reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dzien dobry,
Chciałam ogłosić wszem i wobec, ze w końcu mamy deszcz!!! Z tej ekscytacji nie mogę teraz spac [emoji14] Ostatni był chyba jeszcze w czerwcu, takze bardzo mnie to cieszy i liczę na niższe temperatury teraz :)
Miłego dnia kobietki! ;*
Zazdroszczę deszczu :) u mnie znowu upał :( brzydnie mi ta pogoda już :(

reklama
Trzymam kciuki żeby się samo ruszyło. A poprzednia ciążę też po terminie miałaś CC?
Jakiś taki spokój mi bije od Twoich postów i podziwiam.
Ja z dnia na dzień coraz gorszej psychicznie się czuję bo fizycznie w miarę ok.
Jutro termin z USG 14 z om a ja już jak na szpilkach siedzę i jestem kłębkiem nerwów :( ciągle mam nadzieję bo skurcze mam i co coraz mocniejsze ale ciągle nie regularne.
Wszyscy naokoło mnie denerwują ale zaciskam żeby nie przecież to nie ich wina że mi hormony buzują.
@klaudiaa975 przepowiedziała byś mi poród szybki bo zwariować idzie :p
Też mam nadzieję, że rozpocznie się wcześniej... Za pierwszym razem dwa tygodnie po terminie dostałam oxy i rozpoczely się skurcze, niestety z powodu zagrozenia życia małego konieczne bylo cc.
Moja cierpliwosc juz tez jest na granicy, ale wtedy uświadamiam sobie, ze max za tydzień Olek będzie już po drugiej stronie brzuszka :):).

Ja miałam tak bolesne skurcze w nocy na dole brzucha, normalnie czułam jak mi się oba jajniki zaciskaja w środku, że myślałam że zaraz pogryze ścianę :( a co dopiero bedzie przy porodzie..juz mi się go odechciało :(:D maluszek jakoś też się mniej rusza. Przed południem jadę na ktg to zobaczymy.
Daj znać po ktg co tam słychać :) moj mały za to szaleje jak dzikusek w brzuchu, a że nie ma miejsca to aż boli ale ciesze sie tymi ostatnimi dniami z bąblem w brzuszku :) potem bedzie mi pewnie brakować tych jego ruchów:) na szczescie dzisiaj wstalam z dobrym humorem bo wczoraj mialam paskudny humor prawie cały dzień i co chwile beczałam, normalnie PMS w wersji super hard ostatnio przechodzę ;)

Siedzisz mi w głowie Ty i ( przepraszam nie pamiętam Nicku. "Czerwona pomarańcza" , nie wiem czy byłam blisko nawet :oops: ) ale nic pisać nie chciałam , bo przecież to dla jaj wszystko [emoji23] ale śmieszy mnie i sobie pozartuje na rozładowanie :D jak znowu się sprawdzi to super [emoji23]
Hahaha a mnie w tej Twojej kuli nie ma na horyzoncie? :D:p

Też mam nadzieję, że rozpocznie się wcześniej... Za pierwszym razem dwa tygodnie po terminie dostałam oxy i rozpoczely się skurcze, niestety z powodu zagrozenia życia małego konieczne bylo cc.
Moja cierpliwosc juz tez jest na granicy, ale wtedy uświadamiam sobie, ze max za tydzień Olek będzie już po drugiej stronie brzuszka :):).
Ooo widzę że takie samo imię jak u mnie :)

Jestem po wizycie. 5.08 minal termin i nadal nic. Dostalam skierowanie do szpitala na 13.08, powiedział że jesli nic się nie ruszy to prawdopodobnie bedzie proponował cc.
Szkoda mi trochę bo bardzo liczę na porod sn. Za pierwszym razem mialam cc i bardzo źle to wspominam. Doslownie jak traumę. Mam nadzieję, ze do poniedzialku cos się ruszy.... Poza tym ktg wzorcowe, waga okolo 3500 g, łożysko ze śladami zwapnien.
Już bliżej jak dalej :) No i tak jak dziewczyny piszą do 13.08 jeszcze trochę czasu zostało, więc może akurat coś się wcześniej rozkręci :D Będę trzymała kciuki :*
Dzień dobry ☺
Synuś dał mamie trochę odespać zarwaną nockę. Od wczoraj o 17 mu się przypomniało że wypadałoby coś podurdać cyca. Ładnie je. Jak już widzę , że tylko trzyma to odkładam go i śpi dalej. W nocy ostatnie karmienie o 2 i teraz do 6 dał pospać.
Mam nadzieje, że jutro do domu wyjdziemy.
Super, że masz już Synka przy sobie i super, że jest taki grzeczniutki <3 Obyście jutro wyszli do domu :D
Na pewno, to będzie 3 doba i jeśli tylko będziesz dbała o to żeby w ciągu dnia przystawiać go co 2 h do cyca, bo są upały trzeba dzieciątko nawadniać i karmić, pobudzi Ci laktację, Że max po 2 dniach będzie już nawał pokarmu, a i tez nauczy się odruchu ssania :) jeśli straci max do 10% masy urodzeniowej przy rannym jutro ważeniu, zrobią wszystkie badania i szczepienia i Twoje krocze się dobrze goi to do 14 dostaniesz wypis. Przynajmniej u na tak było :) poród w sobotę o 8:25, a wypis o 13 w poniedziałek :)

