reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczynki,
Melduję się po wizycie :) dziś u mas 38+1 i Maly wazy 2700, przez 3 tygodnie przybrał 300g [emoji173] wody, przepływy wszystko w normie :D a tam na dole wszystko jeszcze trzyma, ale wszystko się może zdarzyć [emoji12]
Pan doktor ma dyżury od 23 do 26 i wtedy będzie chciał mnie urodzić jeśli nic się nie zadzieje samo do tej pory ;)
Super, że wszystko dobrze. Moja dziś ważyła 3kg a mamy 37.4 i ja się zastanawiam czy nie mało ale jak widać niepotrzebnie.

reklama
AF915C82-B072-4C07-9353-B08D2CD288FA.png
Dziewczyny możecie polecić matę edukacyjna? Jest tego tyle ze glowa mała i nie wiem co wybrać.

Załączniki

• AF915C82-B072-4C07-9353-B08D2CD288FA.png
    AF915C82-B072-4C07-9353-B08D2CD288FA.png
    3,7 MB · Wyświetleń: 356
A ja dzisiaj po kolejnym ktg..i co?? Dupsko![emoji16] skurcze się pisały, ale takie jak ostatnio do 70... więc luzik. Nic się nie dzieje. Mimo, że czop mi odszedł i w ogóle[emoji4] rozwarcie dalej takie samo..[emoji16] lekarz kazał mi przyjść dzień po terminie na ktg[emoji16][emoji23][emoji23]
Musisz bardziej sie postarac :D Ja jeszcze nie mialam zadnego ktg, po terminie mam sie dopiero zglosic jesli nie urodze :) I nawet nie wiem jak u mnie sytuacja, bo jak bylam na ostatniej wizycie u gina po miesiacu to nie badal mnie. Jedna wielka niewiadoma :D

Haha, chcialabym:D ale myślę,że zdążę Was poinformować,że jadę na porodowke:D

Jutro termin, może pójdzie co?:D

A Ty na kiedy masz termin kochana? Bo mi umknęło?

Powiem Wam że są dziś skurcze. Są bolace, ale nie jakoś strasznie. Mam wysoki próg bolu,ale z synem jak odeszły wody to skurcze były od razu co 3,4 min. Co prawda zjadłam przy nich obiad,ale wiedziałam że trzeba się zbierac:D
A czy Wy przy skurczach też mieliście brzuchu twarde jak skała od góry?

Ja już jestem po terminie :D czekam jak na bombie zegarowej. Mała bardzo nisko i skurczy i rozwarcia brak : D

A ja kupowałam bo "wszystko mi się przyda" i tym sposobem muszę sprzedać trochę rzeczy. Brat ze szwagierka nie chcą używać tych rzeczy więc nie mam komu dać. Podgrzewacz ze sterylizatorem, rogal do spania, przewijak.
Im dałam podkłady, wkłady poporodowe, krem na ciemieniuche, ubranka zbieram, szczotka do butelek.
Myślę nad aaspiratorem do noska. Dzisiaj chciałam użyć ale nie dało się włożyć do noska. Za mała dziurka. Muszę kupić gruszkę

Mi rogal pomaga przy karmieniu, siedzę na łóżku i mam w tej luce na rogalu mała i leży prawidłowo i jej się nie ulewa i zasypia ;)
IMG_0832.JPG

Załączniki

• IMG_0832.JPG
    IMG_0832.JPG
    581,7 KB · Wyświetleń: 365
reklama
Dopakowałam do walizki do szpitala jeszcze jedną koszulę do karmienia na ramiączkach to razem mam 5szt bo tak gorąco to się przyda pewnie. Dopakowałam kilka szt malutkich dżemów, wafle ryżowe, biszkopty i 2op owsianki takiej instant. Mój mąż będzie z dziećmi sam do środy 15ego zanim przyjedzie moja mama więc wolę mieć cos drobnego do pojedzenia w szpitalu. Dopakowałam jeszcze czapeczkę nakładaną taką bez wiązania i 2body z krótkim rękawkiem. Wyciągnęłam pól paczki pampersów bo miałam spakowane op 43szt a to za dużo. Jak będzie trzeba mąż dowiezie.
Tak się zastanawiam, jedziemy jutro na weekend do moich rodziców to jest 115km w jedną stronę i nie wiem czy brać torbę do szpitala w razie w? Jakby coś się zaczęło dziać to i tak chciałabym wracać do Gdańska rodzić bo cc i tą torbiel najlepiej jakby mi wycięli w szpitalu klinicznym tu Gdańsku.

Do góry