mi przywiezie.

A mi dziś zawalił się kawałek świata.
Dostałam list z Instytutu Matki i Dziecka, w którym zaleca się
nam powtórzenie badania u mojego dziecka
ponieważ "wstępna analiza krwi nie pozwoliła jednoznacznie wykluczyć
jednej z chorób wrodzonych. Choroba ta może prowadzić do zaburzeń
rozwoju, trwałej choroby lub ciężkiego upośledzenia umysłowego,
któremu zapobiega się poprzez rozpoczęcie leczenia w pierwszych
miesiącach życia. Objawy tej choroby mogą być początkowo słabo
widoczne, dlatego konieczna jest ponowna analiza krwi dziecka.".
Dostałam nową bibulke. Poszłam z małą do naszej przychodni. Pielęgniarki pobraly krew z pietki . Jeszcze dziś odeslalam listem poleconym.
Te najbliższe dni będą dla mnie koszmarem :(

reklama
A mi dziś zawalił się kawałek świata.
Dostałam list z Instytutu Matki i Dziecka, w którym zaleca się
nam powtórzenie badania u mojego dziecka
ponieważ "wstępna analiza krwi nie pozwoliła jednoznacznie wykluczyć
jednej z chorób wrodzonych. Choroba ta może prowadzić do zaburzeń
rozwoju, trwałej choroby lub ciężkiego upośledzenia umysłowego,
któremu zapobiega się poprzez rozpoczęcie leczenia w pierwszych
miesiącach życia. Objawy tej choroby mogą być początkowo słabo
widoczne, dlatego konieczna jest ponowna analiza krwi dziecka.".
Dostałam nową bibulke. Poszłam z małą do naszej przychodni. Pielęgniarki pobraly krew z pietki . Jeszcze dziś odeslalam listem poleconym.
Te najbliższe dni będą dla mnie koszmarem :(
Trzymam kciuki za dobre wieści ✊✊✊. Musi być wszystko dobrze!

Do góry