reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja po wejściu do łóżka staram się od razu zasnąć haha :-D
U nas na wieczór tez tak jest, ja z reguły wcześniej idę się ogarnac przed snem i do łóżka, a później dopiero mąż się ogarnia i przychodzi, a ja już spie oczywiście :p ale on mnie meczy cały Dzien :D teraz ma urlop to wg chyba nie będę miała spokoju [emoji23] po co ja z nim szlam na ta szkole rodzenia [emoji23]

Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Jak przyjdzie położna to zapytam. A pytanie z innej beczki, dzisiaj druga doba po porodzie,a ja na normalnych podlaskich, któraś tak miała? Spodziewam się,że pewnie duże krwawienie może jeszcze wrócić ale może macicy źle się obkurcza czy coś. Chociaż polozniczo wszystko u mnie dobrze po obchodzie.

Spokojnie ;) ja tez raz zakładałam te poporodowe a raz podpaski cienkie i tez miałam różne krawawienia w zależności od pory dnia, pogody, wysiłku itd ;)

Hmmm. Dostaje sterydy na pęcherzyki plucne 4 dawki po 12h wiec dopiero po dwóch dniach będą mnie cieli. Sterydy niby muszą dać jeśli rodzi się przez Cc przed terminem.
Mi nie dawali poprzednio, teraz też nic nie mówili.

Jestem na oddziale od 14ej, o 15ej podłączyli mnie do ktg i jeszcze leżę masakra coś się nie pisało i kazała jeszcze pól godziny leżeć a głodna jestem jak wilk.
Wkurzyli mnie bo cc prawdopodobnie dopiero w czwartek więc nie wiem po co kazali mi dziś przyjechać. Poryczałam się z tego powodu ale mąż mnie pociesza, że przynajmniej mała podrośnie a ja jestem w dobrych rękach. Ma rację. Dzieci są z nim dziś o jutro do południa w pracy a jutro po południu przejedzie do nich moja mama to się nimi zajmie.
Zaraz was doczytam może któraś urodziła:)

Super !:) Laleczka :)
My wychodzimy jutro. Wyniki się poprawiły, dziś były szczepienia, teraz obserwujemy zoltaczke. Pozdrawiamy:-)

Jutro po południu mam wizytę u lekarza i mam już dostać skierowanie do szpitala ale nie znam szczegółów, nie wiem kiedy do tego szpitala będę miała się stawić jak się samo nie zacznie. Nie wiem czy to sie trzeba jakos w tym szpitalu zapisac na konkretna date czy po prostu sie przyjezdza ze skierowaniem i sie jest przyjmowanym tak od ręki? Ktoś z Was wie jak to wygląda jak sie jest po terminie?
W każdym szpitalu inaczej. Musisz dopytać jak jest u Ciebie. Mi kazał przyjechać do szpitala tak 2/3 dni po terminie a w 6 dniu miałam mieć poród wywołany , ponieważ 7 dzień to sobota. Więc do tygodnia u mnie. W innym szpitalu dopiero w 10 lub 14 dniu

IMG_1314.JPG
IMG_1311.JPG

U nas dziś „ciężko” tzn jak zawsze pojadla co 2 h i spała ładnie, plus przebieranie tak od paru dni mamy postępy rozwojowe, bo malutka chce coraz czesciej jesc i dziś dosłownie cały dzień na cycu i w łóżku ze
mną [emoji87][emoji23]
IMG_1315.JPG
IMG_1316.JPG
IMG_1317.JPG

Także dziś walczymy, dobrze ze mój Bartek robi tylko naokoło mnie tzn posiłki, wychodzi z psem, zrobił zakupy, prasuje swoje ciuchy teraz :) bo inaczej nie miałabym nawet chwili żeby się pójść umyć x 3 dziennie, zjesc, wstać cokolwiek i sama coś porobić typu pranie wstawic, śmieci przygotować do wyniesienia. A tak to dajemy razem rade. Niestety już w niedziele wraca do pracy na nocki :(

Ale narazie o tym nie myśle póki jesteśmy razem.

Teraz znowu Pielucha, już jej mm zrobił Bartek 60 ml i daje jej, bo cyca je na zmianę prawie ciagle i nadal chce, przysypia i zaraz znowu.. także ja teraz jej dam butle do końca i może z 30 min pospi po tym a ja pójdę wziąć prysznic przed spacerem i może uda mi sie ściągnąć na spacerek od 19-20 do butli mleka z pół butelki. Mój sobie wtedy tam na boisku obok porusza się, ja pospaceruje, a o 20 kąpiemy. Ostatni raz myliśmy w piątek ;)

Załączniki

• IMG_1314.JPG
    IMG_1314.JPG
    292,1 KB · Wyświetleń: 400
  • IMG_1311.JPG
    IMG_1311.JPG
    259,3 KB · Wyświetleń: 401
  • IMG_1315.JPG
    IMG_1315.JPG
    104,6 KB · Wyświetleń: 400
  • IMG_1316.JPG
    IMG_1316.JPG