reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mojej odpadł w 8 dobie, a od wczoraj ciągle krwawi :(
Dzisiaj się budziła co pół godziny i godzinę , o 7 mama się nią musiała zająć a ja przespać bo już na oczy nie widziałam .. może się nie najada moim mlekiem i dlatego tak śpi krótko :( ale czasem się naje normalnie i śpi z 3 godziny , to ja już nie wiem :(
Kiedy położna będzie u Ciebie? Dobrze by było chyba żeby zobaczyła na pepuszek skoro krwawi.
Dzieci mają różne dni i to że jedna noc prześpi a kolejna nie nie oznacza od razu że się nie najada. Czasem poprostu tak jest :)

reklama
Dzisiaj się budziła co pół godziny i godzinę , o 7 mama się nią musiała zająć a ja przespać bo już na oczy nie widziałam .. może się nie najada moim mlekiem i dlatego tak śpi krótko :( ale czasem się naje normalnie i śpi z 3 godziny , to ja już nie wiem :(

To musisz octaniseptem tam psikac i wycierać kochana dokładnie gazikiem suchym[emoji2]. A z jedzeniem się niego przejmuj, dzieci maja rożny apetyt i w różnych dniach jest różnie także poczytaj o 2-3 tyg życia dzieciątka i tam wszystko Cię uspokoi :)

A co jest złego w przebiciu pęcherza ? Pytam bo mi przebijali pod koniec , mimo , że odeszły pierwsze o 22 a regularne skurcze zaczęły się o 24, przed parciem włożyli cewnik czy coś żebym się wysikala i przebili pecherz , wtedy wyleciały zielone wody
Mnie też przebijali już na samym końcu jak córkę rodziłam nie ma w tym nic złego wydaje mi się.

A co jest złego w przebiciu pęcherza ? Pytam bo mi przebijali pod koniec , mimo , że odeszły pierwsze o 22 a regularne skurcze zaczęły się o 24, przed parciem włożyli cewnik czy coś żebym się wysikala i przebili pecherz , wtedy wyleciały zielone wody
Poród przebiega naturalnie, przy samoistnym odejściu wód. Przebicie pęcherza to ingerencja w poród, mocniejsze skurcze, podobno im później tym gorzej. Przebicie traktowane jest, jako indukowanie porodu. Tak przynajmniej ostatnio lekarz mi tłumaczył i położna.
Przebicie pęcherza płodowego prowadzi do pojawienia się mocnych, niefizjologicznych skurczów, trudnych zarówno dla dziecka, jak i matki. Dodatkowo nagłe przyspieszenie porodu nie pozwala odpowiednio zaadaptować się dziecku do warunków porodu. Tyle wiem[emoji4] Dlatego wolałbym, żeby wszystko przebiegło normalnie. Żebym mogła pojechać do szpitala, jak skurcze będą, co 5 minut.
I nie twierdzę, że przebicie to jest coś złego. Po prostu nie chciałabym[emoji16]

Ty Klaudia byłaś już po terminie, to co innego[emoji8][emoji16]

Ostatnia edycja:
A jest czerwony, śmierdzi ? Albo obrzęknięty? My też mieliśmy problem z pępkiem krwawił i ropil i gdzie nie dzwoniłam czy byłam u lekarza to właśnie to były wyznaczniki czy z pepuchem coś się dzieje. W ogóle to się zdziwiłam jak położna mi powiedziała że krewka jest bardziej ok jak ropka

To musisz octaniseptem tam psikac i wycierać kochana dokładnie gazikiem suchym[emoji2]. A z jedzeniem się niego przejmuj, dzieci maja rożny apetyt i w różnych dniach jest różnie także poczytaj o 2-3 tyg życia dzieciątka i tam wszystko Cię uspokoi :)

No to ja mam wystające brodawki tylko to moje dziecko ma tak mała paszcze że ciężko jest mu wsadzić brodawke z kawalkiem sutka.

Mam nadzieję że mni3 jeszcze zaleje :( ale ciężko mi z tą myślą. Malutki jeszcze zrobił się troszkę żółty i ciekawe czy dzisiaj wyjdziemy. Poza tym spadł z wagi 110 gram

Przystawiaj go jak najwięcej żeby pobudzać laktację, ale jak jest głodny a nie je to ja bym dała mam żeby nie spadał z wagi ..
Ja też źle psychicznie się czuje jak mała je i je a dalej głodna , bo nie zawsze po zjedzeniu usnie lub jest spokojna. Ty dopiero urodziłaś więc wszystko się rozkręci :* bądź dobrej myśli :* masz laktator ?

reklama
Poród przebiega naturalnie, przy samoistnym odejściu wód. Przebicie pęcherza to ingerencja w poród, mocniejsze skurcze, podobno im później tym gorzej. Przebicie traktowane jest, jako indukowanie porodu. Tak przynajmniej ostatnio lekarz mi tłumaczył i położna.
Przebicie pęcherza płodowego prowadzi do pojawienia się mocnych, niefizjologicznych skurczów, trudnych zarówno dla dziecka, jak i matki. Dodatkowo nagłe przyspieszenie porodu nie pozwala odpowiednio zaadaptować się dziecku do warunków porodu. Tyle wiem[emoji4] Dlatego wolałbym, żeby wszystko przebiegło normalnie. Żebym mogła pojechać do szpitala, jak skurcze będą, co 5 minut.
I nie twierdzę, że przebicie to jest coś złego. Po prostu nie chciałabym[emoji16]

Ty Klaudia byłaś już po terminie, to co innego[emoji8][emoji16]

Tak przebicie pęcherza to indukcja porodu ale czasem poród już jest w końcowej fazie są skurcze a z jakiegoś powodu pęcherz nie pęka i wtedy muszą przebić. Mi przebijali jak już parte miałam i w moim przypadku nie zmieniło to nasilenia skurczy itd.

Do góry