reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dzien dobry,
Chciałam ogłosić wszem i wobec, ze w końcu mamy deszcz!!! Z tej ekscytacji nie mogę teraz spac :p Ostatni był chyba jeszcze w czerwcu, takze bardzo mnie to cieszy i liczę na niższe temperatury teraz :)
Miłego dnia kobietki! ;*
W jakiej miejscowości mieszkasz ?
Pisze właśnie z K , że w nocy po ponad 30° , na budowie +4.. w słońcu. Ciekawe kiedy u nich się zmieni pogoda :/ u mnie zimno w nocy i teraz też chłodno. Mała owinięta w koc, ja w getrach i myślę czy bluzy nie założyć :huh:

reklama
No nie wiadomo kiedy .. :o
Dopiero pisalysmy, że zero objawów , później , że jedziesz do szpitala z ciśnieniem a już malutka będzie miała trzy tygodnie. Dobrze, niech rośnie zdrowo ❤️ położna przychodni do mnie jutro. Przy wypisie ważyła 3550, w piątek 3700. Ciekawe ile przybrała w 5 dni. My jutro kończymy 10 dni :):)
Która szczepionkę wybrałaś , jeśli to nie tajemnica ?
Tajemnica nie wstyd się przyznać ale nie pamiętam na co będzie teraz szczepiona muszę męża zapytać jak wróci :p ale to wszystko podstawowe w ramach NFZ :)

Na pewno, to będzie 3 doba i jeśli tylko będziesz dbała o to żeby w ciągu dnia przystawiać go co 2 h do cyca, bo są upały trzeba dzieciątko nawadniać i karmić, pobudzi Ci laktację, Że max po 2 dniach będzie już nawał pokarmu, a i tez nauczy się odruchu ssania :) jeśli straci max do 10% masy urodzeniowej przy rannym jutro ważeniu, zrobią wszystkie badania i szczepienia i Twoje krocze się dobrze goi to do 14 dostaniesz wypis. Przynajmniej u na tak było :) poród w sobotę o 8:25, a wypis o 13 w poniedziałek :)

U nas tez nocka ekstra. Anioł mi się trafił, serio [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Spała od 23 do 3, wybudziłam na zmianę pieluchy i karmienie cyc na 15 min pojadla, później spała od 3:45 do 6:45 i wybudziłam ja sama żeby pieluszkę sprawdzić zmienił Bartus i nakarmiłam i teraz dziecko już odpłynęło :) ja ją odkładam do kokona i mam czas na prysznic, pielęgnacje krocza i cycow no i śniadanie ;)
Bartus poszedł z pieskiem, zrobi śniadanko. Także mega duuuuuzo mi pomaga ;)

A noc dziś przespana z 5 h na pewno także super Zobacz załącznik 885894Zobacz załącznik 885895

Ślicznotka ❤️

[emoji8]

Ale masz dobrze :) u nas tak to się pisze Zobacz załącznik 885897

Wiec dziś decyzja, ze o 19 pierwszy spacerek max 30 min :) ubiorę jej czapeczkę cienka wiązana, body z długim rękawkiem albo po prostu pajac żeby miała wygodniej na pepuszku, bo ciagle się boje jej coś na dół ubierać przez niego i tylko bluzeczki ma i samego pampersa, ale na dwór pójdę na wygodę i tez żeby zbytnio rozebrana nie była, bo jednak ona miała w brzuszku 37 około stopni a teraz mogłaby zmarznąć skoro ma dziś 5 dobę życia [emoji5][emoji173]️[emoji214][emoji214]
A u mnie teraz 18° a w tygodniu deszcze i burze.
Screenshot_2018-08-08-07-56-20-858_com.miui.weather2.png

Załączniki

• Screenshot_2018-08-08-07-56-20-858_com.miui.weather2.png
    Screenshot_2018-08-08-07-56-20-858_com.miui.weather2.png
    23 KB · Wyświetleń: 390
Ja właśnie lekko talie mam już zarysowana, ale nóżki zrobiły sie takie chude na dole, wiotkie i widać ze muszę z tydzień porządnie pojeść i przybędzie mi kg na biodra tyłek i uda :) hahah no ja tez w domu nie mam wagi, u teściowej się zawsze jak będziemy.

A mi się wydaje , że właśnie już dobrze wyglądasz. Biodra masz, uda też nie za chude, piersi urosły. W sam raz teraz figura ;)

W jakiej miejscowości mieszkasz ?
Pisze właśnie z K , że w nocy po ponad 30° , na budowie +4.. w słońcu. Ciekawe kiedy u nich się zmieni pogoda :/ u mnie zimno w nocy i teraz też chłodno. Mała owinięta w koc, ja w getrach i myślę czy bluzy nie założyć :huh:
Duisburg, mój mąż mówił ze gdzieś blizej granicy jest taka masakra, ze nie można już używać wody do niczego tylko do picia. Ani do podlewania trawy, kwiatow, ani do basenów.

Trzymam kciuki żeby się samo ruszyło. A poprzednia ciążę też po terminie miałaś CC?
Jakiś taki spokój mi bije od Twoich postów i podziwiam.
Ja z dnia na dzień coraz gorszej psychicznie się czuję bo fizycznie w miarę ok.
Jutro termin z USG 14 z om a ja już jak na szpilkach siedzę i jestem kłębkiem nerwów :( ciągle mam nadzieję bo skurcze mam i co coraz mocniejsze ale ciągle nie regularne.
Wszyscy naokoło mnie denerwują ale zaciskam żeby nie przecież to nie ich wina że mi hormony buzują.
@klaudiaa975 przepowiedziała byś mi poród szybki bo zwariować idzie :p
Siedzisz mi w głowie Ty i ( przepraszam nie pamiętam Nicku. "Czerwona pomarańcza" , nie wiem czy byłam blisko nawet :oops: ) ale nic pisać nie chciałam , bo przecież to dla jaj wszystko [emoji23] ale śmieszy mnie i sobie pozartuje na rozładowanie :D jak znowu się sprawdzi to super [emoji23]

Dziewczyny ktore juz urodzily ,pytanko mam, czy was tez boli pipcia,tak jakbyscie dostaly z kolanka? Spojenie lonowe i pipcia..
Mnie tylko rana ciągnie ale trochę bo podobno minimalne miałam nacięcie tym razem. Za to dokucza mi ból w krzyżu. Muszę uważać jak podnoszę Małego z tego łóżeczka na przewijak albo na swoje łóżko. Boję się, żeby go nie upuścić jak mnie zaboli.

reklama
Siedzisz mi w głowie Ty i ( przepraszam nie pamiętam Nicku. "Czerwona pomarańcza" , nie wiem czy byłam blisko nawet :oops: ) ale nic pisać nie chciałam , bo przecież to dla jaj wszystko [emoji23] ale śmieszy mnie i sobie pozartuje na rozładowanie :D jak znowu się sprawdzi to super [emoji23]
Hehe pewnie że dla żartu ale póki co w miarę się sprawdzało także lepiej być na Twojej liście :))

Do góry