reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Musisz bardziej sie postarac :D Ja jeszcze nie mialam zadnego ktg, po terminie mam sie dopiero zglosic jesli nie urodze :) I nawet nie wiem jak u mnie sytuacja, bo jak bylam na ostatniej wizycie u gina po miesiacu to nie badal mnie. Jedna wielka niewiadoma :D
Nieźle[emoji16] ja już miałam 4 razy ktg. Z tym, że dwa przed 30 tc.
Śmieje się, że chodzimy codziennie na spacery 5km i wychodzę to jajko w końcu[emoji85][emoji23][emoji23]
Zostawię. Ale myślałam , że przyda się od początku a nie, że będzie trzeba jeszcze dokupywać :huh:
Ale to jest dobre di kataru. A jak coś to możesz na razie gazikami albo pałeczkami czyścić. Byleby nie za głęboko[emoji4] Na szkole rodzenia też tak mówili[emoji4]

reklama
[Emoji23] cztery porody były po moich wróżbach :D @GorzkaPomarańcza , @Mikasa7 , @Biedroneczka10 i @Avalia jeszcze się ociągają [emoji23]
Hehehe jeeeeest jakiś znak,w końcu o mnie wspomnialas, teraż jestem spokojna:D skurcze czuje że będą męczyć całą noc... A ludzilam się,że będzie jak z synem, pyyyk odejdą wody i jedziemy. A tu trzeba swoje wycierpiec.

@kasiak85 @.rudzielec czyli wizyty udane, ważne ze z dzieciaczkami wszystko dobrze :)

@Mikasa7 cieszę się, że zbliżyłaś się z mężem :) szczerze Wam kibicuję ;)

Ja bym torbę zabrała.
Dzięki Kochana:) mąż dziś dziwnie mi się przyglądał z uśmiechem,aż serce mocniej zabiło. Zapytałam go co się tak gapi, czy mu się podobam:D to się usmiechnal:D mam nadzieję,że uczucie powraca. Zaraz wraca z kosza, to spróbuje pogonić skurcze i mloda:)

Mialam pisac to samo [emoji23] ile ja bym dala za taki porządny deszczyk [emoji5] choć wiem, że dla rolników teraz nie czas na deszcze, bo u nas jeszcze żniwa...Chyba jeszcze wysoko, ale nie martw sie moze Ci niedlugo sie obnizy w tempie ekspresowym :)

Ja po dzisiejszym USG i badaniu mam teraz taki ból brzucha i takie spiecia w krzyżu, ze szok i co chwile latam do wc[emoji22] wzielam prysznic, ale nie pomoglo. Wiec wzielam nospe i sie położyłam i czekam aż mi trochę przejdzie. A mieliśmy iść dziś na spacer z Mężem :(
Ja też po dzisiejszej wizycie dostałam bóli krzyża :(

@KatiNails @Ewka34 ja się tak poce a jeszcze brzuch mam :) nie chce wiedziec jak bede ociekac po porodzie :D
Kochana ja to teraz już trochę mniej. Ale pierwsze półtora tygodnia to się budziłam w koszulce całej mokrej jakbym w niej spod prysznica wyszła. Łóżko całe mokre, to samo poduszka i kołdra. Nie że wilgotne. Dosłowne wszystko mokre razem ze mną.

A jeszcze dzisiaj w szpitalu byłam na USG na oddziale poporodowym i te wszystkie mamusie z dzieciaczkami slodziaczkami :)
U mnie w szpitalu jest remont i właśnie przy okazji zobaczyłam że rzeczywiście jest ciasno bo musieli trochę oddziału oddać na patologie i ginekologię w dramatu nie ma. Zresztą liczę że będę tam 2 dni:)[/QUO
[Emoji23] cztery porody były po moich wróżbach :D @GorzkaPomarańcza , @Mikasa7 , @Biedroneczka10 i @Avalia jeszcze się ociągają [emoji23]

Moze ustaw mnie gdzieś też w końcu bo serio już mam dość czekania na jakikolwiek objaw ;)

reklama
A ja dziewczyny na wizycie dostałam skierowanie do szpitala. Pani doktor nie podoba sie tetno malego :( niskie znowu wychodzilo :( mam nadzieje, że wszystko ok.. Ale nie jade od razu, mąż jest teraz w pracy a jak wroci ok 23 to chce zeby sie troche przespal a pytalam lekarki i moge jechac jutro z samego rana. Trzymajcie kciuki zeby z małym było wszystko dobrze :( ja mialam rozwarcie na opuszek ale zrobila mi masaz szyjki i niby ostatecznie wyszlo na 2.5 cm. Masaz nie bolal, byl tylko troche nieprzyjemny wiec moze delikatnie tylko zrobila bo pamietam, ze pisalyscie, ze Was mocno to bolalo.. Skurcze pojawily mi sie na ktg i sie utrzymuja caly czas ale delikatne i nie mierze jeszcze jak czesto. Bardziej wkurza mnie to, ze boli też krzyż jak czuje skurcz. I glowa od kilku godzin boli coraz bardziej. Czy Was bolala glowa przed lub w trakcie porodu?

Do góry