reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja też już po ktg. Skurcze jednostajne na 25 % :D A jak przyszedł skurcz który czułam to ktg pokazało 5 %. Moja P. Doktor powiedziała żebym nie patrzyła na tą maszynę bo to sciema :) zbadała mi szyjke, mówi że jej już nie ma. I że teraz powinno się zrobić rozwarcie, że u pierworódek najpierw się skraca szyjka później robi się rozwarcie. A u tych co już rodziły to różnie to bywa. Chciała mnie zostawić w szpitalu na obserwacji, bo byłam u niej teraz na dyżurze i sugeruje że to się może coś dzisiaj zacząć skoro męczą mnie w nocy skurcze i konkretnie mi odchodzi czop no i szyjki brak ale doszlysmy do wniosku że lepiej będzie jak coś porobie w domu. Przepływy, wody są w normie. I jak w nocy nie wyląduje u niej na porodówce to mam podejść jeszcze jutro na wizyte.
Super !:)

Ja tam chętnie, ale to i tak jeszcze sporo z Was przede mną. Poza tym dziwne to ale serio bliskość porodu czułam bardziej 2 tygodnie temu niż teraz. Wyłączyłam myślenie tematycznie porodowe :p Jutro ktg i w sumie chodze tam tylko po to by spr tętno małego, choćby skurcze się pisały na 100 to o kant d.... to rozbić :D Co ciekawe jak myslałam o porodzie byłam wykończona fizycznie i bałam się że jak pojade do szpitala to po prostu niewyspana i zmęczona będę, a ostatnio nawet lepiej śpie :) Oczywiscie bolą biodra i żebra ale już przywykłam :) Jedyne co mnie przeraża to waga małego w momencie porodu. Boje sie że wyjdzie przed porodem że waży powiedzmy 4,5kg a oni będą mi kazać go kluć przez sn. Tak jak wcześniej bałam się cesarki i nadal się boje, tak myśląc o wadze Leona to jednak bliżej mi do cc niz sn :/
Od 4.5 chyba nie można rodzić sn. To chyba za duża waga .. a ile teraz wazy ? I który jesteś tydzień ?

Ja też długo nie zapomnę porodu. I z resztą cały ten czas... 9 miesięcy ciąży, ból porodowy, a teraz jeszcze problem z tą raną krocza. To wcale nie zachęca żeby jeszcze kiedyś to przechodzić.
Aczkolwiek na drugi dzień mówiłam, że Filip będzie jedynakiem, a od tamtej pory już kilka razy powiedziałam coś w stylu "jak kiedyś będzie drugie dziecko to..." [emoji23] Także sama nie wiem [emoji16][emoji16][emoji16]
Ja kilka lat po porodzie byłam przekonana, że Marta będzie jedynaczką. Z czasem przeszło, a druga rzecz Marta o rodzeństwo się upominała ;).

Dokładnie, zgadzam się w 100% apropo karmienia. Jeżeli nie ma takiej konieczności, to nie wiem po co tak wcześnie wprowadzać butelkę. Laktacja ma się ustabilizować wg tego ile maluszek potrzebuje pokarmu po to żeby piersi produkowały tyle mleka ile zapotrzebowania ma dziecko. A jak będziemy odciągać to zaburzamy to żeby samo się unormowało. Co innego później, za kilka tygodni myślę, że będę odciągać mleko żeby móc gdzieś wyjść itp.

Dzisiaj miałam kryzysową sytuację i odciągnęłam, bo musiałam jechać do szpitala do lekarza. Tak właśnie btw okazało się, że mam lekki stan zapalny krocza i dostałam antybiotyk :/

Ja np mialam straszny ból w piersiach od przedwczoraj i strasznie mi urosły, zrobiły się twarde i czuc było ze za dużo pokarmu to musiałam zacząć odciągać, a ulga niesamowita i tez tatuś może pokarmic tak jak mówiłam :) a czułam, ze jak nie zacznę to za pare dni zacznie się tam babrać i zastój się zrobi albo co gorsza jakieś zapalenie, bo czytałam dużo o tym. Także wisodmo każdy robi jak czuje i mu wygodnie :)

Biedna.. ale rozumiem cie.. tez bylam sama z pierwsza bo moj pracowal od rana do wieczora.. moze sprobuj ja oplukac ,moze tez jej goraco ;) moja teraz lezy jak żaba w pieluszce tylko,najadla sie i spi ale tez sie budzi w takie goraczki czesciej..
Tyle , że u mnie w pokoju jest znośnie. Nie ma duchoty czy takiego ciepła. W nocy jest zimno, muszę czasem aż okna zamykać. W dzień jest wporzadku. A i tak ma body długi lub krótki rękaw o pampersa. Po kąpieli zakładam na godzinę tylko skarpetki i polspiochy. W ciągu dnia ja przemywam żeby nie była upocona i uklejona mlekiem

reklama
Do góry