G
gosc12
Gość
Nie stresuj się :* będzie dobrze :* powodzenia ! Rano będziesz miała dzidziusia przy sobieJutro rano cięcie, boję się
Jakieś dobre rady?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie stresuj się :* będzie dobrze :* powodzenia ! Rano będziesz miała dzidziusia przy sobieJutro rano cięcie, boję się
Jakieś dobre rady?
To już końcówka. Teraz najważniejsze dziecko. Jeszcze troszkę i już będziesz w domu. Najważniejsze , że jesteście pod kontrolą.Ja bym wolała tu nawet trzy razy dziennie na te ktg przyjezdzac niż tu zostać niecałe 20km, ale to w tym samym mieście co mieszkam
Dużo4 dni. to chyba nie dużo?
Mąż wszystko załatwił od reki w USC pesel i meldunek też.Dziewczyny, mam do was pytanie a właściwie dwa
1. Zgłosiłam dziś urodzenie dziecka przez internet. Wiecie ile dni się czeka na meldunek i PESEL?
2. Jakie dokumenty trzeba mieć ze sobą aby złożyć wniosek o macierzyński z Zusie jak jestem na działalności gospodarczej? Muszę mieć chyba już PESEL dziecka żeby to złożyć tak?
Mąż kilka dni temu wysłał przez internet wniosek i wczoraj dzwonił spytać co i jak to mu babka powiedziała że ktoś się będzie z nami kontaktował ona nic nie powie a na decyzje mają 3 mceIle czekalyscie na decyzję o 500+ i resztę ? Od czego zależy ilość dni ? I ile od decyzji zostają wyplacone pieniądze ?
Też wysłałam przez internet , ciekawa jestem ile to będzie trwalo. W sumie przy drugim dziecku nie ma filozofii w decyzji bo nawet żadnych papierów nie trzeba no ale to urzedy...Mąż kilka dni temu wysłał przez internet wniosek i wczoraj dzwonił spytać co i jak to mu babka powiedziała że ktoś się będzie z nami kontaktował ona nic nie powie a na decyzje mają 3 mce
Teraz jeszcze składa się wnioski na nowy okres zasilkowy i mają nawał papierów. Bo jeśli byłby to okres inny to i decyzje szybciejTeż wysłałam przez internet , ciekawa jestem ile to będzie trwalo. W sumie przy drugim dziecku nie ma filozofii w decyzji bo nawet żadnych papierów nie trzeba no ale to urzedy...