reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dzien dobry,
Chciałam ogłosić wszem i wobec, ze w końcu mamy deszcz!!! Z tej ekscytacji nie mogę teraz spac :p Ostatni był chyba jeszcze w czerwcu, takze bardzo mnie to cieszy i liczę na niższe temperatury teraz :)
Miłego dnia kobietki! ;*

U nas też w końcu popadało, ale spałam jak zabita i nawet nie słyszałam. W ogóle jakoś strasznie mi gorąco, ale liczę że się wychlodzi zaraz mieszkanie i w końcu będę mogła normalnie funkcjonować :).

reklama
Jestem po wizycie. 5.08 minal termin i nadal nic. Dostalam skierowanie do szpitala na 13.08, powiedział że jesli nic się nie ruszy to prawdopodobnie bedzie proponował cc.
Szkoda mi trochę bo bardzo liczę na porod sn. Za pierwszym razem mialam cc i bardzo źle to wspominam. Doslownie jak traumę. Mam nadzieję, ze do poniedzialku cos się ruszy.... Poza tym ktg wzorcowe, waga okolo 3500 g, łożysko ze śladami zwapnien.

Trzymam kciuki żeby się samo ruszyło. A poprzednia ciążę też po terminie miałaś CC?
Jakiś taki spokój mi bije od Twoich postów i podziwiam.
Ja z dnia na dzień coraz gorszej psychicznie się czuję bo fizycznie w miarę ok.
Jutro termin z USG 14 z om a ja już jak na szpilkach siedzę i jestem kłębkiem nerwów :( ciągle mam nadzieję bo skurcze mam i co coraz mocniejsze ale ciągle nie regularne.
Wszyscy naokoło mnie denerwują ale zaciskam żeby nie przecież to nie ich wina że mi hormony buzują.
@klaudiaa975 przepowiedziała byś mi poród szybki bo zwariować idzie :p

[emoji8]

Ale masz dobrze :) u nas tak to się pisze Zobacz załącznik 885897

Wiec dziś decyzja, ze o 19 pierwszy spacerek max 30 min :) ubiorę jej czapeczkę cienka wiązana, body z długim rękawkiem albo po prostu pajac żeby miała wygodniej na pepuszku, bo ciagle się boje jej coś na dół ubierać przez niego i tylko bluzeczki ma i samego pampersa, ale na dwór pójdę na wygodę i tez żeby zbytnio rozebrana nie była, bo jednak ona miała w brzuszku 37 około stopni a teraz mogłaby zmarznąć skoro ma dziś 5 dobę życia [emoji5][emoji173]️[emoji214][emoji214]
Ale zobacz jaki piękny piątek ❤️ U nas z dnia na dzien wszystko się zmienia, mial być deszcz, a właściwie burza dopiero w czwartek, a tu wczoraj wieczorem przeglądam godzinowa i pokazywało deszcz, byłam ciekawa czy nie przejdzie bokiem jak zwykle, ale troszkę popadało :) już po deszczu :p temperatury podobnie jak u nas, na szczęście poniżej 30 z jednym małym wyjątkiem :p
IMG_0547.PNG

Załączniki

• IMG_0547.PNG
    IMG_0547.PNG
    209,5 KB · Wyświetleń: 404
Ale zobacz jaki piękny piątek [emoji173]️ U nas z dnia na dzien wszystko się zmienia, mial być deszcz, a właściwie burza dopiero w czwartek, a tu wczoraj wieczorem przeglądam godzinowa i pokazywało deszcz, byłam ciekawa czy nie przejdzie bokiem jak zwykle, ale troszkę popadało :) już po deszczu :p temperatury podobnie jak u nas, na szczęście poniżej 30 z jednym małym wyjątkiem :p
Zobacz załącznik 885901

Oj tak piątek to będzie zbawienie i później od przyszłego tygodnia już lepsze prognozy z tym poniżej 29 stopni :) także ekstra.
No to tez fakt, ze z godziny na godzinę nagle może się zmienić ;) takie uroki natury.

reklama
Do góry