G
gosc12
Gość
My tez wybieramy na NFZ. A co Wam polecil pediatra ?Tajemnica nie wstyd się przyznać ale nie pamiętam na co będzie teraz szczepiona muszę męża zapytać jak wróci ale to wszystko podstawowe w ramach NFZ
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
My tez wybieramy na NFZ. A co Wam polecil pediatra ?Tajemnica nie wstyd się przyznać ale nie pamiętam na co będzie teraz szczepiona muszę męża zapytać jak wróci ale to wszystko podstawowe w ramach NFZ
Ja miałam tak bolesne skurcze w nocy na dole brzucha, normalnie czułam jak mi się oba jajniki zaciskaja w środku, że myślałam że zaraz pogryze ścianę a co dopiero bedzie przy porodzie..juz mi się go odechciało maluszek jakoś też się mniej rusza. Przed południem jadę na ktg to zobaczymy.
Hehe pewnie że dla żartu ale póki co w miarę się sprawdzało także lepiej być na Twojej liście )
To faktycznie Ci zeszło ładnie. Ja mam jeszcze piłeczkę małą ale to dopiero doba po. Boli mnie bardzo brzuch jak macica się obkurcza. Najgorzej przy karmieniu. Wczoraj musiałam 2 razy wziąć przeciwbólowy bo nie wyrabiałam. Zobaczymy czy dzisiaj też tak będzie. Na razie jest znośnie.Jeszcze brzuszek masz
Czujesz czasem kopniaczki ? Ja przez pierwszych kilka dni miałam takie uczucie
A brzuch miałam odrazu płaski , parę godzin po porodzie. Aż mi lżej było
Lepiej tam planuj w przyszłość, bo nie wiem na kiedy mam się szykować [emoji23] sierpien czy dopiero wrzesień?Reszta się obrazi jak nie napisze hehe
@GorzkaPomarańcza - już sobie przypomniałam :-****** sorki
Słodka jest ❤❤❤Na pewno, to będzie 3 doba i jeśli tylko będziesz dbała o to żeby w ciągu dnia przystawiać go co 2 h do cyca, bo są upały trzeba dzieciątko nawadniać i karmić, pobudzi Ci laktację, Że max po 2 dniach będzie już nawał pokarmu, a i tez nauczy się odruchu ssania jeśli straci max do 10% masy urodzeniowej przy rannym jutro ważeniu, zrobią wszystkie badania i szczepienia i Twoje krocze się dobrze goi to do 14 dostaniesz wypis. Przynajmniej u na tak było poród w sobotę o 8:25, a wypis o 13 w poniedziałek
U nas tez nocka ekstra. Anioł mi się trafił, serio [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Spała od 23 do 3, wybudziłam na zmianę pieluchy i karmienie cyc na 15 min pojadla, później spała od 3:45 do 6:45 i wybudziłam ja sama żeby pieluszkę sprawdzić zmienił Bartus i nakarmiłam i teraz dziecko już odpłynęło ja ją odkładam do kokona i mam czas na prysznic, pielęgnacje krocza i cycow no i śniadanie
Bartus poszedł z pieskiem, zrobi śniadanko. Także mega duuuuuzo mi pomaga
A noc dziś przespana z 5 h na pewno także super Zobacz załącznik 885894Zobacz załącznik 885895
Tak maja teraz w Szwecji, w niektórych regionach. Zakaz odpalania grilla itd.Duisburg, mój mąż mówił ze gdzieś blizej granicy jest taka masakra, ze nie można już używać wody do niczego tylko do picia. Ani do podlewania trawy, kwiatow, ani do basenów.
Klaudia, rozwalilas mnie [emoji23] czemu akurat ja? Termin dopiero na 16 i na razie tego sie trzymam chociaz wiadomo, ze najlepiej jak najszybciej miec z glowy [emoji14]Siedzisz mi w głowie Ty i ( przepraszam nie pamiętam Nicku. "Czerwona pomarańcza" , nie wiem czy byłam blisko nawet ) ale nic pisać nie chciałam , bo przecież to dla jaj wszystko [emoji23] ale śmieszy mnie i sobie pozartuje na rozładowanie jak znowu się sprawdzi to super [emoji23]
No u nas już dwa tyg temu nie było fajerwerków na Kirmes, bo za sucho...Tak maja teraz w Szwecji, w niektórych regionach. Zakaz odpalania grilla itd.