reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczynki jak wasze dzieciaki śpią w nocy w takie upały? Tzn jak są ubrane i czy przykrywacie je czymś? I drugie pytanie czy macie normalnie całą noc uchylone okno w sypialni? [emoji16]

reklama
Dziewczynki jak wasze dzieciaki śpią w nocy w takie upały? Tzn jak są ubrane i czy przykrywacie je czymś? I drugie pytanie czy macie normalnie całą noc uchylone okno w sypialni? [emoji16]

Jak jest chłodno to okno zamykam albo mała śpi w pajacyku i jest przykryta.
Jak jest ciepło to w body długi/krótki rękaw , w zależności jak jest ciepło, zakładam skarpetki lub nie. Jak było bardzo gorąco to body krótki rękaw i nawet wiatrak puszczam. Tylko mam taki który tylko rozwiewa ciepłe powietrze , nie czuć powiewu ;)

Ja, z racji tego, ze mam cala noc balkon otwarty, mloda spi w kaftaniku i spodenkach, a gdy goraco to bez spodenek i przykryta jest cienkim kocykiem ;) ale na noc z dlugim rekawkiem jej ubieram ;)

Dzień dobry :)
Dziś wypada termin i póki co mam lekkie napięcie w krzyżu i podbrzuszu jak przed okresem. Planujemy dziś jechać do agaty bo upatrzyłam sobie super narożnik ale przydało by się swoje 4 litery na nim usadzić :D liczę że los mnie oszczędzi i wody mi wtedy nie odejdą :p
To chyba byś musiała już zakupić taki narożnik A może jak uridzisz A sklepie to za darmo dostaniesz ; )

Dzień dobry, ja już wstałam a dzieciaki śpią jeszcze. Młody dal wczoraj wieczorem czadu, nie chciał jeść ,spać, leżeć, w zasadzie nic nie chciał. Nie płakał jakoś bardzo ale nie wiadomo było o co mu chodzi. Mąż go ponosił trochę, trochę polezal w łóżeczku ale się zloscil a w końcu po jakimś czasie zechciał jeść i usnął.
Ja to ostatnio o 22 jestem taka zmęczona okropnie chociaż w nocy budzę się jakoś 2 razy na karmienie i karmie na leżąco w łóżku usypiając ale jednak te pobudki są męczące. Córka jak skończyła 2 miesiące zaczęła przesypiać cała noc więc może o Młody zacznie :)

To normalne, miał wtedy swoje godziny aktywności, dziecko musi się wymęczyć jakoś żeby później spać te 4 h w nocy. U nas tez młoda cały dzień jak anioł je i śpi i robi w pampa, ale od 20:30-23 jest aktywna o trzeba karmić, nosić, zmieniać pieluchę, mówić do niej i dopiero o 23 jakoś wymęczona usnie i śpi do 3, później do 5,7, 9 i teraz znowu karmie i Pielucha i jak usnie to może i szybki prysznic i snaidsnie

To chyba byś musiała już zakupić taki narożnik A może jak uridzisz A sklepie to za darmo dostaniesz ; )
Skusiłabym się jakby za darmo dali :D
Dopiero co kupiliśmy domek i trzeba go urządzić jak najszybciej żebyśmy mogli się do miesiąca wyprowadzić bo niestety na stół do jadalni trzeba czekać 3 tygodnie a dopiero w niedziele planujemy go zamówić :)

W pampersie i cała gola i przykryta Pielucha flanelowa albo kocykiem jedna wartstwa i uszko przykryte tak na wszelki. Tak okno mamy otwarte, wentylator taki pionowo stojący co ma metr stoi i tez działa na 1/2 poziomie żeby chłodniej było. U nas od soboty ma być już po 20 stopni i chłodno także wyczekujemy :)

reklama
Dzień zooooombie wam dziewczyny.
:o

Noc przesuper. Mała buszowała i nas wykończyła czuwaniem. Psy biedne też niewyspane, ciągle kursowały. W pewnym momencie zaczęłam już się śmiać do łez jak widziałam ich miny.
Taka mała istotka a tak wszystkim rytm poprzestawia.
Także dziś dzień zoombie dla nas :ninja2:

Do góry