reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Zresztą ja cały porod miałam zamknięte oczy :D albo w sufit patrzyłam żeby lepiej skupić się na prawidłowym oddychaniu wtedy mniej boli ale to prawda , nie krzyczałam mniej bolalo , mam porównanie z pierwszego porodu gdzie nie skupiłam się na prawidłowym oddychaniu :)
Ja ciągle się darlam , jak by mnie ze skóry obdzierali. Ale to przez bóle krzyżowe. Jak by mnie ktoś młotkiem tłukł..

Mój mały też ma duże stopy :) ale to po tatusiu, bo ma rozmiar stopy 47 [emoji16][emoji16][emoji16]
Ło matko... Mój też ma taki rozmiar... biedne dzieci[emoji23][emoji23] u mnie już w 34 tc lekarz stwierdził, że ma bardzo duże paluszki u nóg i pytał, czy przyszły tata też takie ma[emoji23][emoji23][emoji23]
Ja ciągle się darlam , jak by mnie ze skóry obdzierali. Ale to przez bóle krzyżowe. Jak by mnie ktoś młotkiem tłukł..
Klaudia zobrazowałaś to w dechę![emoji16][emoji16] jesteś wielka[emoji16][emoji23][emoji23]

Ostatnia edycja:
Dziewczynki,
Melduję się po wizycie :) dziś u mas 38+1 i Maly wazy 2700, przez 3 tygodnie przybrał 300g [emoji173] wody, przepływy wszystko w normie :D a tam na dole wszystko jeszcze trzyma, ale wszystko się może zdarzyć [emoji12]
Pan doktor ma dyżury od 23 do 26 i wtedy będzie chciał mnie urodzić jeśli nic się nie zadzieje samo do tej pory ;)

Ło matko... Mój też ma taki rozmiar... biedne dzieci[emoji23][emoji23] u mnie już w 34 tc lekarz stwierdził, że ma bardzo duże paluszki u nóg i pytał, czy przyszły tata też takie ma[emoji23][emoji23][emoji23]Klaudia zobrazowałaś to w cechę![emoji16][emoji16] jesteś wielka[emoji16][emoji23][emoji23]

Nie wspominam tego dobrze :p

@klaudiaa975
Moje zakupy wyprawkowe były dość skromne i czasem się zastanawiałam "a może jeszcze to kupić albo to..." ale jak przychodziło co do czego to rezygnowałam z niektórych zakupów np nie mam przewijaka, organizera na łóżeczko, bujaczka..
Mam pożyczony laktator ręczny medela i jeżeli będę potrzebowała używać często to mąż mi kupi elektryczny. Bujak chcę mieć ale to decyzja do podjęcia dopiero po porodzie. Karuzeli do łóżeczka też nie mam i jeżeli ktoś zapyta o jakiś prezent dla dziecka to właśnie wskaże takie rzeczy :) ubranek mam na razie sporo na pierwsze miesiące a mam też ciotkę "wariatkę" w pozytywnym znaczeniu która mieszka w Austrii i nakupowała mi nowych ubranek z Disneya dosłownie za centy już w rozmiarach na przyszły rok.
Cieszę się ze moje oczy nie uległy tym wszystkim pięknym drobiazgom a przy okazji zasobność portfela drastycznie nie spadła. Pisałaś że masz niektóre rzeczy które są niepotrzebne a w rodzinie ma się pojawić jeszcze jedno dziecko. U nas jak byliśmy mali to dużo rzeczy wędrowało Po rodzinie a w razie potrzeby wracało :)

A ja kupowałam bo "wszystko mi się przyda" i tym sposobem muszę sprzedać trochę rzeczy. Brat ze szwagierka nie chcą używać tych rzeczy więc nie mam komu dać. Podgrzewacz ze sterylizatorem, rogal do spania, przewijak.
Im dałam podkłady, wkłady poporodowe, krem na ciemieniuche, ubranka zbieram, szczotka do butelek.
Myślę nad aaspiratorem do noska. Dzisiaj chciałam użyć ale nie dało się włożyć do noska. Za mała dziurka. Muszę kupić gruszkę

A ja kupowałam bo "wszystko mi się przyda" i tym sposobem muszę sprzedać trochę rzeczy. Brat ze szwagierka nie chcą używać tych rzeczy więc nie mam komu dać. Podgrzewacz ze sterylizatorem, rogal do spania, przewijak.
Im dałam podkłady, wkłady poporodowe, krem na ciemieniuche, ubranka zbieram, szczotka do butelek.
Myślę nad aaspiratorem do noska. Dzisiaj chciałam użyć ale nie dało się włożyć do noska. Za mała dziurka. Muszę kupić gruszkę
Zostaw sobie aspirator do noska. Jeszcze ci się przyda[emoji16]

reklama
Do góry