reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A jak ustawiacie nosidełko? Tyłem do jazdy czy przodem. Ja jadąc ze szpitala miałam wątpliwości czy tyłem to prawidłowo bo chłopak tak jakoś ustawił nosidło do fotela że mała jakby siedziała a nie leżała. Uparł się że do dół nosidła musi dolegać do całego podłoża fotela ale jego konstrukcja ukosna pod spodem bardziej mi mówi że tak mozna zrobić ale przodem do jazdy.
Tyłem do kierunku jazdy takie maluszki tylko i wyłącznie. Cały spod musi przylegac do fotela
Fotelik musi stać stabilnie

reklama
A jak ustawiacie nosidełko? Tyłem do jazdy czy przodem. Ja jadąc ze szpitala miałam wątpliwości czy tyłem to prawidłowo bo chłopak tak jakoś ustawił nosidło do fotela że mała jakby siedziała a nie leżała. Uparł się że dół nosidła musi dolegać do całego podłoża fotela ale jego konstrukcja ukośna pod spodem bardziej mi mówi że tak mozna zrobić ale przodem do jazdy.
Moze macie zle dobrany fotelik do Waszego auta? Dziecko nie moze miec takiej pozycji

@karkula309 uciekł mi twój post , więc odpisze tak. Mała właśnie wstała po 2.5 godzinnym spaniu, wykąpałam ja, przebrałam i myślałam , że już po karmieniu, krzyczała , kopała, odpychała się i .. je [emoji173]️
Jasne że je :D mówię Ci moja od początku 2 tyg na butelce była, a teraz cyca je :D

Witajcie , nie uda mi sie tylu stron nadrobić niestety , ale wszystkim nowo narodzonym dzidziusiom i mamom serdecznie gratuluje a tym co jeszcze sie męczą w 2 pąku zycze , zeby wytrwały i dostały nagrodę w lekkim porodzie .

@MalinaMalina piekny synuś , dochodz szybko do siebie !

My wyszliśmy w środę ze szpitala , po naświetlaniach żółtaczka spadła . Wczoraj byłam na zdjeciu szwów ( bolało jak jasny gwint wrosły mi sie w skore ) i na pierwszej wizycie kontrolnej z malutka po porodzie , wszystko dobrze przybiera na wadze , choć nadal nie wazy jeszcze 3 kilo . Próbuje sie tu w domu przestawić na maluszka plus 2 turbo bliźniaków i nie jest łatwo . Dochodzi intensywny okres w Firmie i padam , nie mam siły i czasu nawet przejrzeć forum . Astrid jak na razie jest bardzo grzeczna i bezproblemowa- je i spi, słodki cukiereczek .Jedyny mały problem niestety z moim mlekiem - czuje sie po nim mała nienajedzona i ma kolki- pierdy idą i pręży sie biedactwo , po mm nic takiego sie nie dzieje . Ciekawe czemu tak jest , ze mleko matki jest gorzej tolerowane od tego z puszki powinno byc na odwrót .

A to moje dziewczyny : Laura i Astrid

Zobacz załącznik 889192

Cudowne dziewczyny ❤️

Dasz radę ja na cyca przestawić. Tylko się obie na początku owsciekacie. Maja 2 tyg na butli. Teraz wyłącznie cycek i nie wiem jakim cudem obeszło się bez nakładek. Butle ma tylko na wyjście w razie czego jakby zglodniala.
Nie chwalę żeby nie zepsuć, pierwsze karmienie idzie gładki póki co. Mam nadzieję , że tak już zostanie .. a mleko będę mrozić, nie zostawiać w lodówce. Bo wtedy mi szkoda i jej podaje. Tylko lepiej w woreczkach czy tych pudełeczkach ?
A twoja królewna może podrosła i lepiej jej chwycić. Nie zastanawiaj się :) ważne, że je ładnie ❤️:*

Bo z butelki zjadła od razu dużo. A dziecko na piersi to niestety na żądanie trzeba karmić. Dawaj dwie piersi naraz. Mój mały to często śpi 2 i pół do 3 godz. Dzisiaj w nocy nawet 4. Ale zdarza się , że co godzinę woła.
Wczoraj odciagnelam pierwszy raz swoje mleko z jednej piersi żeby zobaczyć jaka ilość jest i ile on zjada. Z jednej piersi było niecałe 50 ml po ok 2 godz od karmienia. Dałam mu to z butelki to wypił i z piersi jeszcze trochę może ze 20ml.
No właśnie nie chce wrócić do wymiotów i ulewania. Bo wcześniej dałam jedna pierś, przysnęła, dałam druga. I jak się okazało , wypijała to rzadkie, po tym wymioty i dalej głodna. Więc teraz daje tylko jedna pierś, trzymam jak najdłużej, aż już nie będzie chciała złapać lub usnie na amen. A ja nie wiem jak to sprawdzić ile je. Bo z tej "lepszej" piersi odciagalam zawsze ze 100ml ale gdybym chciała jeszcze ściągnąć w czasie jej odpoczynku to pewnie z 50 by jeszcze poszło. Nawet jak piersi myślę, że puste bo miękkie i mało co leci, to dostawiam mała i leci ładnie. To może je te 100 , bo w drugiej udawało mi się ściągnąć z 20/30 , raz 50 ale ciężko. Tyle , że odciagalam to wszystko w dosłownie 3-5minut.

Trzydniowka???

Załączniki

• 20180818_133238.jpg
    20180818_133238.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 142
reklama
Wczoraj urodził się Leon. Waży 3860g i jest długi na 60cm.
Dostałam boli takich nietypowych między biodrami i na badaniu lekarz wygrmyral mi za moja zgoda rozwarcie na 7cm (dr Hassan też sam co prowadził ciążę @zanka200389 ) trafiłam na porodowke przed 18ta. Rozwarcie nie postępowalo i musieli przebić pęcherz. Po przebiciu nawet nie wiem kiedy przyszły parte i gdzieś ok 20.45 mały pojawił się na świecie. Co ciekawe mimo jego niemalych wymiarów udało mi się urodzić bez nacięcia.
Serdeczne gratulacje!!!! Leonku witaj ❤️!!!

Do góry