reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny.. znacie sytuacje u mnie w domu.. powiedzcie ,skoro boje sie wyjsc z domu na spacer bez meza i ciagle siedze w pokoju z obawa ze ona mi tu wleci.. mam zamkniete drzwi w pokoju.. ona teraz glosno zaczela spiewac schodzac ze schodow,obrazajac mnie w slowach tej piosenki.. boje sie ze mnie zahaczy jakims tekstem.. trzaska mocno drzwiami i uczy male dzieci chamstwa.. czy to sie nie nazywa psychiczne znecanie sie i jest to karalne? Mam prawo wezwac policje?

Nie mam słów.. ona Cię wykończy ..

reklama
Na kolki, ale kolki a nie bóle brzucha wywołane alergia, nietolerancja czy gazami tak na prawdę nie ma lekarstwa. Najgorzej że to trzeba przeczekać.
A na resztę 'lekarstwa' są. I warto szukać przyczyny żeby dziecku ulżyć w bólu. Ja przy Aleksie ślepo jednej pediatrze wierzyłam że to kolki i dziecko się tyle męczyło, a mogłam mu z bolu dużo wcześniej ulżyć.
Tak podaje probiotyki. Ważne by nie podawać cały czas tych samych bo brzuch się przyzwyczai. Tylko co butelkę zmieniać tym bardziej że co probiotyk to ma różne bakterie i warto kolonizowac jelitka różnymi.
My zaczęliśmy od floractin. Dużo pediatrow i położnych go poleca. A przy okazji jest tani. Kilkanaście złoty raptem. Teraz zaczęliśmy coloflor cesario. Tutaj cena już 30 zł prawie. Następnie dicoflor cena też około 30 zł. I to też jeden z popularniejszych probiotykow.
A po co te probiotyki się podaje ?

Nie da sie wyciszyc.. uwierz.. wyciszam sie gdy jedziemy do mamy.. a tak, caly czas rece mi sie trzesa..
Wzielabym relanium bo mam przepisane przezz neurologa ze wzgledu na padaczke bo nerwy mi ja wywolywaly ,ale nie moge bo przechodzi do mleka.. :/
Pewnie niewiele to da, ale nie Wypij melisę

reklama
Do góry