reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Za dużo śpi i Marta nie może się nim aż tak nacieszyć. Ale szczęśliwa jak Moze go wziąć na ręce. I zawsze pomaga przy kąpieli. Wyrzuca brudne pampersy. Bardzo kocha swojego braciszka i jakby mogła to pokazałaby go całemu światu.
Natalka też zakochana w braciszku☺ wyczekuje aż się obudzi, najgorzej dla niej jak od razu zasypia przy karmieniu. Co chwilę go głaszcze nie przejdzie obok niego żeby go nie pocałować☺ wszystkich ucisza jak jest za głośno żeby go nie obudzić.

Ja chyba tez dam, ale już coś dzis tesciowa napomkniala, ze ona praktycznie nie dawała i nie było problemu żeby później się go pozbyć... Ale mam to w nosie, w końcu to moje dziecko i zrobię tak jak będę uważała, chociaż jeszcze moja mama coś na to zaradzi. Denerwują mnie strasznie przylazla mi tu do szpitala 'rozbeztwiaja' mała i sobie ida, a Ty się później mecz... Dziecko mi ze snu wybudzają, ciagle noszą, bujają, a takie dziecko się szybko przyzwyczaja. Jeszcze tesciowa powiedziała dzis ze mała chce być tylko na rękach, nie omieszkałam sobie rzucić sarkastycznie, ze to dziadków zasługa. Może im coś da to do myślenia...
Ja od razu opieprzałam jak mi zaczynały wózkiem huśtać jak tylko mały stęknął. Bujanie we wózku to ma tylko podczas jazdy na spacerze. A tak to nie huśtam, nie bujam i na razie mam spokój. Ale smoczek dałam. Moja córka sama nie tolerowała smoczka tylko zastąpiła go sobie moim cycem. Jednak smoczek to nieraz wybawienie jest.

Urodzilam małego Misia o 18'05. Wazy 4200 i ma 57cm. Czyzby najwiekszy bobas? Bylo ciezko bo mialam slaba czynnosc macicy i maluch musial byc wyciagany vacuum czy jakos tak. Poza tym dostawalam duze dawki oksytocyny... Później mnie czyscili bo nie wyszlo cale lozysko...takze no, ten koszmar mam za soba
No to gratulacje☺ kolejny worek z bobasami otwarty zaraz będą kolejne porody ☺
Najważniejsze że masz już za sobą wszystko co najgorsze i maluszek już przy Tobie. Gratuluję i synek spory i podziwiam , że dałaś jakoś radę sn ☺

Mój mały też się 10 dni przed terminem urodził ☺
Ja się właśnie zastanawiam jak piszecie , że Wasze maluchy są aktywne w nocy i potrafią nie spać godzinę czy więcej. Ani teraz z małym nie miałam tak ani razu ani nigdy z córką. A może światło włączone je wybudza? Ja zapalam lampkę nocną tylko na zmianę pieluchy a jak biorę do cyca to gaszę od razu i dziecko poje i zasypia od razu.
Moja już druga noc z rzędu , mam nadzieję , że jej tak zostanie :D zasypia o 21 i budzi się o 1 w nocy. Przebrałam ja dwa razy, pojadla z piersi i śpi. Ale muszę ją przełożyć bo usnęła na mojej poduszce. Byle by się nie obudziła [emoji23]

reklama
Ja od razu opieprzałam jak mi zaczynały wózkiem huśtać jak tylko mały stęknął. Bujanie we wózku to ma tylko podczas jazdy na spacerze. A tak to nie huśtam, nie bujam i na razie mam spokój. Ale smoczek dałam. Moja córka sama nie tolerowała smoczka tylko zastąpiła go sobie moim cycem. Jednak smoczek to nieraz wybawienie jest.
A ja zrobiłam ten błąd i teraz siedzę na łóżku i w te i spowrotem tym wózkiem żeby usnęła [emoji16]

Do góry