reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Jeszcze brzuszek masz :)
Czujesz czasem kopniaczki ? Ja przez pierwszych kilka dni miałam takie uczucie :D
A brzuch miałam odrazu płaski , parę godzin po porodzie. Aż mi lżej było :D

Mi tez wsio w brzuch poszło te 17 kg także nie liczyłam od razu na płaski :D ale i tak jest super, nawet i talie mam i kształt pupy został, ale muszę podjeść żeby być kraglutka i seksi. Jak narazie duże i ciężkie to tylko cyce mam [emoji849][emoji16]

reklama
W końcu założyłam spodnie po 9 miesiącach. Ledwo się zmieściłam [emoji23] ciekawe jak będzie z resztą par. Mam już dość leginsow. Nie założę więcej :p

Ja nie mogłabym założyć spodni tzn nie wyobrażam sobie z tym kroczem, nawet i tak za tydzień-2 tyg. W życiu. Tylko sukienki i majtki siatkexzkowe po domku :)
Ale planuje pod koniec miesiąca iść na zakupy takie jesienne i kupić sobie jakieś 2 pary fajnych spodni, może jakieś legginsy, bluzę jakąś sportowa :) no i do fryzjera włosy zrobić kolor [emoji7][emoji16][emoji16]

Współczuję.. ja nie wietrze , nie pryskam , nie podmywam i goi się ładnie. Już polowa bez szwów. A patrzył ktoś na tą ranę ? Może trzeba coś specjalnego kupić żeby szybciej się zagoiło ?
Tak, kontroluje to położna. Będzie u mnie jutro to będę pytać. Może nie miałaś tak dużej rany jak ja albo po prostu. Ja tylko leżę, nie mogę chodzić ani siedzieć :/

Jestem po wizycie. 5.08 minal termin i nadal nic. Dostalam skierowanie do szpitala na 13.08, powiedział że jesli nic się nie ruszy to prawdopodobnie bedzie proponował cc.
Szkoda mi trochę bo bardzo liczę na porod sn. Za pierwszym razem mialam cc i bardzo źle to wspominam. Doslownie jak traumę. Mam nadzieję, ze do poniedzialku cos się ruszy.... Poza tym ktg wzorcowe, waga okolo 3500 g, łożysko ze śladami zwapnien.
A czemu źle wspominasz pierwsza cesarke?

Super wyglądasz, zostało Ci tyle co nic ;* ja wg Myslalam, ze po ciazy zostaje taka wisząca skóra, bo to jednak sporo się naciąga, a to wszystko ładnie się wchłania :) ja nigdy nie byłam płaska, wiec i teraz nie oczekuje cudów Haha ale żeby Przynajmiej jako tako wygladal. Później moze uda się włączyć zdrowa dietę i może jakos to będzie :)

Ja też myślałam , że mi zostaje chociażby skóra a tu tak delikatnie poniżej pępka coś jest, tak to nie ma nic. Zaraz po porodzie tak było :) ciekawe jak będzie z cyckami [emoji16] urosły z dwa rozmiary , mogłyby nie wracać już do poprzedniego stanu :p

Teraz to nawet nie wiem ile waży ostatni raz byla ważona z tydzień temu to było jakoś 3600 chyba jak dobrze pamiętam :)
5 września mamy szczepienie to będzie znów ważenie :) po jutrze w sumie to już jutro kończy 3 tygodnie ale zleciało :)
No nie wiadomo kiedy .. :o
Dopiero pisalysmy, że zero objawów , później , że jedziesz do szpitala z ciśnieniem a już malutka będzie miała trzy tygodnie. Dobrze, niech rośnie zdrowo ❤️ położna przychodni do mnie jutro. Przy wypisie ważyła 3550, w piątek 3700. Ciekawe ile przybrała w 5 dni. My jutro kończymy 10 dni :):)
Która szczepionkę wybrałaś , jeśli to nie tajemnica ?

Mi tez wsio w brzuch poszło te 17 kg także nie liczyłam od razu na płaski :D ale i tak jest super, nawet i talie mam i kształt pupy został, ale muszę podjeść żeby być kraglutka i seksi. Jak narazie duże i ciężkie to tylko cyce mam [emoji849][emoji16]
Ja straciłam talie [emoji16]
Wcześniej miałam takie wcięcie a teraz na równo. W tyłek mi poszło też, dlatego ciężko spodnie wchodziły :D szkoda , że położna nie ma wagi też dla nas [emoji23]

reklama
Ja nie mogłabym założyć spodni tzn nie wyobrażam sobie z tym kroczem, nawet i tak za tydzień-2 tyg. W życiu. Tylko sukienki i majtki siatkexzkowe po domku :)
Ale planuje pod koniec miesiąca iść na zakupy takie jesienne i kupić sobie jakieś 2 pary fajnych spodni, może jakieś legginsy, bluzę jakąś sportowa :) no i do fryzjera włosy zrobić kolor [emoji7][emoji16][emoji16]

Mnie już tak to krocze nie boli więc było wporzadku :) a spodni nie planuje kupić przez najbliższe trzy lata [emoji16] nie wiedziałam , że tyle tego mam. Brat mi przywiózł karton z mieszkania. Naliczyłam 44 pary :p ciekawe w ile się zmieszczę :)
Ja sobie zazyczylam na urodziny od Kamila wizytę u fryzjera. Chce sobie zrobić te refleksy blond , bo tak mi moje ściemniały , że patrzeć na siebie nie mogę :D a już z dwa lata nie farbowałam i od czubka nie chce robić żeby odrostów nie było znowu i zabawy z nimi :p

Do góry