reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
To trochę tak jakbyś zarzucała Malwinie że źle pielęgnuje krocze.
Musisz wiedzieć że to nie zależy tylko od pielęgnacji .. w którym miejscu szew , jak bardzo nacięte jest ..
Sory ale jakby mi ktoś powiedział że mi się rana po CC źle zagoiła i się ropi bo źle pielęgnowałam to chyba byśmy się nie lubily [emoji16][emoji16] każdy organizm jest inny.
To nawet tak jak z ubiorem Kornelki. Ty ją ubierasz tak jak dawniej . Mnie tak nawet nie obwijali i mówisz że jej to odpowiada i nic się jej nie dzieje .. a ja mojego jak 4 dni po porodzie ubrałam w pajac to miał potowki.. inny organizm i tak samo jest z kroczem [emoji39]
Moja mama w samym pampersie [emoji23] ja w samej bieliźnie. Syn w samych majtkach [emoji23]
Ale u nas tak gorąco że inaczej się wytrzymać nie da [emoji33]
Mnie też po Aleksie się rana ciapała, a pamiętasz pisałam Ci ze wymaz czysty i pytanie czemu. Ja podejrzewam, że bym gorzej dochodziła do siebie po na cięciu krocza niż po cc [emoji23]
Jakoś mi się wydaje że tam jest dużo bardziej wrażliwe miejsce niż brzuch [emoji23]

Ja nie mogę siadać ani chodzić bo wyszły mk ń tyłku 3 mega wielkie hemoroidy po porodzie :( myslicie że one znikną? Polecacie jakaś maść ?

Druga sprawa jest taka że maluszek teraz po porodzie ciągle śpi i nie chce jeść. To normalne? Myślicie że później zglodnieje? Jadł po12 w nocy. Koło 10 5 razy pociągnął piers i teraz znowu ciagl3 śpi. Od czasu do czasu ulewa mu się też wodami plodowymi bo się nałykał.
To normalne ze spi.. spokojnie teraz wiekszosc czasu bedzie spac ;) a dzieciatko nie potrzebuje duzo na poczatku,nie martw sie :*
Jest sliczny ❤❤❤❤❤ naprawde ❤❤❤❤
Pupcie smaruj aesculanem i sprobuj wkladac je z powrotem do dziurki :*
Odpoczywaj mamusiu :*

Moja mama w samym pampersie [emoji23] ja w samej bieliźnie. Syn w samych majtkach [emoji23]
Ale u nas tak gorąco że inaczej się wytrzymać nie da [emoji33]
Mnie też po Aleksie się rana ciapała, a pamiętasz pisałam Ci ze wymaz czysty i pytanie czemu. Ja podejrzewam, że bym gorzej dochodziła do siebie po na cięciu krocza niż po cc [emoji23]
Jakoś mi się wydaje że tam jest dużo bardziej wrażliwe miejsce niż brzuch [emoji23]
Hyhyhy u mnie chlodniej i mamy koszulki ,a malutka body z krotkim hyhy ale wczoraj tak chodzilismy po domu jak wy dzis :D

A nie myślisz, że może zależeć po prostu od osoby, organizmu, tego jak przeszedł poród, jak duże miał nacięcie itp? Tobie się super zagoiło, wiemy to, już kilka razy nas powiadomiłaś jak pielęgnujesz krocze i ile razy dziennie czym psikasz, ale nie podważaj tego jak ktoś inny dba o siebie, jak nie znasz sytuacji ;)

Jeju.. spokojnie. Ja ogólnie przestaje chyba tutaj pisac i czytać, bo ciagle mam wrażenie jakby.. a zreszta nieważne. Później dopisałam przecież o organizmie itd i nikogo nie podważam wiec wyluzuj troche, bo chyba niektórzy po ciąży przewrażliwieni się stają na każdym punkcie. Daleko tak nie da się zajechac, trochę luzu więcej.. ;)