U nas tez nocka ekstra. Anioł mi się trafił, serio [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Spała od 23 do 3, wybudziłam na zmianę pieluchy i karmienie cyc na 15 min pojadla, później spała od 3:45 do 6:45 i wybudziłam ja sama żeby pieluszkę sprawdzić zmienił Bartus i nakarmiłam i teraz dziecko już odpłynęło :) ja ją odkładam do kokona i mam czas na prysznic, pielęgnacje krocza i cycow no i śniadanie ;)
Bartus poszedł z pieskiem, zrobi śniadanko. Także mega duuuuuzo mi pomaga ;)

A noc dziś przespana z 5 h na pewno także super Zobacz załącznik 885894Zobacz załącznik 885895
Ależ słodki uśmiech na tym drugim zdjęciu :) No taka śliczniutka księżniczka <3
Wydaje mi sie , ze kilka z was jest juz praktycznie na wylocie z objawami i poród moze byc dzis lub jutro ? @Mikasa7 @Fiorna @Karokao @Vanilia120 ?

A ja wczoraj miałam ostatnie KTG i normalnie pisały sie skurcze ponad 100 w równych odstępach , ale położna mówiła , ze to nie to, bo one wynikają z ruchów dziecka bo sa zbyt spiczaste a powinny byc takie jakby parabole wlasnie . Wczoraj tez miałam problem z jelitami czy czymś bo goniło mnie do wc i mdlilo :( oby dzis było lepiej .. boli mnie brzuch jak na @ ale nic konkretnego sie nie dzieje.
Ps : dziewczyny co miały lub maja miec Cc - czy od was tez wymagają 2 oryginałów grupy krwi z rożna data ?
A mnie się wydaje, że za chwilę i Ty będziesz tuliła Córeczkę :) Te częste wizyty w toalecie może oczyszczają organizm :D

Mi się wydaje, że od niedzieli czop mi odchodzi, ale nie jestem pewna, bo wyleciał mi taki jakby glutowaty pasek śluzu bialo-żółty i w poniedziałek i wczoraj też. Tylko nie wiem czy to czop czy to taki śluz i chyba brzuch mi się zaczął obniżać. Ale nie wiem czy już sobie nie wmawiam, bo brzuch mi się opiera na udach jak siedzę na kibelku albo na krześle i nie wiem czy wcześniej też tak było czy nie
emoji23.png
i niby w lusterku nie widzę różnicy, a czuje że jest niżej i jak patrze od góry to też chyba wydaje mi się, że jest niżej :p

Byłam dziś na krwi, po 16 ide po wyniki. U nas na dziś zapowiadają 29 stopni, a odczuwalna ma być 34... Chyba zemrę w ten skwar! Czekam już na ochłodzenie, w weekend ma być poniżej 30, a od poniedziałku po 25, więc super pogoda :D

I apka dziś mówi, że 2 tygodnie do wielkiego finału :D

Załączniki

• Screenshot_2018-08-08-06-44-10.jpg
    Screenshot_2018-08-08-06-44-10.jpg
    30,4 KB · Wyświetleń: 76
reklama
Daj znać po ktg co tam słychać :) moj mały za to szaleje jak dzikusek w brzuchu, a że nie ma miejsca to aż boli ale ciesze sie tymi ostatnimi dniami z bąblem w brzuszku :) potem bedzie mi pewnie brakować tych jego ruchów:) na szczescie dzisiaj wstalam z dobrym humorem bo wczoraj mialam paskudny humor prawie cały dzień i co chwile beczałam, normalnie PMS w wersji super hard ostatnio przechodzę ;)
U mnie od poniedziałku też PMS w wersji hard. Chociaż bardzo się hamuję, bo wiem, że mój Mężuś bardzo się stara. Ale czasem hormony są silniejsze ode mnie :-D
@klaudiaa975 to jak będziesz szukała @martini31 w swojej kuli to rzuć okiem też i czy mnie nie ma gdzieś przypadkiem :p

Do góry