reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

I to byl taki ciagly bol jak na okres i ciagle napiecie lacznie z kluciem kregoslupa? To trwalo chyba z godzine. Zaczelam szukać w internecie a tam pisali o odklejaniu lozyska :/ tak sie wystraszylam, ze nawet jak minelo to dalej zasnac nie moglam. Postanowilam sobie, ze jak do ktorejs tam godziny nie przejdzie to sie pakuje i do szpitala ale do tego czasu zdazylo sie uspokoic

Tak to mogło być to, nie czytaj o takich bzdurach, łożysko masz okej. Bo nic Ci nie krwawiło prawdA?? Ja bym dziś dla świetego spokoju podjechała rano po śniadaniu kochana na SOR na ktg i na usg badanie sprawdzić szyjkę, rozwarcie, skurcze i tętno ciśnienie dzidzi :)

reklama
Ale spioszek cudny [emoji7] ja juz chyba sie przelaczylam na tryb wstawanie w nocy co pare godzin :D

To dobrze hah chyba poród coraz bliżej :) ja spie po 3-5 h i czuje się wypoczęta jak po 7-8 i od rana prysznic, karmienie małej, pieluszka jej, snaidsnie Bartus robi i wychodzi z psem a ja ogarniam wszystko inne co mi się nasunie do rąk w domu do zrobienia. Dziś mamy w planach poodkurza Bartek, wyczyści w środku lodówkę porządnie, ja umyje podłogi, bo lubię. Przygotujemy obiad i pojedziemy do mojej pracy zawieźć już wypełnione dokumenty z tym macierzyńskim itd, do sinsay wejdę i może jakaś sukienkę do 30 zł bym sobie kupiła skoro już jestem taka szczupła hah. No i do carrefoura zajedziemy po przysmaki dla piesek, świeże pieczywo, owoce jakieś itd :)

I weźmiemy mała na stelaż wózka i fotelik na to :) max nam to 2 h zajmie i ubiorę małej śpiochy i czapkę i tetrowa przykryje bo tam pewnie klima będzie skoro ma dworze 34 ma być.

A przed wyjściem przebierzemy, nakarmimy porządnie żeby dziecko spało jak anioł a rodzice pozałatwiali na spokojnie. A my od razu będziemy mieli sposobność wypróbować fotelik na stelażu jak to się gdzieś tam na zakupach prowadzi i wozi i trochę się uczyć podróżowania gdzieś tam. A w pt do urzędu miasta w Lubaniu to tez z 40 min w jedna stronę, w dwie z 1,5 h plus załatwienie tego z 30 min i tez mała podróż będzie :)

Ale spioszek cudny [emoji7] ja juz chyba sie przelaczylam na tryb wstawanie w nocy co pare godzin :D

I oczywiście dziękujemy [emoji5] śpi tak jak zabita a mamusia już głodna to chyba kanapki z nutella sobie zjem i będę miała od razu siły żeby wstać i znowu coś robić hhaha. A Tatuś śpi padnięty jakby to on rodził niedawno i spał po 3/5 h xd a śpi po 7-8 hahha i tak rano zamulony xd

Haha mnie też już nosi ale obiecałam sobie ze pierwszy miesiąc poświęcam dzieciom a nie pracy. Mąż jeszcze do poniedziałku na opiece na mnie. To on wszystko w domu ogarnia. Ja zacznę od wtorku [emoji23]
Zaraz chyba idę z małą na spacer poki chłodniej jeszcze. Damian zawiozl Aleksa do przedszkola i pojechał do mechanika z naszym autem.

Chyba bany podobne charakteru tzn jeśli chodzi o te ADHD itd gaha

No dobry pomysł :) my dziś znowu pójdziemy ale tak o 18 bo już chłodniej będzie a do południa musimy pozałatwiać sprawy :) ale w pt już 23 stopnie to np i 15-16 pójdziemy nawet na 2 h żeby ona oddychała i później lepsze spanie będzie, chociaż nie wiem czy da się jeszcze lepiej i spokojniej :)

Tak to mogło być to, nie czytaj o takich bzdurach, łożysko masz okej. Bo nic Ci nie krwawiło prawdA?? Ja bym dziś dla świetego spokoju podjechała rano po śniadaniu kochana na SOR na ktg i na usg badanie sprawdzić szyjkę, rozwarcie, skurcze i tętno ciśnienie dzidzi :)
Dzieki,, uspokoilas mnie [emoji8] niby nigdy do konca nie ufam internetom ale to jedyne co znalazlam i pierwszy raz mialam cos takiego. Nie mialam krwawienia ale pisali tez, ze bez krwawienia moze byc. Glupoty. Zastanowie sie, bo nie chcialabym lezec w tym ukropie w szpitalu jakby mnie zostawili [emoji14] chyba, ze cos sie dzisiaj zacznie dziac

Ehh szkoda gadać dziewczyny, skurcze co 8 minut poszłam pod prysznic dalej co 8 minut i po 3 h cisza nastała. Tzn jajakies tam dalej są ale co 10 minut jadę właśnie na 9 na ktg zobaczymy co w szpitalu powiedzą. Wymęczona jestem bo od 1 nie śpię:(

Oj biedna. Ale wiesz może się wyciszyło i zacznie znowu za pare h albo po badaniu usg i ktg znowu coś się ruszy :)

Jedz jedz sprawdzić obowiązkowo :)

Chyba bany podobne charakteru tzn jeśli chodzi o te ADHD itd gaha

No dobry pomysł :) my dziś znowu pójdziemy ale tak o 18 bo już chłodniej będzie a do południa musimy pozałatwiać sprawy :) ale w pt już 23 stopnie to np i 15-16 pójdziemy nawet na 2 h żeby ona oddychała i później lepsze spanie będzie, chociaż nie wiem czy da się jeszcze lepiej i spokojniej :)
No ja od wtorku po syna do przedszkola na 14 jeszcze będę z młodą chodzić :)

reklama
Dzieki,, uspokoilas mnie [emoji8] niby nigdy do konca nie ufam internetom ale to jedyne co znalazlam i pierwszy raz mialam cos takiego. Nie mialam krwawienia ale pisali tez, ze bez krwawienia moze byc. Glupoty. Zastanowie sie, bo nie chcialabym lezec w tym ukropie w szpitalu jakby mnie zostawili [emoji14] chyba, ze cos sie dzisiaj zacznie dziac

Do usług [emoji847] [emoji8] jasne, ale pamiętaj ze SOR i ktg badanie i ich np zalecenie żebyś została na obserwacje 2 dni czy coś nie wiąże sie z tym ze Ty musisz. Możesz odmówić i to Twoja decyzja i sprawa :) także jedz do południa sprawdzić i daj znać nam :)

Do góry