reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
I to jak. Od 3 godzin mam takie bardziej intensywne i chyba zaczne sobie mierzyc. Ale nie chcialabym znowu jeccac 50km w jedna strone po to, żeby sie dowoedziec ze jeszcze za malo sie dzieje, zeby mnie zostawili do porodu..
Dlatego ja nie pojadę jak nie będę miała co 5 min. A w Poniedziałek niech się dzieje co chce

Mnie już nic nie boli :) zależy od częstotliwości pielegnacji wszystkiego i ruszania się, a nie leżenia itd :)
A nie myślisz, że może zależeć po prostu od osoby, organizmu, tego jak przeszedł poród, jak duże miał nacięcie itp? Tobie się super zagoiło, wiemy to, już kilka razy nas powiadomiłaś jak pielęgnujesz krocze i ile razy dziennie czym psikasz, ale nie podważaj tego jak ktoś inny dba o siebie, jak nie znasz sytuacji ;)

Mnie już nic nie boli :) zależy od częstotliwości pielegnacji wszystkiego i ruszania się, a nie leżenia itd :)
To trochę tak jakbyś zarzucała Malwinie że źle pielęgnuje krocze.
Musisz wiedzieć że to nie zależy tylko od pielęgnacji .. w którym miejscu szew , jak bardzo nacięte jest ..
Sory ale jakby mi ktoś powiedział że mi się rana po CC źle zagoiła i się ropi bo źle pielęgnowałam to chyba byśmy się nie lubily [emoji16][emoji16] każdy organizm jest inny.
To nawet tak jak z ubiorem Kornelki. Ty ją ubierasz tak jak dawniej . Mnie tak nawet nie obwijali i mówisz że jej to odpowiada i nic się jej nie dzieje .. a ja mojego jak 4 dni po porodzie ubrałam w pajac to miał potowki.. inny organizm i tak samo jest z kroczem [emoji39]

A nie myślisz, że może zależeć po prostu od osoby, organizmu, tego jak przeszedł poród, jak duże miał nacięcie itp? Tobie się super zagoiło, wiemy to, już kilka razy nas powiadomiłaś jak pielęgnujesz krocze i ile razy dziennie czym psikasz, ale nie podważaj tego jak ktoś inny dba o siebie, jak nie znasz sytuacji ;)
Ja mialam strasznie duze naciecie i jakos nadal ciagnie ,a tez dbam o krocze.. :( jak popsikam octanoseptem to mnie tak pali i szczypie ze szok.. :/

Ja nie mogę siadać ani chodzić bo wyszły mi na tyłku 3 mega wielkie hemoroidy po porodzie :( myslicie że one znikną? Polecacie jakaś maść ?

Druga sprawa jest taka że maluszek teraz po porodzie ciągle śpi i nie chce jeść. To normalne? Myślicie że później zglodnieje? Jadł po12 w nocy. Koło 10 5 razy pociągnął piers i teraz znowu ciagl3 śpi. Od czasu do czasu ulewa mu się też wodami plodowymi bo się nałykał.

Załączniki

• 20180810_143233.jpg
    20180810_143233.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 148
reklama
Do góry