Miłego popołudnia wam. Ja zajmę się chyba po prostu na 150% życiem i tutaj przyjemnościami niż „doradzaniem” czy coś pisaniem jak to u mnie, bo widze ze niektórzy złe odbierają. Bywa i tak. Ja wiem w jakim kontekście pisałam i nikt się nie „wywyższa” z tego powodu, ze po porodzie już po tyg jestem na chodzie i wszystko podgojone ładnie :) po prostu chciałam pomoc innym, które się męczą z bólami pieczeniem i rwaniem rany, wiec serio popatrz na świat z innego kąta, bo nikt tu nei atakował, a Ty to zrobiłaś ;)

No, bo taka jest malutka, a niby 3 kg ma. Jestem ciekawa jak przyjdzie położna w przyszłym tyg ile przybrała, bo mleka coraz więcej pije. Lacznie 2 h na cycu w ciągu dnia i z 80-100 ml mleka z butli. Wczoraj robiła terror i jadła co 15 min chyba z 6 razy i narobiła z 6 razy do pampersa xd

I poszła w końcu spać po 1:30 i spała do 5 [emoji5]
Łącznie dwie godziny w ciągu dnia ? ❤️
Zazdroszczę :D moja dwie godziny to czasem za jednym razem [emoji23]

Musisz wiedzieć że to nie zależy tylko od pielęgnacji .. w którym miejscu szew , jak bardzo nacięte jest ..
Sory ale jakby mi ktoś powiedział że mi się rana po CC źle zagoiła i się ropi bo źle pielęgnowałam to chyba byśmy się nie lubily [emoji16][emoji16] każdy organizm jest inny.
To nawet tak jak z ubiorem Kornelki. Ty ją ubierasz tak jak dawniej . Mnie tak nawet nie obwijali i mówisz że jej to odpowiada i nic się jej nie dzieje .. a ja mojego jak 4 dni po porodzie ubrałam w pajac to miał potowki.. inny organizm i tak samo jest z kroczem [emoji39]

Następna.. dobra żegnam kobitki. Jak spadnie poziom hormonów po ciąży (albo i nie) to może i się dołączę kiedyś do dyskusji. Bo niemile jest to jak wy skaczecie teraz do mnie i osadzacie mnie a ja chciałam dobrze i nic złego nie miałam na myśli. Ale płeć żeńska tak ma niestety, dopisuje sobie swój scenariusz.

Już nie ubieram pajaca po domu, tylko na noc. Bo rzeczywiście przyznałam racje, ze lepiej w body z krótkim i żeby nóżki oddychały i ciałko całe :) ale to trzeba jeszcze czytać uważnie kogoś wypowiedzi, a nie między wierszami i później dopisywać swoje teksty i wmawiać mi co niby ja miałam na myśli.

Nie jestem cofnięta intelektualnie, wiem takie rzeczy ;) po prostu złe odebralyscie a ja inaczej miałam na myśli i tyle. Chyba zmiana pogody nie służy i tyle.

Miłego wszystkim ;)

reklama
A my po pierwszej nocce w domu. Wczoraj wyszliśmy ze szpitala [emoji5]
Natalka jest zachwycona bratem. Pomagała przy kąpaniu. Dostała na prezent od braciszka misia zajączka i cały czas z nim chodzi i go przytula [emoji5]
Zobacz załącznik 886700
Zobacz załącznik 886701
Jednak podusia motylek nie zdała egzaminu w nosidełku. Nie podkładałam mu jej w ogóle.
Śliczny maluszek [emoji5] u mnie też już prezenty czekają [emoji16]
@Vanilia120 gratulacje! Moj pierwszy porod wygladal pidobnie do Twojego, tez m.in.glowa nie schodziła przez pełny pęcherz, tez na dupie nie mogłam usiąść po... Ale masz to za sobą, teraz będzie tylko lepiej!!! Ciesz się synkiem!

@asia0509 dla Ciebie również gratulacje:)

@Gienio - powodzenia, trzymam mocno kciuki!!!:*

@martini31 powodzenia kochana, będzie dobrze!

