reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja odkąd oznajmiłam w domu że jestem w ciąży to ciągle słyszę od matki czego nie będę jeść przy kp. Już milion razy to słyszałam ale no nie przegadasz. Lepiej przemilczeć :)
Moja mama na początku też mi mówiła jak było kiedyś, że na początku nie będę mogła jeść tego i tego. Ale dała sobie przemówić do głowy i stwierdziła, że ja będę robić tak jak ja uważam. Teraz po porodzie jem wszystko i przy niej też i już nic nie mówi [emoji16]

reklama
A reakcja alergiczna jak się może objawiać? Jakąś wysypką na ciele?
Wszystko zależy od tego na co alergia i od dziecka.
U mojego brata alergia na białko mleka krowiego to były biegunki i swędzenie skóry głowy.
A u Aleksa zaczęło się bólami brzucha od rana do wieczora. Płacz okropny. Dziecko cały czas na cycu. Nie dało się uspokoić.
Potem doszedł śluz w kupie. Kupy kwaśne że pupa to jedna wielka rana. Wysypka jak różyczka drobna czerwina dopiero na końcu. I suche plamy za uszami i na policzkach.

Moja mama na początku też mi mówiła jak było kiedyś, że na początku nie będę mogła jeść tego i tego. Ale dała sobie przemówić do głowy i stwierdziła, że ja będę robić tak jak ja uważam. Teraz po porodzie jem wszystko i przy niej też i już nic nie mówi [emoji16]

Ja tylko raz zostałam podpuszczona i wdałam się z nią w dyskusję i nasłuchałam się ile które dziecko w rodzinie płakało oczywiście przez złą dietę matki :D Moja matka ma 46 lat i jest typem człowieka który nie używa internetu. Myślę że bardzo dużo rzeczy by ją teraz zdziwiło ale sama nie chce pójść do przodu więc ma podejście sprzed 20 lat :D

Ja tylko raz zostałam podpuszczona i wdałam się z nią w dyskusję i nasłuchałam się ile które dziecko w rodzinie płakało oczywiście przez złą dietę matki :D Moja matka ma 46 lat i jest typem człowieka który nie używa internetu. Myślę że bardzo dużo rzeczy by ją teraz zdziwiło ale sama nie chce pójść do przodu więc ma podejście sprzed 20 lat :D
Dlatego czasem dobrze wpuścić jednym uchem, wypuścić drugim i zrobić swoje [emoji23]

Gratulacje dla mamusi! Szybko poszło. Daj znać jak się czujecie i jak sytuacja z mężem.
Czujemy się dobrze. Odkąd rozebralam i odkryłam młoda śpi, je i miała już 2 godz grzecznego czuwania. Ja dostaje antybiotyk na infekcje. Mlodej jutro zrobią badania. Ja czuje się dobrze. Mogę siedzieć swobodnie, boli mnie tylko bardzo spojenie lonowe, mam problem by wstawać na wznak głównie, przy chodzeniu jak kaczka. Ale o niebo lepiej jak po porodzie z synem;) młoda ustkami jak traktor robi jak śpi, niesamowite:D
Mąż siedział że mną do 5, ale filmy ogladal:p jak przyjechał na te parę to całował i glaskal. Jak jechał do domu powiedział że nie da mi buzi bo bolą to bardzo zatoki i nie chce mnie niczym więcej zarazić. Ogólnie jestem dobrej myśli, bo rozmawiamy już normalnie. Wierzę, że czułości też wroca:)

Trzymam kciuki za rozkrecajace się porody:-) @Paulana @aniaczarnula @Biedroneczka10 i kto tam jeszcze?:-)

Ostatnia edycja:
Zobacz załącznik 887006
Tak różnica znaczna , ale urósł :)) cudowny jest ! To Astrid jest jak na twoim pierwszym zdjeciu . Ubranka 50 sa akurat Ok - dzis założę 56 ale pewnie bedzie duze :)

A ja dostałam pierwszy posiłek , ale jestem głodna !!! Oststni raz jadłam w czwartek , wczoraj mały kleik przed spaniem . W nocy przyszedł do mnie mały kryzys - bóle macicy , takie bolesne kurczenie , dali mi lek przeciwbólowy w kroplowce i dopiero puściło .

W jakim ty szpitalu jesteś ze taki posiłek cudowny dostałaś :)

Czujemy się dobrze. Odkąd rozebralam i odkryłam młoda śpi, je i miała już 2 godz grzecznego czuwania. Ja dostaje antybiotyk na infekcje. Mlodej jutro zrobią badania. Ja czuje się dobrze. Mogę siedzieć swobodnie, boli mnie tylko bardzo spotkanie lonowe, mam problem by wstawać na wznak głównie, przy chodzeniu jak kaczka. Ale o niebo lepiej jak po porodzie z synem;) młoda ustkami jak traktor robi jak śpi, niesamowite:D
Mąż siedział że mną do 5, ale filmy ogladal:p jak przyjechał na te parę to całował i glaskal. Jak jechał do domu powiedział że nie da mi buzi bo bolą to bardzo zatoki i nie chce mnie niczym więcej zarazić. Ogólnie jestem dobrej myśli, bo rozmawiamy już normalnie. Wierzę, że czułości też wroca:)

Trzymam kciuki za rozkrecajace się porody:-) @Paulana @aniaczarnula @Biedroneczka10 i kto tam jeszcze?:-)

Hehehe "spotkanie łonowe" oj ten slownik. To trzeba spisywać normalnie gdzieś :D

reklama
Do góry