reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A to moja kruszynka [emoji7]
20180823_1518_503.jpg

Załączniki

• 20180823_1518_503.jpg
    20180823_1518_503.jpg
    79,4 KB · Wyświetleń: 484
reklama
Hej laseczki przepraszam ze mnie nie było jakiś czas ale dopadła mnie chyba depresja[emoji53]... Mam pytanko do Was może Wy doradźcie. Młoda generalnie to anioł. Je i śpi. Tylko ten rytuał kapania. Młoda tak się drze ze później jest tak rozchisreryzowana ze przez 3/4 godziny nie może zasnąć.
Z reguły kąpiel powinna uspokajać.
Może za chłodna/gorąca wodą jest ? Nie ma przeciągu itp ? Karmisz odrazu po kąpieli ?
Ja jak moja jest bardzo głodna to tylko szybko kapie , smaruje j ubieram. Nie bawię się już pępkiem, oczkami itp , żeby jej nie drażnić bardziej. Zje mleczko i później usypia spokojnie. Po takiej kąpieli śpi 3/4 godziny, jednorazowo w ciągu całego dnia i nocy więc kapiec wpływa na nią dobrze.
A zastanawiałam się czy można dolewać lawendę czy coś wyciszającego do kąpieli ?

U nas dzisiaj ciężką nic była. Młody się prężył na baki spać nie mógł. Od 4 już wogole i usnął dopiero koło 7 rano jak mąż szedł do pracy i narazie śpi. Ja śpiąca jestem ale nie potrafię w dzień usnąć ehh.

Myślę że jest ciepło bo różnica w łazience gdy wychodzimy jest odczuwalna. Samo kapanie i oliwkowanie jest najgorsze. Nie mam już pomysłu... wychodzi na to jakby ona po prostu tego nie lubiła[emoji53]
A krzyczy od włożenia do wody? Młody u nas kąpany dalej pod kranem i uwielbia jak po nim lać wodę tylko jak już kończę to się zaczyna ale zaraz się uspokaja.
Córkę kąpaliśmy w wanience i ona krzyczała dopóki nie zrobiłam tak że ja rozbierałem i owijalam w pieluszkę tetrowa i tak wsadziłam do wanienki. Dzięki temu d
Że pieluszka powoli nasiąka to byk byk jszy szok dla niej j polubiła kąpiel.

Myślę że jest ciepło bo różnica w łazience gdy wychodzimy jest odczuwalna. Samo kapanie i oliwkowanie jest najgorsze. Nie mam już pomysłu... wychodzi na to jakby ona po prostu tego nie lubiła[emoji53]
Może oliwka jest za zimna, rozprowadzaj pierw w dłoni żeby lekko ogrzać. Moja się tak denerwuje jak czasem zapomnę i posmaruje odrazu balsamem a jest zimny

reklama
Do góry