reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja jutro mam urodziny, ale chyba mi nie sprawi tej przyjemności :) najlepsze jest to ze się czuje lepiej niż kiedykolwiek w ciąży :D w poniedziałek mam ktg, nawet nie mam skurczy ehm, a gin mi przepowiedział ze do dziś jak dotrwam do będzie idealnie hehe

A tak odbiegając, czy macierzyński dostanę tak jak wypłatę, będąc zatrudniona na czas nieokreślony ? Czy będzie to w innym terminie ?
Wszystkiego Najlepszego !!:***

reklama
Sliczniutkie te Wasze dzieciaczki Mamusie [emoji173]
Mi dziś się śniło dziecko, tylko że to bylo dziecko przyjaciolki, ktore bylo niemowlakiem i samo siadalo :D i nie mogłam się nadziwić temu zjawisku [emoji12]
Ja chcę wtorek także mały niech się powoli zbiera :D:p
Hehe, zaproszenie mu wręczyłaś że ma się szykować? [emoji23] Jak nie to poleconym nadaj to jeszcze może dojdzie :p
U mnie termin na czwarteczek, ale wtorki też lubię więc może być albo wtorek albo czwartek. Byle nie poniedziałek [emoji23]Poza tym ja się urodziłam we wtorek i Maz też, więc dzieć też może się urodzić we storek[emoji3] ale nie poganiam, wyjdzie kiedy zechce :)

Dobrego dnia :)

Zdarza jej się, że nie jest :D a tak serio, to płaczliwa była przy tych bólach brzuszka. Tak to jest spokojna, płacze tylko jak jest głodna [emoji173]️ czyli co chwilę [emoji23]

A jak sobie radzicie dziewczyny z kolkami? My od paru dni musimy cierpieć patrząc jak nasza Kornelia od 20:30 tak do 22:30 codziennie te same pory ma właśnie chyba kolki, bo nic nie skutkuje tzn cyca possie i zaraz płacze i to taki płacz mocny tzn pręży się, brzuszek się napina, nóżkami kopie i rączkami wywija i widać, że cierpi. Jedyny sposób żeby jej ulżyć to jak ją nosimy tak jak do odbijania się i bujamy i masujemy brzuszek plecki a tak to biedna płacze i aż wczoraj łzy miała.. masakra. Serce mi pękało z bólu jak ona cierpiała. Daliśmy jej espumisan 15 kropel doustnie, bo tak położna kazała. Do mleka daliśmy 5 kropel, bo tak było na opakowaniu, ale położna mówi, ze te 5 kropel do mleka to „gowno” daje i nic dziecku nei pomoże. Także jak coś dziewczyny to podawajcie na kolki to doustnie 15 kropel i najlepiej lekarz mówił ze tak 2 h przed kołkami tzn my podamy tak o 18 dziś jej żeby uniknąć jej cierpienia. I teraz pytanie do tych, które wiedza.

Jak to się stosuje? Pare razy dziennie dawać jej te krople espumisan czy tylko właśnie tak o 18 te 15 kropli doustnie i koniec? Czy regularnie pare razy dziennie i wtedy jej przejdzie??

Najlepsze jest to, ze ona w ciągu dnia puszcza bączki i to niezłe i robi kupek dużo i normalne i nawet w czasie tych kolek wczorajszych miała 3 kupki i położna powiedziała, ze to bardzo dobrze.

Jest na tyle w porządku, ze mowila żeby korzystać z jej numery tel i dzwonić pisac gdy tylko trzeba i ona pomoże. Mega kobieta pomocna nam się trafiła.

reklama
Gratulacje [emoji7]
Hej dziewczyny :)
Ja już na patologi, jak znowu tak mocno skoczy mi ciśnienie to od razu tną, a jak nie to jakoś po weekendzie.
Dostałam magnez, tabletki na ciśnienie i leżakuje :)
Trzymam kciuki, by już nie było takich skoków.

Jeszcze chwila i nasze maluchy będą miesiąc miały [emoji846]

A to nasz Alex.
20180816_1710_353.jpg

Załączniki

• 20180816_1710_353.jpg
    20180816_1710_353.jpg
    44,1 KB · Wyświetleń: 434
Do góry