reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mój te też tak dużo jak Twoja Klaudia [emoji16]
Wczoraj byliśmy u pediatry i Filip waży już 3790g, przytył 400g od soboty do czwartku [emoji16][emoji16][emoji16]

To też taki glodomorek [emoji7]
Moja od piątku do środy przybrała 250g. I waży juz 3960 a w czwartej dobie ważyła 3550 :p
My idziemy do pediatry w poniedziałek. Co tam będzie robione przy dziecku ? Jak wygląda taka pierwsza wizyta ? Dostałaś skierowanie na bioderka ?

reklama
Jaka by nie była to dla was będzie najlepsza w świecie. Choć przy dwóch starszych braciach może będzie mieć syndrom księżniczki:D
Swoją drogą fascynujące jest to że z tych samych genów powstają nowe życia, nowe organizmy o tak różnych charakterach :)
Ja też jestem bardzo ciekawa jaki będzie jedyny syn :)
Syndrom księżniczki powiadasz:)
Dla mnie to też jest magia jak taki człowiek się kształtuje i każde dziecko z tych samych rodziców jest inne.

A nie myślisz, że może zależeć po prostu od osoby, organizmu, tego jak przeszedł poród, jak duże miał nacięcie itp? Tobie się super zagoiło, wiemy to, już kilka razy nas powiadomiłaś jak pielęgnujesz krocze i ile razy dziennie czym psikasz, ale nie podważaj tego jak ktoś inny dba o siebie, jak nie znasz sytuacji ;)
Dokładnie to zależy :) ja przy pierwszym porodzie miałam nacinane krocze a z miesiąc mi się goiło na tyłku siedziec nie mogłam a też dbałam o wszystko . Przy tym prodzie też byłam nacinana i na drugi dzień mogłam usiąść praktycznie wcale nie bolało . Można tak samo dbać o rane wietrzyc psikac itp ..a raz będzie się goic miesiąc a raz kilka dni

Ja nie mogę siadać ani chodzić bo wyszły mi na tyłku 3 mega wielkie hemoroidy po porodzie :( myslicie że one znikną? Polecacie jakaś maść ?

Druga sprawa jest taka że maluszek teraz po porodzie ciągle śpi i nie chce jeść. To normalne? Myślicie że później zglodnieje? Jadł po12 w nocy. Koło 10 5 razy pociągnął piers i teraz znowu ciagl3 śpi. Od czasu do czasu ulewa mu się też wodami plodowymi bo się nałykał.
Śliczny chłopczyk :* <3

reklama
Do góry