reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mój mąż dziś idzie na wieczór kawalerski i najpierw paintball.. i sobie wspomniał że musi znaleźć sobie jakieś ciuchy i buty co będzie można wyrzucić [emoji16][emoji16] a jak na złość mały trochę dokazuje i trzeba go pilnować mam nadzieję że się ogarniemy na czas ze wszystkim [emoji16]

reklama
Urodziłam! Weronika przyszła na świat o 2.35, 3720 g, 56 cm:-)
Przed 1 przyszedł Pan dr,że crp wzrosło do 50. Decyzja o przeniesieniu na porodowke. Koło 1.30 podłączył oksytocona,ale zaraz odlaczyli ,bo zaczęły się moje skurcze. :) rozwarcie z 3 cm w ciągu chyba 12-15 skurczy przeszło do pełnego rozwarcia. Położna w szoku że tak szybko. Partych z 7 i witaj! Dużo płakała i mam nadzieję,że niczym jej nie zarazilam. Teraz dopiero dłużej nie płacze i ciągnie cycaą. Później ogarnę zdjecie:* aha i nie nacinali mnie, 1 szew:)
Gratulacje

Dziewczyny u mnie się coś zaczyna, śluz z krwią odchodzi. Jestem w strachu, już się trzęsę jak głupia ...
Trzymam kciuki za rozwój akcji [emoji1]

Mikasa7 gratulacje [emoji846] poród szybki. Dobrze, że w szpitalu byłaś. Śliczna Weronisia [emoji7]

Aniaczarnula i co? Dzieje się coś?

Klaudia ja też mam zamiar jeść normalnie. Jak najbardziej możesz masować brzuszek i zginać jej nóżki [emoji6]

Witam się w dniu terminu. Wczoraj mały mi naciskał na krocze - spać nie mogłam, wzięłam paracetamol i poszłam spać. Skurcze mam nieregularne cały czas i do wytrzymania, więc raczej to jeszcze nie to.

Gazy jej się zbierają w takim razie. Spróbuj espumisan albo bobotic w kroplach. To jest symetykon. On się nie wchłania do organizmu. W 1000% jest wydalany z organizmu. Po prostu rozbija na mniejsze pęcherzyki powietrza i dziecku łatwiej pozbyć się gazów.

A mamę wyślij na rozmowę z dobrym alergologiem dziecięcym bądź dobrym pediatra :) myślę że wiedzy lekarza mama podwazac nie będzie :)

A dzieci jeśli mają mieć kolki czy problemy z gazami to będą je mieć niezależnie od naszej diety

W poniedziałek ja biorę ze sobą do lekarza, za zaczne temat diety , mam nadzieję , że pediatra nie będzie starej daty i nie poprze mamy [emoji23]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mój mąż dziś idzie na wieczór kawalerski i najpierw paintball.. i sobie wspomniał że musi znaleźć sobie jakieś ciuchy i buty co będzie można wyrzucić [emoji16][emoji16] a jak na złość mały trochę dokazuje i trzeba go pilnować mam nadzieję że się ogarniemy na czas ze wszystkim [emoji16]
Podrzuć mi go to ogarnę :D bo moja śpi jak zabita [emoji23] wstaje tylko jeść i pampers [emoji23] to dam sobie radę z dwójką [emoji23]

W poniedziałek ja biorę ze sobą do lekarza, za znęcanie temat diety , mam nadzieję , że pediatra nie będzie starej daty i nie poprze mamy [emoji23]
Myślę że każdy dobry pediatra nie ważne jakiej daty na bieżąco się szkoli i zna aktualne wytyczne takie jak żywienie niemowląt. Bo moim zdaniem to podstawowa wiedza jaka pediatra powinien mieć.

Kochana to Maja tez się złości przy gazach. Ale to kilka sekund i bardziej na zasadzie zakwekania i podwiniecia nóżek pod siebie. To nie jest płacz i na pewno bolu jej to nie sprawia.
I spróbuj ja dłużej odbijać. Bo może dużo powietrza łyka i stąd te gazy.

No ja jej w ogóle nie odbijam. Czasem ja długo noszę i nic. To od tego może tak być ? No moja też nie placze długo. Zapłacze, skrzywi sie, naprezy i piernie sobie.

Podrzuć mi go to ogarnę :D bo moja śpi jak zabita [emoji23] wstaje tylko jeść i pampers [emoji23] to dam sobie radę z dwójką [emoji23]
A na noc może być ? [emoji16][emoji16]
Chociaż Olek mi w nocy zazwyczaj śpi wstaje tylko na jedzenie i właśnie pampers [emoji16][emoji16]
Teraz też nie jest źle , po prostu leży sobie i coś tam kwęka ale trzeba patrzeć bo on to się już sam z boku na bok przekręca więc żeby czegoś nie zmajstrowal

reklama
Do góry