U mnie w nocy dziś okropna burza była...nie śpię od 3. Skurcze przeszly:(:(:(:( dramat, a taka miałam nadzieję... W nocy oblana potem dosłownie byłam i jakiś wilczy głód atakował. Chyba czas nastawić się na termin wywoływania. Ironia losu!!!! Leżeć 4 miesiące... prawie że się wieszać z powodu dołka psychicznego....tyle kłótni niepotrzebnych,bo jakbym mogła być na chodzie, to też mniej bym się czepiała.... I co....ech ech...
Niestety nie mamy wpływu na to, kiedy dziecko chce wyjść. Też już zaczynam się stresować.
@karkula309 masakra z tym ustąpieniem miejsca , zero wychowania :/

A ja powiem Wam, że wczoraj mega się zdziwiłam. Byliśmy z mężem w Lidlu, kolejki mega mega długie. No to ustawilismy się na końcu i stoimy ( oczywiscie każdy glowe w drugą stronę zeby nie przepuścić)
W pewnym momencie podeszła do mnie pracownica i mówi, że mam podejść tam do kasy nr 2 zaraz przyjdzie Pani i nas osobno obsłuży... aż szczęka mi opadła, że specjalnie kase otworzyli :) ale miło:)
Musialybyscie widzieć miny tych ludzi przede mną :D :D :D
Miło, że specjalnie otworzyli kasę [emoji1]
Tak, na poniedziałek [emoji16] Ale u mnie cisza[emoji16] skurcze wczoraj na ktg miałam, ale słabe do 60-70 dochodziły, ale to już od jakiegoś czasu są. Czop mi odszedł, położna mi potwierdziła i teraz tylko plamię. Szyjka niby się przygotowuje. Rozwarcie za małe [emoji16] A ja się w dzień dobrze czuję, noce gorzej bo spać nie mogę.
Teraz korzystam jeszcze z pięknej pogody i robię km na spacerach [emoji16]
W środę mam się zgłosić na kontrolne ktg[emoji85][emoji23]
Skoro czop odszedł, to już pewnie niedługo [emoji5] mnie tylko kłuje na dole. Trochę czopa odeszło dwa tygodnie temu i słabe skurcze łapią [emoji849] może urodzimy tego samego dnia [emoji846]
Wszystko ksiazkowo, aczkolwiek powiedział ze twardnienie brzucha wskazuje na to ze tak jakbym tydz dotrzymała było by idealnie, 18akurat mam urodziny :) mała wazy 3kg, na 20mam mieć ktg jakby się nic nie wydarzyło do tego czasu... tylko ja mam ciśnienie 145/90 mam sobie je kontrolować codziennie, żebym jakiejś rzucawki nie dostała podczas porodu, mam ostatnie mało wyraźne zdjęcie ale usta jak nic moje [emoji14] oczywiście rączka od ( miesięcy na główce musi być, nóżki gin powiedział ze już by się nie zmieściły :pZobacz załącznik 886771
Piękne zdjęcie [emoji5] mam nadzieję, że to ciśnienie tak wysokie ze stresu.
Z nieco innej beczułki :) zobaczcie co mój planowy szpital wrzucił wczoraj na swój funpage:) ponoć nowy nabytek do dyspozycji rodzących... porodowek jest chyba 5 więc takie jedno "łóżko" to i tak niewielka szansa na poród w tym... Niemniej wygląda ciekawie. Nigdy takiego nie widziałam
Co to za fotel [emoji28] ciekawe, czy wygodniej się rodzi. Podobno lepiej w siedzącej pozycji niż leżącej. Ciężko w Polsce jest z porodami w wodzie. Chyba można tylko do określonego rozwarcia.
Witamy ! 10.37 urodziła sie Astrid maleństwo ma 2750g , 50 cm dostała 10 pkt jak sie spionizuje ogarnę zdjecie
Gratulacje [emoji4] wcale nie bardzo malutka Astrid. Czekamy na zdjęcie małej gwiazdeczki.
Kurcze ja się boję serio. Wasze dzieci mają ok 3000 lub mniej a moja na USG z 38tyg miała już 3200 :errr::szok::baffled:
Matko i córko czy ja urodzę???? A jestem.juz w 41 tyg :(:( ja się popłaczę.zaraz :(
Może szacunkowe pomiary będą zawyżone [emoji6] trzymam kciuki, by mała w końcu się zdecydowała.

Ja też czekam na rozwój sytuacji. Mam nadzieję, że Alex czeka, by się równo w terminie urodzić.

Do góry