reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Tak wyczytalam o tym czymś :D

CytujZgłoś nadużycie

ziele ostrozenia mozna kupic w dobrej aptece lub w sklepie zielarskim.dawniej wierzono ze ostrozen ma wrecz cudowna i magiczna moc.wedlug literatury ostrozen moze byc stosowany jako herbnatka wspomagajaca oczyszczanie organizmu z toksyn lub do obmywania calego ciala tymi ziolami sie nie myje tylko z gory na dol obmywa by zdjac z siebie rzucony urok.duzo ludzi rzuca urok nieswiadomie np przechwalajac siebie czy tez dziecko (gdy jakas stara baba chwali mi dziecko np na spacerzee lub mowi jaka ona jest sliczna itp to po cichu w myslach ja przeklinam najrozniekjsze wyzwiska na nia mowie) ponoc tak sie robi a niektorzy celowo rzucaja urok zle zyczac .cos w tym jest ja osobiscie sie nie kapalam jeszcze w tym ale planuje w srode bo bede miala czas :) jezeli u kogos w rodzinie panowal spokoj i lad a teraz wrecz przeciwnie radze sie w tym wykapac i jezeli dzieci marudza lub zachoruja tez wykapac to ma tez dzialanie relaksujace nawet jesli woda jest czysta nie ma fafolow to i tak dziecko lkepiej spi .albo jesli komus jakies przydkie chrostki wyjda na buzi tez sobie tym obmyc pomaga.a teraz przepis na kapiel z czarcim zebrze: 2luzki ziol zalac wrzaca woda trzymac pod przykryciem az do ostudzenia i wlac przez sitko do wanny dodac szczypte soli i troche wody swieconej i po obmywaniu czekac jakas godzinke by sprawdzic jaka jest woda.jezeli metna takie fafoly to znaczy ze byl rzucony urok no i wlasnie niewiem co dalej robic rzeby calkiem ten zly urok z siebie wyrzucic a jezeli woda czysta bez fafolow to nie bylo zadnego uroku :) pozdrawiam

Ale Ewa, ty też dajesz wodę święconą i sól ?

reklama
Laski, nie spałam cała noc. Mam takie skurcze bolesne od 22, ze nie idzie wytrzymać. Trzy razy brałam prysznic i nic. Oczy same mi się zamykają, a jeszcze nocy nie koniec i poród przede mną... oczy mi się zamykają na siedząco, stojąco i leżąco :/

Laski, nie spałam cała noc. Mam takie skurcze bolesne od 22, ze nie idzie wytrzymać. Trzy razy brałam prysznic i nic. Oczy same mi się zamykają, a jeszcze nocy nie koniec i poród przede mną... oczy mi się zamykają na siedząco, stojąco i leżąco :/
Weź nospe, prysznic i spróbuj się przespać.
Chyba , że już są regularne to szybciutko do szpitala :**

Już niedługo, powodzenia :* miałam dokładnie tak samo ze skurczami, zaczęły się o 23 i nie spałam całą noc :(

Ja tez sie bałam ze zaczne rodzic w nocy i bede zmeczona. Rodzilam po nieprzespanej nocy i sily musialy sie znalezc. Trzymam kciuki, zeby to bylo to

Pierwsze słyszę o czymś takim ☺ ja kąpie małego w kalium ze względu na te potówki ☺ i dosypuje mąki ziemniaczanej ☺
Moja mala dobrze spala po takiej kapieli ;)
My

Myślałam , że słownik co zaszfankowal ;)
A co to jest ? Powiedz coś więcej na ten temat , jak to działa itp
Ziele ostrozenia to ziolo,roslina.. dziala detoksujaco na skore i ma jeszcze wiele zastosowan..nasze babcie kapaly w tym dzieci tez, gdy stwierdzily ze sa "ociotowane",czy przewialo je ;) w naszych regionach nazywa sie to czarcie żebro ;) mi to pomagalo na bole glowy ;) sama lubie od czasu do czasu sie tym obmyc ;)

Silne te dzieciaki :) moja jak nóżkami się odbije to jak by wyskoczyć chciała. I z pleców na bok się odwraca :o
Bardzo silne :D moja tez sie przewraca juz sama hyhy

reklama
Do góry