reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny, a myślicie,że stan podgoraczkowy, bo ma tak 37,5-38, może być od odparzonych pach? Bo mąż wczoraj przy kąpieli zauważył że ma czerwone paszki. Faktycznie jak ja do odbicia biorę to przez chwilę wręcz krzyczy, więc ja boli... już mączka ziemniaczana sypie całą noc.

reklama
Twoj szew nie jest rozpuszczalny? Moj jest rozpuszczalny ale nadal sie trzyma :/ wierze ze cie boli.. ale jeszcze troche i przestanie :* a pokarm pobudzaj ;) pij zbozowke tez na pobudzenie ;) bedzie dobrze :*

Te wewnętrzne są rozpuszczalne ale z zewnątrz niestety nie. Mam jeden chyba na zylaku i boli jak cholera.podejrzewam że przez niego robi się banka i żylak się pogarsza.

A jak sobie radzicie dziewczyny z kolkami? My od paru dni musimy cierpieć patrząc jak nasza Kornelia od 20:30 tak do 22:30 codziennie te same pory ma właśnie chyba kolki, bo nic nie skutkuje tzn cyca possie i zaraz płacze i to taki płacz mocny tzn pręży się, brzuszek się napina, nóżkami kopie i rączkami wywija i widać, że cierpi. Jedyny sposób żeby jej ulżyć to jak ją nosimy tak jak do odbijania się i bujamy i masujemy brzuszek plecki a tak to biedna płacze i aż wczoraj łzy miała.. masakra. Serce mi pękało z bólu jak ona cierpiała. Daliśmy jej espumisan 15 kropel doustnie, bo tak położna kazała. Do mleka daliśmy 5 kropel, bo tak było na opakowaniu, ale położna mówi, ze te 5 kropel do mleka to „gowno” daje i nic dziecku nei pomoże. Także jak coś dziewczyny to podawajcie na kolki to doustnie 15 kropel i najlepiej lekarz mówił ze tak 2 h przed kołkami tzn my podamy tak o 18 dziś jej żeby uniknąć jej cierpienia. I teraz pytanie do tych, które wiedza.

Jak to się stosuje? Pare razy dziennie dawać jej te krople espumisan czy tylko właśnie tak o 18 te 15 kropli doustnie i koniec? Czy regularnie pare razy dziennie i wtedy jej przejdzie??

Najlepsze jest to, ze ona w ciągu dnia puszcza bączki i to niezłe i robi kupek dużo i normalne i nawet w czasie tych kolek wczorajszych miała 3 kupki i położna powiedziała, ze to bardzo dobrze.

Jest na tyle w porządku, ze mowila żeby korzystać z jej numery tel i dzwonić pisac gdy tylko trzeba i ona pomoże. Mega kobieta pomocna nam się trafiła.

Ja ci powiem że moja to jakaś mocna baba jest bo fika nogami i widze że ja męczą gazy ale nie płacze.

Dziewczyny, a myślicie,że stan podgoraczkowy, bo ma tak 37,5-38, może być od odparzonych pach? Bo mąż wczoraj przy kąpieli zauważył że ma czerwone paszki. Faktycznie jak ja do odbicia biorę to przez chwilę wręcz krzyczy, więc ja boli... już mączka ziemniaczana sypie całą noc.

Pokremuj może lekko alantanem by coś łagodzącego w skórę się wchłonęło. Mączka będzie chronić ale czy zlagodzi?
Czy gorączkę może mieć od tego to nie mam pojęcia.

Pokremuj może lekko alantanem by coś łagodzącego w skórę się wchłonęło. Mączka będzie chronić ale czy zlagodzi?
Dokładnie maka żeby rany nie zakleiła.
Na początek trochę kremu na odparzenia, a potem jak się trochę zaleczy to natłuszczac.

reklama

Dokładnie maka żeby rany nie zakleiła.
Na początek trochę kremu na odparzenia, a potem jak się trochę zaleczy to natłuszczac.
Dzięki Dziewczyny:*

Do góry