reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja nawet nie patrzę na tą linie linie. Osobiście sprawdzam i zmieniam często. Ale może powinnam jeszcze częściej skoro mówisz , że twoja taka delikatna to i moja może taka jest :o

No ja tez nie patrzę, skoro ona taka szybka i potrafi reagować zanim się niebieskie zrobi, a to dosyć szybko ta linia tez reaguje :D ja tez często, szczególnie jak jest marudna i chce dużo jesc to co 10 min robi

reklama
Tzn nie mam problemu z sutkami i chwytaniem raczej , to bardziej mala grymasi, bo sie bawi tym sutkiem pozniej i sama nie wie ,czy chce go do buzi czy nie :p tez w ostatecznosci daje ale to mowie,wypija 15-20ml i koniec

Aha no mi właśnie położna mowila, ze to nie są grymasy tylko dziecko jest zmęczone o wiadomo sama już nie wie czego chce, ale tez nie potrafi złapać, nawet jak się jej wsadzi do buzi sutka to nic, bo trzeba go dobrze „wprowadzić” żeby ona chwyciła porządnie a u nas tez ciężko z tym i dużo grymasi i nie jest lekko ;D

@miloscwczasachpopkultury zazdro że tak do tego podchodzisz. Ja jakoś nie potrafię o szpitalu dobrze myśleć...nawet o porodówce :)

Może dlatego, ze prawie w ogóle w życiu nie przebywałam w szpitalach. Na nic poważnego, a poród dobrze mi się kojarzy i po porodzie. Tez miałam mega personel może dlatego :)

Kinga, ja w sobotę zaliczyłam spacer 5km a w niedziele łącznie 17km i też nic się nie zmieniło. I to tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, że Dzieć wyjdzie kiedy będzie chciał ;)

Kochana, trzymam kciuki, żeby się coś rozkręciło i szybko poszło. Jak tak się nie odzywałaś wcześniej to już myślałam, że zaczęłaś rodzić :)

A ananas to ma jakieś cudowne właściwości pobudzające poród czy co? :p Bo pierwsze słyszę szczerze mówiąc o nim :p
Tak słyszałam

Moja tak jak poje dużo to jak przyśnię to wiem ze w ciągu 20 min zaraz pampers do zmiany. Może Twoja tez z tych delikatnych księżniczek jak moja i daje tak znać o mokrym już pampersie zanim się zrobi linia na nim niebieska itd? U mojej tak jest. Linia żółta, wkładam rękę a tam już mokro i nasikane. Zmieniam i od razu spokój jak dam do cyca

Jest takie coś jak zmieniająca kolor linia?
W pampersach że Pampers czy inne jakieś?

reklama
Do góry