reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

My na szczęście nie mamy kółek. Daje jej 5kropelek 3-4 x dziennie Espumisanu na to pierdzenie i jest lepiej. Ale też uwielbia jak się ją nosi "do odbijania"albo jak leży na mnie na brzuszku . Zobacz załącznik 889172
Na kolki podobno nic nie pomoże, trzeba to przeczekac .. :(
Polozna trafiła mi się identyczna .kiedy nie potrzebuje , mogę zadzwonić. Ona też od czasu do czasu dzwoni, pyra czy wszystko wporzadku ;)

A nasze karmienie piersia chyba dobiega końca. A ja jestem na siebie bardzo zła :(
Od początku była butelka bardzo rzadko, przy wodzie lub z dwa razy mleko podane. A dwie noce podawałam co 2/3 godziny czyli tak z 2-4 razy, moje mleko. I zamiast w butelce Medeli ze smoczkiem cslmy, gdzie musiałaby ssać żeby poleciało, to dałam butelkę tomme tippee , dzisiaj rano problem, bo głodna a cycka nie chce, tomme tippee pociągnie aż ulgę poczuła, a zmieniłam odrazu na medele i krzyk. jak tak będzie to ona będzie się męczyć a ja zostanę bez mleka ..... [Emoji30]
Wybierz się może szybko do poradni laktacyjnej ? Szkoda żeby przestała jeść z cyca i zdrowo i tanio, ale nie panikuj jeszcze . Ja już miesiąc odciagam i podaje z butli i pokarm na razie mam także od biedy zostanie ci ten sposób. Ale nie idź jeszcze na łatwiznę. Męcz córkę niech łapie :p

reklama
Dziewczyny, a myślicie,że stan podgoraczkowy, bo ma tak 37,5-38, może być od odparzonych pach? Bo mąż wczoraj przy kąpieli zauważył że ma czerwone paszki. Faktycznie jak ja do odbicia biorę to przez chwilę wręcz krzyczy, więc ja boli... już mączka ziemniaczana sypie całą noc.

Nie wiem :( może zadzwoń do położnej albo do pediatry z tym idź jak najszybciej i w domku w samym pampersie niech leży

My na szczęście nie mamy kółek. Daje jej 5kropelek 3-4 x dziennie Espumisanu na to pierdzenie i jest lepiej. Ale też uwielbia jak się ją nosi "do odbijania"albo jak leży na mnie na brzuszku . Zobacz załącznik 889172
Na kolki podobno nic nie pomoże, trzeba to przeczekac .. :(
Polozna trafiła mi się identyczna .kiedy nie potrzebuje , mogę zadzwonić. Ona też od czasu do czasu dzwoni, pyra czy wszystko wporzadku ;)

A nasze karmienie piersia chyba dobiega końca. A ja jestem na siebie bardzo zła :(
Od początku była butelka bardzo rzadko, przy wodzie lub z dwa razy mleko podane. A dwie noce podawałam co 2/3 godziny czyli tak z 2-4 razy, moje mleko. I zamiast w butelce Medeli ze smoczkiem cslmy, gdzie musiałaby ssać żeby poleciało, to dałam butelkę tomme tippee , dzisiaj rano problem, bo głodna a cycka nie chce, tomme tippee pociągnie aż ulgę poczuła, a zmieniłam odrazu na medele i krzyk. jak tak będzie to ona będzie się męczyć a ja zostanę bez mleka ..... [Emoji30]

No ja jej podawać będę tak po 10 po karmieniu 15 kropelek doustnie i o 17 po karmieniu tez :) i dziś zrobiła mega dużo kupy i mi się wydsje, ze to tez zasługa tych kropelek i masowania brzuszka, wiec na pewno to pomaga moim zdaniem :) kolki to po prostu tak jakbyśmy chciały zrobić nr 2 albo pierdnąć a nie mogły, bo w środku wszystko zakorkowane i boli dlatego brzuszek i jelitka te małe itd. A masowanie brzuszka okrężnymi ruchami w prawo daje dużo albo masowanie Pielucha czysta i lekko przeprasowana żeby była ciepła i na brzuszek i tym masować i ma taki oklad wtedy i tez to daje dużo, albo wlasnei noszenie tak jak do odbijania, wszystko wtedy lepiej pracuje jak jest dziecko w takiej pozycji i jelita i układ pokarmowy traawienny :)

