reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Zawsze mnie zastanawia o czym śnią takie maluszki kiedy się tak słodko uśmiechają przez sen. Na 56 mam tylko kilka szt body, 3pajace, 2kaftaniki i 2półśpiochy a reszta na 62. Chyba za mało. No nic jak będzie trzeba wyślę męża niech dokupi rozmiar 56.
Moja przez sen jakby biegla.. ma czasem przyspieszony oddech i nogi jej chodza ;) czasem pojedynczy placz.. czasem usmiech.. tez sie zastanawiam co jej sie sni takiego..

reklama
Ja tam się cieszę, że ma te 2700, bo moja lekarka mnie straszyła hipotrofią... A ten lekarz powiedział, że się Młody urodzi 3kg albo troszkę więcej :) a torbę na Twoim miejscu bym wzięła na wyjazd do rodziców. Zawsze to komfort psychiczny będziesz miała ;)
Tak się zastanawiam jak waga Maluszka @Vanilia120 bo u niej chyba też mały Bąbelek miał być :)

U nas 4 dni do porodu i waga Małego ponad 2800 gram

Dziękuję Ewa. U mnie dupka i bz. Co ciekawe nawet gin dziś stwierdził że wciąż mi się brzuch nie obniżył. Na poniedziałek ost ktg i skier do szpitala na indukcje. Niefajnie bo pierwsze dwie próby to u nas to podanie oksy i czekanie na rozwój sytuacji.moze być więc tak że męczysz się A nic nie postępuje i w efekcie wracasz z brzuchem na oddział. Dopiero trzecia próba musi skończyć się porodem i wówczas gdy oksy nie działa to przebijają pęcherz.
Ja już straciłam nadzieję że mój syn się w ogóle urodzi. On chyba chce tam siedzieć do 18tki Co najmniej, i matki prośby groźby ani nic innego, nie przynosi skutków.
Wciąż rozumiem że gdybym nie czuła skurczy, bolu itd mogłabym myśleć że nic się nie dzieje A ja w tej ciąży czułam się niekiedy naprawdę bardzo źle. Tym ciężej mi się pogodzić z rozwojem sytuacji. A raczej z jego brakiem... :(
No wlasnie, tez czulas sie zle.. a jakies rozwarcie? Cokolwiek? Moze jak delikatne rozwarcie to ci balonik wloza zamiast oxy? A brzuszek u wielorodek obniza sie nawet w dniu porodu ,wiec sie tym nie martw :* mi sie mocno obnizyl w sobote,co wam pisalam ze mam go miedzy nogami az,a w nd urodzilam ;)

Hej dziewczyny mam do Was pytanie. Na ostatnim usg okazało się, że mój synek jest dwukrotnie owiniety pepowina wokół szyi. Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji ?? Lekarz kazał się nie martwić Ale ja i tak się boję żeby maleństwo się nie udusilo. Termin cc mam na 28 września

Możecie polecić jakiś biustonosz do karmienia , ale usztywniana miseczka ? Żeby bym taki jak normalny stanik, nie miękki , bo nawet bokserki nie założę , bo cycki wyglądają jak u starszej Pani .. najlepiej usztywniany. Jak by był push up to bez bym nie pogardziła :D

Możecie polecić jakiś biustonosz do karmienia , ale usztywniana miseczka ? Żeby bym taki jak normalny stanik, nie miękki , bo nawet bokserki nie założę , bo cycki wyglądają jak u starszej Pani .. najlepiej usztywniany. Jak by był push up to bez bym nie pogardziła :D
Ja tez miekkiego juz nie zaloze.. mam moj stary sprzed ciazy ;) jest mi ciut za maly ale trzyma biust :D

reklama
No wlasnie, tez czulas sie zle.. a jakies rozwarcie? Cokolwiek? Moze jak delikatne rozwarcie to ci balonik wloza zamiast oxy? A brzuszek u wielorodek obniza sie nawet w dniu porodu ,wiec sie tym nie martw :* mi sie mocno obnizyl w sobote,co wam pisalam ze mam go miedzy nogami az,a w nd urodzilam ;)
Jeszcze tydzień temu nie miałam rozwarcia. Gin mi zrobił wtedy masaż i niby wymasowal rozwarcie na półtora centa. Niemniej mały wysoko był choć ja czułam jak mi biodra rozpiera. To właśnie przyprawia mnie o dreszcze . Że bolało jak diabli, jak przy porodach z dziewczynami niekiedy i nie wyszło nic, nawet rozwarcie. To jaki mnie teraz poród czeka??? :( do tego to święto w przyszłym tygodniu to nie wiem czy indukcje będą robić :(

Do góry