reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Już się trochę odstęp między skurczami skraca bo teraz jest między 10 a 15 minut. To chyba dobrze ?:( bo ja tego nie ogarniam. Skacze na piłce i mam nadzieję że coś się bardziej rozwinie. Czekam też aż mąż napali w piecu i wezmę sobie ciepły prysznic. Wtedy skurcze powinny się nasilic czy jak co jest?
Po ciepłym prysznicu moze się wyciszyc, jeżeli nie to się zaczyna.

reklama
Już się trochę odstęp między skurczami skraca bo teraz jest między 10 a 15 minut. To chyba dobrze ?:( bo ja tego nie ogarniam. Skacze na piłce i mam nadzieję że coś się bardziej rozwinie. Czekam też aż mąż napali w piecu i wezmę sobie ciepły prysznic. Wtedy skurcze powinny się nasilic czy jak co jest?

10-15 to już czas do szpitala jeśli są regularne ;)

Dziewczyny, jestem w tym temacie zielona więc pomożcie :) mam pytanie co do przewijania. Czy przy każdej zmianie pieluszki smarujecie pupke jakimś kremikiem/maścią? I jakich kosmetyków do tego celu używacie?

Nie, tylko 2 razy dziennie maścią bepanthen do sutkow jest i do pielegnacji pupy. Więcej nie, bo położna odradza, bo nie jest to korzystne dla skory dziecka, która przez zbyt duża ilość kremów oliwki itd zatyka się i nie oddycha i jest jeszcze gorzej niż gdyby w ogóle nie smarować. Także minimum. Pępek tez raz dziennie tylko. Pupę przemywam max 2 chusteczki nawilżone a później i tak przemywam tetrowa i woda czysta letnia. A kąpiel co 2gi dzień bo włoski i główka i ciałko się poci i w takim 2w1 bambino do włosów i ciała ;)

reklama

Ja tez w czwartek miałam nieregularne, w pt do południa tez i od południa do wieczora się regulowal odstęp pomiędzy nimi i od nocy do rana dopiero regularne także na pewno coś się zaczyna ale trudno powiedzieć kiedy się zacznie na dobre, bo każda z nas jest inna ;)

Do góry