Ale słodka, jakie ma duże oczka

Wybierz się może szybko do poradni laktacyjnej ? Szkoda żeby przestała jeść z cyca i zdrowo i tanio, ale nie panikuj jeszcze . Ja już miesiąc odciagam i podaje z butli i pokarm na razie mam także od biedy zostanie ci ten sposób. Ale nie idź jeszcze na łatwiznę. Męcz córkę niech łapie :p
Odstawie całkowicie butelkę i będzie tylko pierś. Ale gorzej jak się będzie zanosila i nie będzie chciała złapać. Albo się nie naje i na dworze będzie krzyczeć.. już czarne myśli eh.. czekałam właśnie aż napiszesz, bo wiem , że ty odciagasz i dajesz swoje. Ale pezystawiasz synka co jakiś czas ? Myślisz , że gdybym już na prawdę musiała tak robic to samo to , że dziecko pomamla pierś będzie pobudzalo laktację ?

No ja jej podawać będę tak po 10 po karmieniu 15 kropelek doustnie i o 17 po karmieniu tez :) i dziś zrobiła mega dużo kupy i mi się wydsje, ze to tez zasługa tych kropelek i masowania brzuszka, wiec na pewno to pomaga moim zdaniem :) kolki to po prostu tak jakbyśmy chciały zrobić nr 2 albo pierdnąć a nie mogły, bo w środku wszystko zakorkowane i boli dlatego brzuszek i jelitka te małe itd. A masowanie brzuszka okrężnymi ruchami w prawo daje dużo albo masowanie Pielucha czysta i lekko przeprasowana żeby była ciepła i na brzuszek i tym masować i ma taki oklad wtedy i tez to daje dużo, albo wlasnei noszenie tak jak do odbijania, wszystko wtedy lepiej pracuje jak jest dziecko w takiej pozycji i jelita i układ pokarmowy traawienny :)

Ale słodka, jakie ma duże oczka

Mam nadzieję , że Kornelka długo się męczyć nie będzie : *

Odstawie całkowicie butelkę i będzie tylko pierś. Ale gorzej jak się będzie zanosila i nie będzie chciała złapać. Albo się nie naje i na dworze będzie krzyczeć.. już czarne myśli eh.. czekałam właśnie aż napiszesz, bo wiem , że ty odciagasz i dajesz swoje. Ale pezystawiasz synka co jakiś czas ? Myślisz , że gdybym już na prawdę musiała tak robic to samo to , że dziecko pomamla pierś będzie pobudzalo laktację ?
Klaudia jak ja weźmiesz tylko na pierś to się nauczy chyba . Są dziewczyny co przez kilka miesięcy tylko cyc i na pewno dzieci były głodne na spacerze czy gdzieś i mamuśki sobie radziły :)
Staram się przystawić ale nie bardzo chce jeść , denerwuje się bo nie może chwycic a jak już chwyci to nie może sobie zrobić przerwy w jedzeniu bo sutek opadnie i znów darcie . My mamy ciągle żółtaczke więc jeszcze go trzymam ja butli ale jak tylko się uporamy z żółtaczka to będe go znów próbować uczyć tylko na cycku .
Myślę że jeśli coś ci będzie ssać ale nie będzie się najadać to warto najpierw przystawiać a potem odciągać bo dziecko pobudzi laktację i nie zapomni o cycku :)
Dacie rade :*

reklama
A nie bierzesz czasem żelaza jeszcze? Chociaz tez mam z tym problem.. :/ a zelaza juz nie biore.. niby ide ale to wszystko takie suche jest i nie chce wyjsc samo.. :( mimo ze duzo pije wody itd..
Super laseczki przybieraja na wadze ❤ ciekawe ile moja bedzie miec w pon.. :p
Ja wodę piję hektolitrami, bo przystawiam Martę jak tylko mogę do cyca, a po tym mnie po prostu sushi :p A żelaza nie biorę od dawna.
Ale spoko loko koko, wczoraj dałam radę :p

Mój brat mi robi suprajsa... Of koz ja o niczym nie wiem, oficjalnie nic nie wiem, ale wiem że przyjechał do Polandu, na razie pojechał do Krakowa, ale wiem, że dzisiaj lub jutro ma być we Wrocławiu i zobaczę mojego małego-dużego braciszka (mógłby mi na głowę napluć i jest młodszy ode mnie o dwa lata, ale to braciszek)... Jestem mega hepi :D Szkoda tylko, że nic nie pisze, bo nawet nie wiem kiedy na niego czekać.

Do góry