reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No ja tez wstałam szybko jeszcze nawet znieczulenie do konca nie zeszło a ja wstałam i poszłam po 6 h . Tylko niestety przy podnoszeniu sie , schylaniu szczypie , zajrzałam pod brzuchol i taka dosc szeroka ta rana , nie dopytałam czemu- wyglada na szersza niz ostatnio - tamta mi wycinali . Aha i brzuch mam nadal taki jakbym nadal była w ciąży :)

Ja też brzuszek mam jeszcze. Najlepszy tekst usłyszałam jak wyszliśmy ze szpitala i mąż niósł małego a ja za nimi i siedzieli jacyś ludzie na ławce pod szpitalem i babka mówi o maleństwo chyba się dopiero co urodziło, ja skinęłam , że tak, a facet wtedy o i drugie w drodze. Myślałam , że go palnę. Słyszałam jak mu ta babka odpowiedziała , że ty głupi przecież to noworodek to jak w ciąży może być.. eh..

reklama
Jestem w szpitalu. Rozwarcie jedna mówi że 2 druga że 1. Dali mi teraz relanium by trochę wyciszyć i żebym się przespała. Bóle podbrzusza co 5 minut okropne co to będzie dalej aż się boję. Jestem tu sama i jeszcze mi drzwi zamknęli :baffled: Chłopak pojechał do rodziców bo już nie pozwolili mu tu być.
Ale po co wyciszać jak Ty po terminie jesteś? To chłopak nie będzie przy porodzie?

Jestem w szpitalu. Rozwarcie jedna mówi że 2 druga że 1. Dali mi teraz relanium by trochę wyciszyć i żebym się przespała. Bóle podbrzusza co 5 minut okropne co to będzie dalej aż się boję. Jestem tu sama i jeszcze mi drzwi zamknęli :baffled: Chłopak pojechał do rodziców bo już nie pozwolili mu tu być.
Powodzenia !:*

Trzymam kciuki żeby poszło szybko. Ja też jestem histeryczką a do tego upartą. Ja miałam naprawdę bolesne miesiączki więc nie wiem czego teraz się mogę spodziewać.
Tylko dlaczego wyciszają? Jesteś po terminie więc chyba powinni dać działać.

Bo nie mam zbytnio rozwarcia a się męczę a chcą bym w miarę.naturalnie rodziła. Nie wiem tylko czy zasnse rzeczywiście bo to nie znieczula a wycisza.

Przyznam się że nie wyobrażam sobie w to gorąco włożyć dziecko w otulacz i skrępowac mu ruchy :) u nas już za niedługo miesiąc będzie już rusza sobie rączkami coraz bardziej świadomie więc pewnie by mu to przeszkadzało .a w sumie nie wiem na jakieś zasadzie działa śpiworek :)

U nas ważne jest to że mały jak go boli brzuch to kuli nóżki i żeby mógł to robić także podczas snu, zeby mu ruchów nóg też nie blokowało to w czym śpi

No śpiworek działa fajnie jeśli we wszystkim innym dziecko się odkopuje i w nocy marznie. Ruchy nie skrępowane a dziecko przykryte :)
Screenshot_2018-08-11-22-49-09-424_com.opera.browser.png

Załączniki

• Screenshot_2018-08-11-22-49-09-424_com.opera.browser.png
    Screenshot_2018-08-11-22-49-09-424_com.opera.browser.png
    241 KB · Wyświetleń: 532
A te nakładki to kupi się w aptece? Bo ja już nie wyrabiam z bólem sutków. Najgorzej na początku jak mały próbuje załapać i potem jak się już naje i trochę puści ale jeszcze jednak chce i szuka dalej i łapie od nowa. Boli jak cholera. Poza tym widzę , że lekko krwią podeszły. Może bym trochę podgoiła je z tymi nakładkami.
Smaruj bepanthenem
Sutki się muszą przyzwyxAic. Ja na początku miałam aż sine i fioletowe miejscami. Jeszcze czasem Bola, ale to jak źle chwyci, bez otoczki. Rób sobie też zimne okłady na skutek

Ja pojechałam do szpitala jak skurcze szły tak co 3-5 min. Ale jeszcze nie były aż tak bolesne. Jak mnie badali przy takich skurczach to było rozwarcie na 3 palce. Wody odeszły mi jak położna badała rozwarcie i było wtedy na 4 palce. To już byłam na łóżku porodowym. I potem nawet nie chce już tego wspominać.. ta końcówka była koszmarna.. i na pewno nie trwało to 15 min. Tylko ponad godzinę. .

No u każdego inaczej, to normalne ;) u mnie trwało odejście wód od pełnego rozwarcia do pęknięcia to 15 min jakoś max ;) ale sama byłam zdziwiona, bo takie uczucie w miarę przyjemne, ciepłe te wody i tak szybko poszło wszystko i później już 10 min parcia i w końcu urodziłam po tych 28 h męczenia się, ale bulo warto [emoji173]️[emoji7][emoji7]

reklama
Do góry