Moim zdaniem wszystko jest w głowie od początku szłam z nastawieniem że super przejde cc, tak samo jak i z synemMam nadzieję ze u mnie tak samo będzie
reklama
Bajunia
Fanka BB :)
Na pewno poznasz. Mi z córką zaczęło się od odejścia wód i wiedziałam , że to już odwrotu nie ma i trzeba do szpitala. Dlatego bałam się czy jak teraz zacznie się od skurczy to ja to będę wiedzieć. Jak mi gin na wizycie powiedział, że już jest rozwarcie na 2 i pół palca , to jeszcze nie miałam żadnych skurczy tylko tak mnie od rana coś ćmiło i ciężko mi było. Dopiero po masażu szyjki (który w ogóle nie bolał) po wizycie w drodze do domu zaczęłam czuć napinanie i ból brzucha co 6 min dokładnie. Pojechaliśmy jeszcze do teściów po córkę i do domu. Ugotowałam jeszcze małej mannę na kolację, ale już szły co 5 min i zadzwoniłam po teściową, żeby przyszła uśpić Natalkę bo ja już nie dałabym rady. Coraz mocniej czułam skurcze. Poza tym od przyjazdu do domu byłam 3 razy na dwójce to już kolejny sygnał że się poród zaczyna bo organizm się oczyszczał. Przed 22 byliśmy w szpitalu a urodziłam o 2:50 czyli od tych skurczy co 3-5 min wcale tak szybko nie poszło.Myslalam, ze przy takiej czestotliwosci skurczow juz ciezko bedzie z bolu wytrzymac. To ja juz nie wiem czy je poznam
miloscwczasachpopkultury
To jak ma się robić rozwarcie skoro wyciszają skurcze ... Dziwne podejście ...
Mi tez dali najpierw coś na „wyciszenie” w tyłek zastrzyk po to żebym jak już bezie poród i coraz większe rozwarcie to miała sile przeć i rodzic skoro tyle nie spałam i miałam noc chociaż z pare h przespać, ale mi z pt na sob robiły się coraz częstsze skurcze co 7-5-3 min i już z bólu nie spałam tylko od skurczu do skurczu i wdech wydech żeby mniej bolało i wtedy odpoczywałam jakoś.. i miało właśnie to albo wyciszyć jeśli to nie te skurcze przedporodowe już albo rozkręcić się miało i u mnie się rozkręcało jeszcze bardziej.. dlatego tak musza dla dobra kierunku akcji przedporodowej i kumulacji jakiejś siły jeśli pacjentce się wycisza bóle.
Meml
Trzymaj się dzielnie!!!Jestem w szpitalu. Rozwarcie jedna mówi że 2 druga że 1. Dali mi teraz relanium by trochę wyciszyć i żebym się przespała. Bóle podbrzusza co 5 minut okropne co to będzie dalej aż się boję. Jestem tu sama i jeszcze mi drzwi zamknęli Chłopak pojechał do rodziców bo już nie pozwolili mu tu być.
Meml
Tak kupisz w aptece. Są różne rozmiary, więc musisz dobrać dla siebie odpowiedni. Ja na początku miałam za małe i później dostałam od położnej większe. Na bank są Avent i Medela, nie wiem czy jeszcze inne firmy produkują. Polecam też masc Maltan na bolące sutki. Mi bardzo pomagała.A te nakładki to kupi się w aptece? Bo ja już nie wyrabiam z bólem sutków. Najgorzej na początku jak mały próbuje załapać i potem jak się już naje i trochę puści ale jeszcze jednak chce i szuka dalej i łapie od nowa. Boli jak cholera. Poza tym widzę , że lekko krwią podeszły. Może bym trochę podgoiła je z tymi nakładkami.
8Ania8
U mnie cała droga jeszcze przede mną Zależy mi po prostu żeby znaleźć lekarza, który przyjmuje w szpitalu, gdzie potem będę chciała rodzićCiesze sie , ze mogłam pomoc . A na kiedy masz termin porodu ?
Anulaa88
Współczuję... trzymaj się! [emoji8]Relanium nie wyciszy skurczy raczej ale mnie. Nie mogę zasnąć jakoś a ból jak cholera.
reklama
Anulaa88
Chciałabym tak, jak ty[emoji4] Żeby najpierw same odeszły wody i dopiero potem regularne skurcze...Nie chciałabym, żeby mi przebijali pęcherz, tak jak dziewczynom, czy tam odeszły wody już przy końcówce[emoji4]Na pewno poznasz. Mi z córką zaczęło się od odejścia wód i wiedziałam , że to już odwrotu nie ma i trzeba do szpitala. Dlatego bałam się czy jak teraz zacznie się od skurczy to ja to będę wiedzieć. Jak mi gin na wizycie powiedział, że już jest rozwarcie na 2 i pół palca , to jeszcze nie miałam żadnych skurczy tylko tak mnie od rana coś ćmiło i ciężko mi było. Dopiero po masażu szyjki (który w ogóle nie bolał) po wizycie w drodze do domu zaczęłam czuć napinanie i ból brzucha co 6 min dokładnie. Pojechaliśmy jeszcze do teściów po córkę i do domu. Ugotowałam jeszcze małej mannę na kolację, ale już szły co 5 min i zadzwoniłam po teściową, żeby przyszła uśpić Natalkę bo ja już nie dałabym rady. Coraz mocniej czułam skurcze. Poza tym od przyjazdu do domu byłam 3 razy na dwójce to już kolejny sygnał że się poród zaczyna bo organizm się oczyszczał. Przed 22 byliśmy w szpitalu a urodziłam o 2:50 czyli od tych skurczy co 3-5 min wcale tak szybko nie poszło.